To je seveda eden od možnih scenarijev, o katerem razmišljam že od poraza z Belorusijo. Zato sem Izraelskemu selektorju ponudil dogovor o igranju z levo roko, zato da imajo večjo možnost zmagati Belorusijo in bi mi lahko igrali z nižjo zavzetostjo proti Rusiji, ker bi računali na zmago Izraelcev. Poleg tega imajo tako tudi Izraelci možnost napredovati, če bi imeli višjo koš razliko kot mi, vendar je ta možnost manjša kot naša. Zato se mi je to zdela najboljša možnost za nas in za Izraelce.
Na koncu se je razpletlo tako, da je Izraelski selektor prelomil dogovor, izgubil tekmo in bo proti Belorusiji igral z nižjim entuziazmom. Belorusija pa me je zelo presenetila, ko je z več kot pol manjšim entuziazmom izgubila proti Rusiji za samo dobrih 20 pik. Zato mislim, da bo Izrael proti njej imel težko delo in tako ne moremo računati na njihovo zmago. Kar pomeni, da moramo vzeti usodo v svoje roke in se maksimalno potruditi.
Takšnega scenarija pred sezono še zdaleč nisem prevideval, ampak zdaj je, kar je. Boriti se moramo za vstop v drugi del, medtem ko je bilo predvideno, da bomo do njega lahkotno prijadrali. Nauk zgodbe: vsaka solidna ekipa lahko pride v drugi del, če uporabi igro na vso moč v ključni tekmi prvega dela, vendar v drugem delu ni nič drugega kot glinast golob. Cilj dobrih ekip je, kako v drugi del priti z maksimalnim entuziazmom...
Last edited by Koperboy at 7/30/2013 5:05:34 AM