GOMELJSKI: "DELOVALO JE KAO DA PROTIVNIK JEDINI ŽELI POBEDU"
Nakon šokantne završnice 6. runde Kupa Srbije u kojoj je Sveti Vid prokockao 15 poena prednosti tokom poslednje četvrtine i priredio svojim navijačima razočarenje ispadanja od niželigaške ekipe, menadžer Gomeljski prihvatio je na sebe isključivu odgovornost za poraz: "Rekao sam momcima da ne preteruju sa agresivnošću jer nas već u subotu čeka vrlo važna utakmica sa Andjelima. Oni su me bukvalno razumeli i ušli prilično opušteno u meč u kome je protivnik igrao kao da je u pitanju meč sezone. Posledica svega bila je da je sa strane izgledalo kao da gostujući tim jedini želi pobedu. Takođe, moja procena da Pedrabissi koji je doveden za minimalac od 1.000 dolara može da popuni deficitarnu poziciju beka pokazala se preoptimističnom, preko njega smo primili 41 poen, isuviše mnogo."
Gomeljski smatra da je naporan ritam utakmica subota-utorak-četvrtak ostavio traga na ekipi: "Naša rotacija nema potrebnu dubinu za borbu na dva fronta, to je bilo jasno od početka ali iz finansijskih razloga nismo želeli da se pojačavamo, jer je ova sezona ipak samo razvojna za nešto što bi trebalo da dođe narednih sezona. Ipak, ovaj meč se morao dobiti i tu opravdanja nema, bili smo blizu falio je jedan poen da i pored velikog preokreta uđemo u produžetak."
Međutim neprecizan je iz čak dva pokušaja u poslednjem napadu bio Findacki: "Mislim da je naš veliki pad u četvrtoj četvrtini doprineo da se uvuče neki strah od mogućnosti poraza, akcije nam nisu bile tečne, promašivali smo otvorene šuteve, tog poslednjeg napada sada se sećam kao kroz maglu, znam da mi je loptu dodao Jani (Doneski), fintirao sam, pokušao o tablu, međutim promašio. Drugi put već nije bilo vremena za neku organizovanu akciju, jednostavno je lopta ponovo došla do mene, zaleteo sam se u reket šutirao iz koraka i opet promašio. Šta da se radi, valjda će sledeći put ući", vidno je tužan Findacki.
Kapiten Andjelić ovoga puta kao da nije želeo da preuzima odgovornost: "Pazite, mladi igrači moraju da nauče i da rešavaju utakmice, ne samo da igraju svoje uloge, ne kažem da možda ne bih pokušao da šutiram da je lopta došla do mene, ali mislim da nije loše što je ovako ispalo, Findacki će idući put pogoditi u to sam ubeđen, nije Sveti Vid samo Andjelić", smeška se Maksimilijan kome kao da poraz i nije tako teško pao: "Mislim da nije ništa strašno, dosta smo dobro gurali ove godine, prošli smo 5 kola, klub je nešto i zaradio, sada se okrećemo prvenstvu gde ciljamo plej of, u subotu je utakmica sa Andjelima pred našim navijačima, idemo svim snagama na pobedu, kako bismo mirni otišli na all star pauzu. Kup je znate, specifično takmičenje, nekada je jednostavno potrebno i malo sreće."
Last edited by Gomeljski at 11/1/2013 9:28:49 AM