Pozosta艂bym raczej przy gratulacjach i wyrazach szacunku dla obu ekip, kt贸re zdo艂a艂y awansowa膰 do PLK (szewaa jest jaki jest, co wielokrotnie podkre艣la艂em, ale tutaj chyba zbyt ostro go oceni艂e艣).
Sezon by艂 ciekawy, nie musz臋 chyba ponownie powtarza膰, 偶e twoja wygrana jest mi艂膮 niespodziank膮, kt贸ra pokazuje, 偶e BB nie zawsze musi by膰 nudny i ko艅czy膰 si臋 wygran膮 faworyt贸w. Play-offy rozegra艂e艣 w 艂adnym stylu i chyba mog臋 powiedzie膰, 偶e w tej fazie sezonu okaza艂e艣 si臋 najlepszy. Bior膮c pod uwag臋, 偶e na papierze mieli艣my tu par臋 dru偶yn naprawd臋 godnych PLK, jest to spory wyczyn.
Ja na sw贸j wynik narzeka膰 nie b臋d臋, bo bilans 14-8, p贸艂fina艂 II ligi i 1/16 fina艂u PP oznaczaj膮 najlepszy sezon w historii klubu. Ponarzeka膰 za to mog臋, 偶e nie zdecydowa艂em si臋 jeszcze na kupno odpowiedniego podkoszowego. Kandydaci byli, ale albo mi si臋 nie podobali, albo byli minimalnie za drodzy. Kilku kandydat贸w w zak艂adkach mam, wi臋c mo偶e jednak b臋d臋 w stanie rozpocz膮膰 sezon z pe艂n膮 moc膮, ale jestem przygotowany na to, 偶e na pocz膮tku sezonu b臋d臋 mia艂 kadr臋 raczej na miejsca 9-12 (a celowa艂bym jednak w miejsca 3-6).
W tym sezonie mamy ponadprzeci臋tnie ciekawych spadkowicz贸w, i paru obiecuj膮cych zwyci臋zc贸w III lig, wi臋c licz臋 na to, 偶e obsada w II.4 pozostanie r贸wnie interesuj膮ca, jak dotychczas.
Leniwy, stary, wylinia艂y kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie t艂umaczenia.