Joj človek, pa kako me ne razumeš...osebno sem pretreniral vse pozicije, višine in starosti, v šestih sezonah treniranja U21 reprezentance je skozi moje roke šlo na desetine igralcev, katerim sem nadzoroval trening in na BB forumih sem prebral vse možno in ne-možno o treniranju. V BBju si preživel enkrat manj sezon kot ne samo jaz, ampak še kup drugih menedžerjev, od katerih dobivaš potrditve, da nekatere stvari pa mogoče le niso takšne, kot si jih na podlagi minimalnih izkušenj ti predstavljaš.
Svoje trdtive poskušaš podkrepiti z argumenti, kot so "treniranec iz določene države je bolj priden za delat" ali "treniranec bo bolje treniral, če bo v dobri/odlični pripravljenosti"...kolikor neverjetne so te izjave, bi pričakoval, da boš imel vsaj majhen dokaz za takšne trditve, na podlagi katerih tako razmišljaš. Ampak ne. To je tako, kot da bi jaz rekel, da bo Navršnik bolj zavzeto treniral kot Anžic, ker je bil kupljen za enkrat več (2M proti 1M) in ima posledično več motivacije za trening. Se ti sliši čudno, neverjetno? Kaj dosti drugačne kot tvoje izjave niso...v katere si 150% prepričan kljub temu, da nimaš najmanjšega dokaza za to.
Da pa ne bom samo modroval brez dokazov, ti dam primer:
(26761615). Ta igralec je napredoval zelo hitro. V svoji bazi podatkov za U21 reprezentante imam za vsako sezono zapisano, koliko preskokov je imel. Branilci, ki dosti trenirajo 1 na 1, lahko na sezono imajo tudi po 13-14 preskokov, kar je veljalo tudi za tega igralca.
Zdaj pa se malo sprehodi po njegovi statistiki od 18 let naprej in poglej, koliko je igral. Ko je bil še v pokalu, je konstantno igral 144 minut na teden. Ko je izpadel iz pokala, pa po 96 minut, saj si lastnik ni organiziral prijateljskih tekem. In to tako pri 18. kot 19. letih. (pri 20. letih sem ga vzel v roke, pa je bilo boljše).
Po tvoji teoriji bi ta igralec mogel biti zelo nesrečen in posledično počasi napredovati pri treningu. Če te samo en igralec ne prepriča, mi kar sporoči; iz glave se spomnem še vsaj 5 takšnih (med drugim tudi Kosovel iz letošnje U21 reprezentance in Roškar iz lanske, pa sta oba top igralca svoje generacije).
Aja, pa kar se tiče Japoncev in Nemcev...v mail mi tako na random uletavajo ljudje, ki jih ne poznam, in me prosijo za pomoč pri treningu. Tako sem sledil treningu veliko različnih narodnosti, med katerimi so bili tudi Nemci in Japonci. Seveda trenirajo ravno tako hitro (ali počasi) kot ostali...