Izjemna tekma proti nemčiji! (16066)Včerajšnja tekma je bila res nekaj posebnega z istim enthusiasmom smo krenili v boj z favoritom skupine! Do zadnjih sekund podalška smo bili v igri, da naredimo presenečenje in premagamo favorita! Poleg tega pa nas je bilo na chatu kar nekaj BB navdušencev, ki pa smo na koncu vseeno razočarani zapustili tekmo...
Pričakovano so nemci odigrali pod koš, tako da sem nekak upal da jih lahko presenetimo. V obrambi pa so odigrali M2M. Naša taktika je bila odlično skovana, vendar predvsem njihove izkušnje ter vzdržljivost so tehtnico prevesile na njihovo stran.
Zaključek rednega dela: Pri izzidu 100-100 smo imeli napad 20sek pred koncem, vendar smo ga že 10 sek pred koncem tekme nespešno zaključili. Iz pol razdalje je po podaji kastrina zgrešil Veličevič. Nemcem pa je nato Bolek v zadnji sekundi rednega dela vzel žogo.
Zaključek podaljška: Pri izzidu 108 - 110 je šel veselič v prodor, nad njim je bila osebna in zadel je oba prosta! Nato so imeli nemci 21 sek za napad in B. Polt je 8sek pred koncem zadel 3ko! To je bil njegov 5 zaporedni zadeti koš... Nato je 2 sek pred koncem neuspešno poizkušal z metom za izenačenje za 3 točke Braznik. Nato pa so nemci dobili skok in zadeli še dva prosta meta. Tekma je bila zaključna
Izjave:
T. Kienbink: Živjo! Z soigralcem pri Venomous Scorpions Marinčičem sva se hecala, da bo to rutinska zmaga za nemčijo. Žal je bila ta naša zmaga daleč od tega! Zelo smo se morali potruditi, res Slovenci so pokazali izjemno igro in lahko ste ponosni na vaše fante. A. Velićević: Mislil sem, da gremo v to tekmo sproščeni in da pričakujemo poraz. Vendar nas je selektor presenetil in nam naročil, da iztisnemo vse iz sebe. Izbrali smo dobro taktiko in če bi nemci igrali z nižjo zavzetostjo ali pa da bi zgrešili kako trojko oz. bi mi vsaj eno od 11 zadeli, bi se mogoče vse drugače končalo, tako pa je kar je... ElanNM (Slo NT Manager): Vem, da sem v vseh svojih izjavah poudarjal, da bomo izgubili oz. da nimamo kj izgubiti proti nemcem. Vseno sem vedel, da jih lahko ob pravi taktiki presenetimo! Potem ko sem opazil da se jim je poškodoval eden izmed zunanjih igralcev sem se odločil za tako taktiko. Igralci so dali maximum in bili smo blizu. Žal taka je realnost, proti portugalcem bo težje.Sedaj nas čakajo še dve tekmi in na lestvici imamo že vpisan prvi poraz. Tako pač je mislim, da smo sedaj izgubili možnosti za napredovanje tudi če igramo na vso moč proti portugalcem, moramo nato nujno premagati še srbe, torej misija nemogoče. Res pa je da bi v primeru zmage proti močni portugalski in srbov proti nemcem bi potem zmagovalec dvoboja srbija - slovenija odšel v nadaljni del tekmovanja. Seveda pa če nemci naslednji tedn zmagajo in nato izgubijo proti portugalcem pa nam niti dve zmage ne pomagajo...
Last edited by ElanNM at 9/6/2011 12:51:37 PM