Nič nimam proti dobremu podajanju na C poziciji,vendar se mi zdi vodenje žoge in prodiranje bolj pomembno.Zakaj?
Podajane-služi tako v napadu,kot v obrambi.Dobra podaja,čisti met-koš.V obrambi pa boljši sprejem žoge,kar pomeni manj prestreženih podaj.
Vodenje žoge-služi tako v napadu,kot obrambi.Dobro vodenje žoge služi,da si igralec sam izbori priložnost za met.V obrambi pa,da mu nasprotnik ne ukrade žoge.
Prodiranje-V napadu služi,poleg samega prodora tudi boljša pozicija za met.
Vodenje žoge in prodiranjeje v BB-ju mnogo več,kot v resnici,kjer ta dva skila potrebujejo v bistvu samo zunajni igralci.
Če pogledamo malo realno košarko...Vlade Divac,Sabonis...ta dva se mi zdita enadva najboljših podajalcev med centri.
Koliko naj jim damo podajanje v BB skilih?Recimo,da imata John Stockon in Magic Johnson 20....Pomojem ne več kot 10.
Najboljši centri vseh časov..Wilt Chamberlin,Bill Russell,..recimo Dwight Howard....koliko imajo oni podajanje?
Če ima kdo kakše XBOX,PLAYSTATION.....Recimo špil-NBA Live 2011..ali kakšen podoben spil, naj tam pogleda koliko so tam ocenili podajanje vrhunskim centrom.Mislim,da so tam ocenje do 100....morda ima kakšen tudi 50...nič ne rečem.
l.p.
Last edited by copatar at 5/10/2011 1:47:18 PM