POLSKA 94, PORTUGALIA 108
Sparing jak sparing, mówi się, że jedna wpadka wiosny nie czyni

Pamiętajmy, że rywal grał 21-latkami, mógł też mieć wyższy ent od naszego, i dodatkowo miał jeszcze przewagę boiska. Jak widać, patient z Manajem jest całkiem dobrym rozwiązaniem, chłopak wytrzymał presję. Niestety, patient z Andreaskiem jest równie prawdopodobnym scenariuszem...
Miło zaskoczył mnie niejaki Jęcek. Niby all-star, ale właściciel go zgłosił, chłopak okazał się być dobry, a na boisku zaskoczył skutecznością... Z każdym dniem mam coraz silniejsze wrażenie, że jednak to nie JS czy IS u obwodowych najbardziej liczy się przy procencie rzutów. To PS potrafi zrobić róźnicę... jak myślicie, jak wyglądał niezwykle skuteczny Postolski?
Dlaczego o sparingu piszę dopiero teraz? Ponieważ chciałem go połączyć z postem dt. losowania eliminacji MŚ. Cóż... trafiliśmy do bardzo fajnej grupy, naprawdę. Niestety, mówię to sarkastycznie. Maroko to cienias, mający w całej 12-ce mniej pensji niż u nas Czaplewski, Brazylia wygląda pensjowo na słabszą od nas... ale niestety, jest jeszcze ten trzeci. Najgorsza chyba możliwa azjatycka drużyna, i do tego gospodarz mundialu. Tajwan... to HCA może nas pogrążyć. Czekają nas ciężkie eliminacje, ale trzeba być dobrej myśli!
Czas zacząć bazy 19-latków! Aha, 18-latkowie nadal nie mają skauta!!!
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.