Jako odpowiedzialny za treść maila przyznam, że tutaj... sprawa jest interesująca. W przypadku Matuszczaka mogę powiedzieć, że popełniłem błąd. W przypadku Proshina jednak będę bronił tej koncepcji.
24 pkt w 1v1 nie jest bowiem nadmiarem w przypadku obwodowych. Wręcz przeciwnie - to bardzo dobry pomysł, ponieważ daje on bazę pod robienie OD oraz PS (przy okazji robimy też JS). Jednak w przypadku SF sprawa jest bardziej skomplikowana.
Do graczy, którzy powinni być robieni pod SF (196-201 cm) poleciała niedostosowana kopia wiadomości do obwodowych. Nie wiem, czy dostałeś maila każącego robić Matuszczakowi po 1v1 OD czy OD/ID do sumy 21 (wersja "poprawiona", która mogła jednak zostać wysłana zbyt późno). Głównym problemem jest jednak to, że nie zmieniłem docelowego 1v1 dla SF. Ta pozycja nie opiera się na nim tak mocno jak guardzi, więc tutaj suma tych skilli powinna być niższa i wynosić 21-22. 24 w 1v1 dla SF, po uwzględnieniu dodatkowych skoków z treningów OD, ew. JS i PS, da nam niefajny nadmiar, którego się obawiasz.
Na pewno tą poprawkę trzeba będzie uwzględnić w przyszłorocznej wiadomości wstępnej. Na razie przepraszam za wprowadzenie dezorganizacji w przypadku kadrowych SF.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.