BuzzerBeater Forums

Poland - II.2 > Sezon 25

Sezon 25

Set priority
Show messages by
This Post:
11
247727.35 in reply to 247727.32
Date: 12/22/2013 9:36:52 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Gratuluję dobrych typowań ;-)
Dzięki za rywalizację. Liga była ciekawa, bo większość drużyn ma jakąś ciekawy sposób grania albo wyróżniającą cechę.
Nałęczów - przykład dla innych beniaminków, że można od razu wygrać sezon zasadniczy i zgłaszać tak mocne aspiracje do awansu.
Rider i Boro trenują kadrowiczów, a to jednak wiąże się z różnymi ograniczeniami, z którymi muszą sobie radzić.
Kruki też kiedyś zapewniały reprezentantów, ale do U21.
Na drugim biegunie Mutanty, niespecjalnie trenują, ale za to biją drużyny o wyższych pensjach.
Zepter i Zip od niedawna są w lidze i miałem mniej okazji, żeby się z nimi dokładniej zapoznać, ale bardzo ciężko mi się grało z nimi na wyjeździe.
Po drugiej stronie Indesit wymiatał składem, który został na szybko i tanim kosztem sklecony przed barażami w zeszłym sezonie. Aż sam jestem ciekaw co takiego fajnego mają ci zawodnicy, że takie ładne staty wyciągają a tak mało kosztowali. Świetny sezon i ładna próba w PP. W pewnym momencie myślałem, że zrezygnuje z rywalizacji jak w poprzednim sezonie i bardziej przypatrywałem się innym zespołom z drugiej połówki, ale jednak pokazał, że można przygotować dwa szczyty formy w sezonie.
Legion to już kilkukrotny finalista a w tym sezonie zrobił zdumiewającą serie zwycięstw przy przeciętnych pensjach.
Najbardziej niepokoiłem się co może wymyślić Semen, bo wyraźnie gra zadaniowo i widać, że ma ciągoty, żeby zakombinować składem.
Sparta i Tadziki razem weszły jako beniaminki dwa sezony temu i ładnie razem sobie radzą. W obu przypadkach zwraca uwagę to, że do wszystkiego doszły treningiem bo obroty transferowe mają kilka-kilkanaście razy mniejsze niż inne drużyny na tym poziomie.
Playstation zrobił fajny program do skautingu.
U Tęczy podoba mi się, że gra tylko Polakami i nie robi żadnych odstępstw od tej reguły.
Kultura tym razem odpuściła, ale miała fenomenalne poprzednie sezony. Jeśli będzie chciał szybko wrócić to możliwy nawet przyszły sezon bez porażki.

Last edited by B.B.King at 12/22/2013 9:37:38 AM

From: Przemo

This Post:
00
247727.36 in reply to 247727.34
Date: 12/22/2013 9:57:43 AM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Że kupuje multiskili to ja wiem, widziałem jak nie którzy wyglądają. Mnie ciekawi tylko co on z tymi zawodnikami chce osiągnąć?:)

From: toshii

This Post:
00
247727.37 in reply to 247727.36
Date: 12/22/2013 10:01:04 AM
LZS Niemyslowice
IV.8
Overall Posts Rated:
11161116
jak to co AWANS :D

This Post:
00
247727.38 in reply to 247727.37
Date: 12/22/2013 10:13:17 AM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Zaraz tam Awans, może on planuje całkiem co innego:D

Last edited by Przemo at 12/22/2013 10:13:31 AM

This Post:
00
247727.39 in reply to 247727.37
Date: 12/22/2013 10:27:54 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Ciasno może być w przyszłym sezonie w czubie.
Nie wiadomo jeszcze jaki będzie spadkowicz, ale każdy, który nie odpuszcza celowo, to z urzędu jest faworytem do awansu. Nałęczów ciągle ma ten sam, mocny skład, Boro się przegrupował. To już trzy drużyny mogące mocno bić się o awans w lewej konfie. A z kolei ostra młócka wśród niebieskich może otworzyć szansę dla kogoś z prawej strony.

From: toshii

This Post:
00
247727.40 in reply to 247727.39
Date: 12/22/2013 10:44:59 AM
LZS Niemyslowice
IV.8
Overall Posts Rated:
11161116
W przyszłym sezonie może być luz, bo macie 2 boty, Tomiego i Szefcia, który też nie wiadomo co zamierza.

This Post:
00
247727.41 in reply to 247727.39
Date: 12/22/2013 10:51:30 AM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Trzeba poczekać jeszcze dwa dni, wtedy wszystko się wyjaśni kto gdzie będzie.
Tak coś czuje że do niebieskich może spaść ktoś z dwójki Franek/Szefciu. Jak wiadomo Frankowi gra w BB się już znudziła, a Szefcio też coś wspominał ostatnio że to już koniec jego w tej grze.
Może też być tak że nikt nie spadnie do II.2, tylko będą same beniaminki w lidze, a taka sytuacja wiąże się z tym że w PLK gra jeden boot.

Ale tak jak pisałem wcześniej, wszystko będzie wiadomo max we wtorek.:)

From: B.B.King

This Post:
00
247727.42 in reply to 247727.41
Date: 12/22/2013 11:24:49 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Beniaminki potrafią być groźniejsze niż spadkowicze - patrz Nałęczów ;-)
Jeśli dobrze sięgam pamięcią, to Nałęczów miał w tym sezonie mocniejszą pakę, niż kilku poprzednich spadkowiczów z PLK, którzy wpadali tylko na jeden sezon i bez problemu wracali. Tak patrząc z perspektywy czasu to lepiej byłoby się w poprzednich sezonach starać o awans, ale wtedy miałem za dużo młodych do treningu, żeby skutecznie się włączyć do walki.
W tym sezonie mieliśmy trochę szczęścia, bo Boro odpuścił walkę o powrót, ale za to pojawił się niespodziewanie Nałęczów, więc konkurencja była bez zmian, albo nawet okazała się mocniejsza niż zwykle można się spodziewać.

This Post:
00
247727.43 in reply to 247727.42
Date: 12/22/2013 12:30:51 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Owszem masz racje że beniaminki mogą sporo namieszać i tu przykład Nałęczowa jest dobry.
Tylko że w tym sezonie Nałęczów miał zawodników pensjo żernych i nic więcej, jego gra kompletnie nie powalała, aż dziwne to że on do meczu ze mną miał tylko jedną porażkę, a może to świadczyło o tym że każdy bał się jego pensji i olewał mecz z nim.
Ty w PO pokazałeś dokładnie że pensję kompletnie nie grają, podobnie pokazał w B3 Darkonza, choć on tam miał dużego fuksa.

From: B.B.King

This Post:
00
247727.44 in reply to 247727.43
Date: 12/22/2013 1:15:28 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Nałęczów ma drogich zawodników, ale są też świetni. Jak ich na TL-u zobaczyłem, to stwierdziłem, że są lepsi niż przypuszczałem. Łapaliby się u mnie do składu wyjściowego.
Tak po cichu liczyłem, że mogą być gorsi, bo wielu z nich sam wytrenował, a liczba slotów jest ograniczona, więc spodziewałem się więcej dziur, a ich jednak nie było.
Co do gry faworyta to działa to jak taka samonapędzająca się machina. Inni odpuszczają, to łatwiej utrzymywać dobre minuty, więc forma jest wyższa, więc jeszcze łatwiej wygrywać wysoko, więc jeszcze łatwiej o minuty, więc jeszcze lepsza forma więc inni jeszcze bardziej odpuszczają ;-)
Z kolei skoro grupa pościgowa już faworytowi odpuściła, to ma więcej zasobów do rzucenia w innych meczach, więc wycinają się między sobą i faworyt może jeszcze bardziej odjechać.
Co do pensji to uważam, że mieliśmy porównywalne. Na boisku może jednocześnie być tylko pięciu zawodników na raz, więc pensje drugiej piątki już nie mają takiego wielkiego znaczenia i różnica faktyczna jest dużo mniejsza niż ta, która wynika ze zwykłego zsumowania.

Nieźle mi za to zabił ćwieka Nałęczów ostatnim zakupem. Bo wcześniej kupiłem SF-a z planami długofalowymi i centra na bieżące potrzeby i myślę sobie "szach". A chwilę potem Nałęczów od ręki kupuje podkoszowego za ponad 2 bańki i jakbym usłyszał "szach-mat". Jeszcze jedna pozycja wymagała wzmocnienia i mogłem jeszcze jednego grajka dokupić, ale stwierdziłem, że to byłby absurd wydawać więcej, niż można ewentualnie zarobić za awans, więc już odpuściłem licytowanie się na pensje.

Z myślą o play-offach w zasadzie dokupiłem tylko tego centra, a nawet niekoniecznie, bo i tak potrzebowałem kogoś niebawem kupić. Jakbym nie awansował, to by pewnie został na następny sezon. Wcale nie jest jakiś świetny - po prostu był tani. Widziałem, że go Darkonza licytował, ktoś go przebił, to poprawiłem ;-) Myślałem, że jak Darkonza go licytował, to grajek jest niezły, a w sumie w play-offach wypadł blado. Więc może Darkonza się nie zna ;-) Ale teraz widzę, że Anaheim Electronics go licytuje i jeszcze jedna drużyna z B3, więc już sam nie wiem co myśleć ;-)

Innego grajka licytuje Sant Mateu, więc w ogóle mam mętlik ;-) A myślałem, że to patałachy, bo słabo im szło w sezonie zasadniczym i poprzednich a teraz są rozchwytywani. A to już był w zasadzie ostatni dzwonek dla tej ekipy, bo dwóch grajków ma 32 lata, więc się kończy ich termin przydatności.

Last edited by B.B.King at 12/22/2013 1:17:24 PM

This Post:
00
247727.45 in reply to 247727.33
Date: 12/23/2013 8:28:30 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Tak tylko napisałem by rozruszać forum :-) Poza tym zawsze mogę uruchomić swój pierdyliard $ :-)

Advertisement