BuzzerBeater Forums

Poland - II.4 > Sezon 42

Sezon 42

Set priority
Show messages by
From: Siwy

This Post:
00
293552.425 in reply to 293552.423
Date: 7/18/2018 10:39:33 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Nie mówiłem, że wyzywałeś szeweę - moja krytyka opiera się na tym, że prowokowałeś go w inny sposób.
Na pewno używałeś stwierdzeń typu "poszkodowany przez los", "pasek w TVP Info", "gimbus" i paru podobnych.

Jeśli szewaa tuż po odbanowaniu będzie dążył do dalszego starcia z Tomkiem, będę zmuszony do użycia dalszych kroków. Jeśli Tomek (lub ktokolwiek) zechce użyć "Psikuty", by sprowokować dalszą dyskusję, będę traktował to jako atak osobisty. Mam nadzieję, że teraz sobie wszystko wyjaśniliśmy i oboje będziecie przestrzegać tych reguł.

Zwracałem już uwagę na to, by unikać podobnych zachowań - o to mi chodziło, gdy mówiłem o umowie dt. wzajemnych prowokacji. Po prostu mam wrażenie, że takie wpisy są stosowane nie tylko w celu wyrażeniu własnych uczuć, ale też trochę "podpuszczaniu" trolla. Z tym pierwszym nie mam problemu, tak długo, jak mieści się w to w regulaminie forów BB, z tym drugim jak najbardziej. Mam nadzieję, że rozumiecie, dlaczego w takich sytuacjach ciężko mi znaleźć granicę między pierwszym a drugim - jeśli ktoś chce, może odczytać je w dowolny sposób.

Myślę, że w tym przypadku po prostu spróbuję omówić sprawę z innym GMami, by ocenić, czy trochę się już w tym przypadku nie zapędzam z cenzurą, i by lepiej ocenić sytuację. W przeciwieństwie do zachowań szewyy, mogą one pozostawiać wątpliwości, więc jeszcze wstrzymuję się z ostateczną decyzją.

W każdym razie, występowanie takich zachowań nie powinno być tarczą ochronną dla odpowiadającego, a mam wrażenie, że w pewnym stopniu na to pozwalałem.

EDIT: Kac, uważaj.

Last edited by Siwy at 7/18/2018 10:47:12 AM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Siwy

This Post:
00
293552.426 in reply to 293552.408
Date: 7/18/2018 10:52:01 AM
Overall Posts Rated:
15061506
@Tomi, @Turbine - przepraszam za to, że II.4 przywitała się z wami w taki sposób. Też nie chciałem takiego początku sezonu.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Campos

To: Siwy
This Post:
11
293552.427 in reply to 293552.426
Date: 7/18/2018 3:05:53 PM
CampoLeony
III.2
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Jest opcja przeczytania gdzieś tej poezji? :D Z chęcią poczytałbym coś do snu :) Lektura usuniętych postów byłaby idealna! :)