Zavrsena utakmica drugog kola kvalifikacija protiv Madjarske. Poraz od 20 poena razlike (116-96), kao i protiv Poljaka. Losa froma na zalost je najveci krivac pored toga sto sam fulio GDP. Najavio sam da rizikujem sa istim jer drugacije se nije moglo doci do iznenadjenja. Problem je prije svega u formi sa kojom ne mozemo nista, kao i u mecu sa Poljaskom i Madjari su imali bolju formu na svim pozicijama, cak i za dva nivoa pa i tri jer sam morao ubaciti i igraca sa formom sest u roster u nedostatku bekova.
Sto se tice meca, u pripremi istog dvoumio sam se izmedju GDPa za motion i low post, isao sam logikom da ce vanjsku taktiku cuvati za nekog drugog protivnika i da ce odigrati low post, jednu od vrlo cestih taktika u njihovom repertoaru, gdje sam napravio gresku slicnu onoj u mecu protiv Poljaka, i uz vece zalaganje ipak nismo mogli nadomjestiti losu formu i fulu u GDPu, da sam pogodio GDP mozda bih i odveo mec u neizvjesnu zavrsnicu ali nisam.
Ko zeli da pogleda detaljnije ovaj mec moze to pogledati ovdje
(30678)Iduca utakmica nam je protiv reprezentacije Hrvatske, nasi susjedi na cemu sa novim selektorom, kvalitetnijim prije svega. Opet cemo Hrvatim prepustiti ulogu favorita ali se necemo predati, nisam ni u prva dva meca i pokusao sam doci do iznenadjenja, ali los odabir GDPa i losa forma prije svega nas je u tome sprijecila, nadati se da ce moje poruke drugu sedmicu za redom uroditi plodom i da cemo imati bar 8 do 10 igraca u formi 8+.