3. da ti ne bih odgovorio sa: zavisi,..., itd.
Ovako:
a) nemas dovoljno para na pocetku pa se samim tim potrudi da kupis za te pare one igrace koje mozes od 18g (1-2, {a mozda i 3}*)
* {..} = ovo za 3 trenirca vazi ukoliko npr. na ovom draftu izvuces nekog igraca potencijala bar MVP sa platom preko 4 a mozda i 5k+ ravnomerno rasporedjenih skilova i prave visine za tu poziciju koga mozes odmah i bez treniranja (ili sa minimalnim treniranjem od par nedelja malo uobliciti i dignuti mu neki primarni skil) prodati i za 1mil -
ali o tome ne brini sad jer ukoliko budes izvukao takvog igraca vec ce ti se javiti skauti mlade reprezentacije
b) odaberi sam hoces li skoro sve novce dati na 1 igraca a drugog kupiti iste, mozda bolje sledece nedelje, ili da budu pribliznijih cena
recimo da ces imati u kasi 100k = sa tim parama ces moci da kupis bar 2 igraca od 18g all star potencijala solidnih skilova za treniranje
[bolje obrati paznju prilikom kupovine da to i nisu neki invalidi tipa ukoliko je plej ili bek a ima losu sp.odbranu, tehniku, dodavanje, ili KC/C a ima losu unutrasnju odbranu, odnosno imaju vise skilova obojenih crnom bojom, ali kako tebe kao pocetnika na pocetku najvise interesuje zarada ne bi li kupio sto bolje trenirce sledeci put kao i imao sto boljeg trenera da radi sa njima, ti se baziraj na trening osnovnih skilova za tu poziciju (po mogucstvu ravnomernije rasporedjenih)]
{
Posto je ovo igra strpljenja, sve se radi na duge staze - moraces da napravis neku strategiju - pre svega kako doci do para:
a) preprodajom igraca (nije za preporuku!!!) ili
b) stvaranjem sto boljih igraca i njihovom kasnijom prodajomnpr. ja se bakcem ovim prvim, trange-frange i vec sam jedared kaznjen, i zarada po jednom transferu mi nije neka, ali ih zato cesce pravim
a za ovo drugo ti je mozda jedan od najboljih primera sadasnji U-21 selektor
(100346) pogledaj ovde
http://www.buzzerbeater.com/team/100346/transferhistory.a... transfere njegovih igraca sa drafta
(14924797) = 3.92mil$,
(16869189) =2.67 mil$, odnosno prvih treniranih prodatih nasih igraca
(12770700) = 500k$ ,
(14924828) = 800k$ }
U principu, kad budes kupovao trenirce od 18g dobrog potencijala nastoj da mu sto vise skilova budu obelezeni crvenom bojom odnosno ljubicanastveninego da ima npr. samo crven (prosecan = level 7) skok, blokade ili spoljasnji sut koji najvise dizu platu
U suprotnom, sto je najcesci slucaj, kupi igrace invalide za tu poziciju koji imaju bar 2 primarna skila ocena 7 (ali prednost uvek daj odbrani da ti ne bi napustali utakmice zbog 6 licnih pre kraja =
obavezno kad ides da podesis postavu za tog igraca namesti da je sam sebi i prva i druga rezerva, kao i da kod izmena trener strogo prati oznacenu postavu)
Kad budes kupio trenirce preporucujem ti da bar prva 4 treninga im treniras odbranu (zavisno od pozicije igraca - ako su spoljasnji presingom tako sto trenirca postavis na mesto pleja odnosno unutrasnjom odbranom na centra ukoliko je u pitanju igrac od koga pravis zver u reketu)***
p.a. A ako te interesuje samo da igrace sto brze prodas i ne treniras ih radi svoje ekipe onda ih istreniraj da im bar 2 osnovna skila budu na dobar (8) i prodaj ili jos bolje na odlican (9), naravno, sa 18g.
Na taj nacin ces uvecati onih 100k na nekih 400-600k, kupiti boljeg trenera i ostace ti bar 100k a mozda i 200-300k koje ces uloziti ovaj put u mnogo kvalitetnije trenirce ili trenirce istog kvaliteta kao sto su bili oni prethodni ali boljeg potencijala koji se vise placaju.
Dok igras najnizi rang opredeljujes se za treniranje i kasniju prodaju najmladjih igraca, ali onog trenutka kad napokon posle par sezona budes imao dovoljno para, dovoljno izgradjenu arenu od 10-15 000 mesta, uz to 3 svoja trenirca od 21g plate 40k i vise kad budes krenuo iz IV lige retko ce te ko zaustaviti.. jer ces dobiti 300k za ulaz u III ligu + punu arenu na pocetku
Last edited by jamais vu at 4/23/2012 11:07:32 PM