BuzzerBeater Forums

Slovenija - II.2 > 25. Sezona

25. Sezona

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248313.36 in reply to 248313.35
Date: 10/8/2013 9:46:55 AM
Overall Posts Rated:
7979
Če nočeš verjeti ,da igralec ,ki je pri 18 letih skoz odličen game shape hitreje napreduje kot drug igralec ,ki ima npr zadovoljiv game shape.Je bolje ,da se nehava pogovarjat.A ko bom nehal graditi dvorano ,če bom zelo dobro prodajal natrenirane igralce.Prosim ,da še enkrat prebereš kaj sem napisal.Dokazov nimam zaenkrat še ne.A verjamem v to kar sem napisal.Najpomembnejše za mene je
1 starost 18 let
2 enopozicijski trening
3 višina
4 osebno razpoloženje igralca
5 trener
pod pogojem da mora biti vsaj strokoven trener.lp

This Post:
00
248313.37 in reply to 248313.35
Date: 10/8/2013 9:52:17 AM
Overall Posts Rated:
952952
Tu se ne gre za obračanje besed, iskanje dlake v jajcu itd. Gre se za to, da ti trdiš eno, ves BB svet pa nekaj drugega.

Golden sezona nastopi samo takoj po napredovanju, če prav razumem ta izraz. Velikost države z njo nima zveze.

Tudi če daješ igralcu samo po 40 minut, ga lahko še vedno solidno natreniraš, nič ne rečem. Ampak trening ne pada enakomerno s številom minut, temveč eksponencialno. Tako igralec ne bo dobil 50% treninga, če mu nameniš 24 minut, temveč dosti manj. Nekje na forumu obstaja tabela, ki kaže, koliko % treninga dobi igralec za vsako minuto od 1 do 47, vendar je zdej ne najdem (doma imam link, zdej pa sem v službi). Že pri kakšnih 46 minutah dobi samo 90% treninga recimo.

Trening je trening. 48+ pomeni poln trening in tu ni odstopanja. Vseeno je, če treniraš Slovenca, Nemca ali Japonca (mislim, kakšno zvezo ima sploh to s treningom...). Po tej logiki Črnogorec sploh ne bi napredoval...

From: Eli

This Post:
00
248313.38 in reply to 248313.37
Date: 10/8/2013 3:05:46 PM
New York Titans
II.1
Overall Posts Rated:
7272
Po tej logiki Črnogorec sploh ne bi napredoval...

Hahaha dobra

This Post:
00
248313.39 in reply to 248313.37
Date: 10/8/2013 10:13:19 PM
Overall Posts Rated:
7979
Bom končal to temo.Mogoče je sploh ne bi smel začet.Pa saj tud ,če bi mi verjel sem močno v dvomu , da smo slovenci sploh sposobni take discipline ,da bi treniranca od 18 leta dalje pa potem 19 let pa zatem 20 let starega probali imeti vsaj v dobri pripravljenosti.Ne pa večinoma v odlični osebni pripravljenosti kar si jaz zelo želim.Saj se trening tako močno podredi posamezniku ,da je težko zmagovati.No pri 21 letih pa ne samo zaradi hitrejšega treninga ampak tudi zmag.Lepo je bilo izmenjati mnenja s tabo čeprav imam občutek ,da mi nisi čisto nič verjel.lp

This Post:
00
248313.40 in reply to 248313.39
Date: 10/9/2013 1:08:58 AM
Overall Posts Rated:
952952
Joj človek, pa kako me ne razumeš...osebno sem pretreniral vse pozicije, višine in starosti, v šestih sezonah treniranja U21 reprezentance je skozi moje roke šlo na desetine igralcev, katerim sem nadzoroval trening in na BB forumih sem prebral vse možno in ne-možno o treniranju. V BBju si preživel enkrat manj sezon kot ne samo jaz, ampak še kup drugih menedžerjev, od katerih dobivaš potrditve, da nekatere stvari pa mogoče le niso takšne, kot si jih na podlagi minimalnih izkušenj ti predstavljaš.

Svoje trdtive poskušaš podkrepiti z argumenti, kot so "treniranec iz določene države je bolj priden za delat" ali "treniranec bo bolje treniral, če bo v dobri/odlični pripravljenosti"...kolikor neverjetne so te izjave, bi pričakoval, da boš imel vsaj majhen dokaz za takšne trditve, na podlagi katerih tako razmišljaš. Ampak ne. To je tako, kot da bi jaz rekel, da bo Navršnik bolj zavzeto treniral kot Anžic, ker je bil kupljen za enkrat več (2M proti 1M) in ima posledično več motivacije za trening. Se ti sliši čudno, neverjetno? Kaj dosti drugačne kot tvoje izjave niso...v katere si 150% prepričan kljub temu, da nimaš najmanjšega dokaza za to.

Da pa ne bom samo modroval brez dokazov, ti dam primer: (26761615). Ta igralec je napredoval zelo hitro. V svoji bazi podatkov za U21 reprezentante imam za vsako sezono zapisano, koliko preskokov je imel. Branilci, ki dosti trenirajo 1 na 1, lahko na sezono imajo tudi po 13-14 preskokov, kar je veljalo tudi za tega igralca.

Zdaj pa se malo sprehodi po njegovi statistiki od 18 let naprej in poglej, koliko je igral. Ko je bil še v pokalu, je konstantno igral 144 minut na teden. Ko je izpadel iz pokala, pa po 96 minut, saj si lastnik ni organiziral prijateljskih tekem. In to tako pri 18. kot 19. letih. (pri 20. letih sem ga vzel v roke, pa je bilo boljše).

Po tvoji teoriji bi ta igralec mogel biti zelo nesrečen in posledično počasi napredovati pri treningu. Če te samo en igralec ne prepriča, mi kar sporoči; iz glave se spomnem še vsaj 5 takšnih (med drugim tudi Kosovel iz letošnje U21 reprezentance in Roškar iz lanske, pa sta oba top igralca svoje generacije).

Aja, pa kar se tiče Japoncev in Nemcev...v mail mi tako na random uletavajo ljudje, ki jih ne poznam, in me prosijo za pomoč pri treningu. Tako sem sledil treningu veliko različnih narodnosti, med katerimi so bili tudi Nemci in Japonci. Seveda trenirajo ravno tako hitro (ali počasi) kot ostali...

This Post:
00
248313.41 in reply to 248313.40
Date: 10/9/2013 7:02:25 PM
Overall Posts Rated:
7979
Naj bo ti imaš prav vseeno bi te prosil ,da o tem ne govoriš v global forumu ,ker itak ne verjameš te samo to prosim.lp

This Post:
00
248313.42 in reply to 248313.41
Date: 10/10/2013 12:02:45 AM
Overall Posts Rated:
7979
Zaklučna misel.
Dokazano je ,da je 48+ najbolše za trening.
Slabosti trener trenira tri ne dva.
Če treniram ekipno 12 ljudi v prostih metih napredujejo npr 4.
Če treniramo proste mete 8 ljudi napreduje 5 trenirancev.
Uspešnost trenerja se povečuje ,če treniramo manj trenirancev.
Jaz osebno verjamem ,da čeprav 65 minut škoduje treningu pa zato ,ker trener namesto treh trenira samo dva bolj koristi.(((POGOJ igralec mora obvezno samo trenirati ne sme menjat pozicij.))).In ker se posveti pri treningu samo dvem namesto trem je trening bolj koristen.Zraven pa se še naučim pri katerih minutah ga pripravim do odlične pripravljenosti.
Tisto s državami pa sem imel v mislih manadžerje.
Za mene je Bonifika še vedno eden najbolših igralcev in naj najino bojevanje nihče ne vidi kot prepir pač pa ,da se pač ne razumeva do natankosti.Vsem lep pozdrav a težko popustim ,če verjamem ,da imam prav.lp

This Post:
00
248313.43 in reply to 248313.42
Date: 10/10/2013 2:22:55 AM
Overall Posts Rated:
952952
Če bi držalo, kar praviš, bi veliko ljudi treniralo samo enega igralca, saj bi se trener lahko njemu najbolj "posvetil".

Uspešnost trenerja se povečuje ,če treniramo manj trenirancev.

Veš, kje je problem...imaš dokaze za to? Kateri dogodek se je moral zgoditi, da te je prepričal v takšno zadevo?

Vzporednice vlečeš iz realnega sveta, vendar BB ni realen svet. Če bi bilo res, kar praviš, bi to že vsi vedeli, saj bi se opazilo ter tudi v pravilih bi moglo pisati. V realnosti je normalno, da manj kot ima trener igralcev, več jih lahko nauči. Tukaj pa ne.

Tvoja trditev bi držala, če bi naprimer za enopozicijski trening imeli 4 igralce, kateri bi si med sabo delili minute treninga. Vsak bi dobil približno 36 minut na teden.
Ampak če imaš tri ali dva treniranca in v obeh primerih vsi dobijo 48 minut treninga, napredujejo čisto enako.

Ker pa vidim, da si trmast, te ne bom več prepričeval. Verjami v svoje trditve.

This Post:
00
248313.44 in reply to 248313.42
Date: 10/10/2013 3:27:32 AM
Overall Posts Rated:
3737
Tvoja teza o stevilu treniranja igralcev in uspesnosti trenerja nikakor ne drzi. Edino kar steje je 48+ minut na trenirani poziciji in stopnja trenerja. Mozno je edino mikro odstopanje v hitrosti treninga med dvema trenerjema iste stopnje, pa se to ni nikjer dokazano, ce se ne motim.
Poskusi trenirati in vzgojiti kaksne mlade igralce od 18 leta naprej in ti bo marsikaj bolj jasno, ce ze ne verjames dejstvom.

Message deleted
Message deleted
Advertisement