Bardzo mi się taka sytuacja podoba. Dla niektórych to może być uciążliwe, ale fakt, że musisz oszczędnie gospodarować na tym poziomie hajsem, by twój zespół trzymał poziom, stanowi dla mnie bardzo ciekawe wyzwanie (no i też jest drogą, żeby móc wspiąć się dzięki temu trochę wyżej w hierarchii).
Zresztą, ciężko mi tutaj powiedzieć, czy nasz poziom jest wyższy czy niższy, niż pozostałych II lig. Podejrzewam, że nasza konferencja jest w rzeczywistości jedną z najłatwiejszych na tym szczeblu rozgrywek, ale tak czy siak trzeba być dobrym menedżerem, by móc w niej się rozgościć. Oczywiście, u czerwonych jest jeszcze trudniej, ale czy najtrudniej?
EDIT: szewaa może mieć rację z tym, co mówi - 200-tysięczny minus to raczej kwestia zeszłych rozgrywek, gdzie $$$ leciały, jak miło. Paru prezesów na tą chwilę zdecydowało się odsapnąć i zbić pensje.
Poza tym, uważam, że górny próg tankowania jest już dobrze wyważony. Gdybym chciał teraz zejść pod ten próg, zbiłbym swoje koszty maksymalnie o milion na sezon. Pewnie przez osłabienie swojej drużyny straciłbym jeszcze z tego paręset tysięcy. A jeszcze dochodzi spadek kosztów związany ze spadkiem do III ligi - ciężko wyjść na plus.
Last edited by Siwy at 4/19/2018 4:39:30 PM
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.