Pocele su kvalifikacije za EP ove sezone. Kao sto je vec receno igrali smo protiv 11. reprezentacije u BB svijetu, reprezentacije Poljske. Na zalost dozivjeli smo poraz od 20 poena razlike (120:100), do zadnje cetvrtine su se borili i bili na -10 ali nismo imali snage za vise. Tome je doprinjeo i GDP koji sam fulio, racunao sam da bez GDPa ne mozemo iznenaditi pa sam se odlucio da predvidjam njihov low post, na zalost odigrali su inside isolation. Nasa reprezentacija je odigrala i 2-3zonu, kad vec gadjamo GDP za low post onda pojacati i odbranu i skok sa 2-3 zonom. Ja vjerujem da su poljaci odigrati low post da bi utakmica bila na jednu loptu ovako mozemo samo zaliti za tim, i naravno nasom losom formom u odnosu na poljake, standardna bojka nase reprezetnacije.
Koga interesuje malo detaljnije, statistike sa meca moze pogledati ovdje
(30673)Iduci mec igramo protiv reprezetnacije Madjaraske, koja kao i Poljska raspolaze sigurno sa kvalitetnijim rosterom, nadam se boljoj formi nasim momaka, pa cemo vidjeti sa cim cemo se suprostaviti Madjarima. Siguran sam da mozemo iznenaditi Madjare sad je samo pitanje da li cemo to i uspjeti.