BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249027.306 in reply to 249027.298
Date: 7/1/2014 11:21:04 AM
kk naprijed
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
754754
Nek si otresaao komsije
svaka cast
jaci si od mexica
mada ovo lutanje s taktikama, stvarno ne kontam
bice da je do kiwijeve pausale

From: Gule
This Post:
11
249027.307 in reply to 249027.306
Date: 7/8/2014 11:02:18 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Jos jedno javljanje od mene, ovaj put imamo krakti izvjestaj sa dva prijateljska meca. Radi se o vrlo respektabilnim reprezentacijama, reprezentaciji Hrvatske koja je 21. reprezentacija svijeta i reprezentaciji Finske koja je u TOP 10, tacnije tacno na 10. poziciji na rank listi najboljih reprezentacija u BB svijetu.

Krenut cemo redom, prvo smo igrai sa nasim komsijama reprezentacijom Hrvatske. Jedan kvalitetan mec u kojem je nasa reprezentacija slavila pobjedu od 7 poena razlike, mozda kljucno za ovu pobjedu je bila defanzivna taktika gdje sam odigrao 2-3 zonu i napad nasih komsija Low post, licno sam ocekivao LI ili ptb i zelio sam da vidim da li ce 2-3 zona biti ucinkovita ili nece na takve napade koji preferiraju IS. Naravno treba naglasiti da je ovu utakmcu dobila nasa vanjska linija a i taktika je bila usmjerena ka njima i da oni dodju do izrazaja sto je i bio slucaj.

Detaljniju statistiku mozete pogledati ovdje (29151)

To: Gule
This Post:
00
249027.308 in reply to 249027.307
Date: 7/8/2014 11:07:36 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Nastavljamo dalje sa izjestajem sa druge prijateljske utakmice, tacnije ove koja je odigrana jucer. U goste nam je dosla reprezentacija Finske 10. reprezentacija na BBu. Nasi momci relativno oslabljeni su igrali ovaj mec bez 3-4 bitna igraca u rotaciji ali to nije utjecalo na konani ishod ovog duela. Nasa reprezentacija je slavila pobjedu od 17 poena razlike, za ovu pobjedu vrlo je bitno naglasiti da je Finska igrala sa igracima do 26 godina, koji su doduse svi bili u formi devet ali ipak se radilo od reprezentaciji U26, razmisljao sam da i ja izvedem slican sastav ali kako nije bio dogovor za jednu takvu utakmicu nasi igraci sa 26 godina i manje su bili uglavnom van forme tako da sam odlucio ipak odigrati na kraju u najjacem sastavu koji je bio na raspolaganju u tom trenutku.

Ovdje mozete detaljnije pogledati statistiku sa ovog meca (29218)

This Post:
11
249027.309 in reply to 249027.306
Date: 7/8/2014 11:22:04 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Ne znam na sta tacno mislis, da li na odbranu koju sam promjenio i odigrao 2-3 zonu ili na napadacku taktiku princeton.

Sto se tice odbrane jednostvano sam zelio da vidim kakve ce rezultate dati ta odbrana, kao sto sam rekao ocekivao sam Look Inside ili push the ball od strane Hrvata, a moje licno uvjerenje je da 2-3 zona radi na napadacku taktiku Low Post sto su i odgirali Hrvati na kraju.

Sto se tice napadacke taktike priinceton, mislim da je utakmica protiv Hrvatske upravo pokazala da apsolutno nisi u pravu kad si zagovarao samo Look Inside kao nasu napadacku opciju. Prije svega nasi vanjski igraci sa skillvima 19/20 JS i 14/15 JR mogu ubaciti sigurno 15+ poena svakoj reprezentaciji pojedinacno. Princeton je taktika koja ja vjerujem lezi nasoj reprezentaciji, trenutno imamo igrace koji su sposobni da odigraju vrlo kvalitetno u toj taktici, cak i nasi unutrasnji igraci su vrlo ucinkoviti.
Pogotovo sad sa GDPom mislim da imamo prostora da se "igramo" taktikama i ne budemo tako predvidljivi. Problem je naravno sto svi nasi bekovi ulaze sad u 32. godinu dok Miso ulazi u 33. tako da je ovo za znjih eventualno zadnja sezona i zavisno od managera koji budu vlasnici njihovi i iduce kvalifikacije da odiraju sa 33. godine a Miso ce vec sa 34. biti prestar za kvalifikacije.

This Post:
22
249027.310 in reply to 249027.309
Date: 7/15/2014 7:13:41 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Odigrane je jos jedna prijateljska utakmica i ostvarena jos jedna pobjeda ovaj put nasi momci su pobjedili reprezentaciju Estonije 29. reprezentaciju svijeta. Na kraju pobjeda od +13 sasvim zasluzeno.

Detaljniju statikistu mozete pogledati ovdje (29632)

Izasao je i raspored za utjesni turnir. Mogu rec da nas bas nije povoljan, bar ove dvije prve utakmice koje su za sad na programu. Prvi mec igramo protiv reprezentacije Belgije u gostima. Belgija je bila prva na proslom utjesnom turniru u regularnom djelu i u finalu su izgubili od evropskih viceprvaka reprezentacije Francuske.
Sto se tice drugog meca mislim da tu ne bi trebalo biti vecih problema na domacem terenu protiv reprezentacije Novog Zelanada.

This Post:
33
249027.311 in reply to 249027.310
Date: 7/21/2014 6:27:27 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Danasnjom utakmicu poceto je Utjesni turnir, prvi protivnik je bio kako sam vec pisao reprezentacija Belgije na gostujucem terenu, koja je na proslom turniru u regularnom djelu bila prva a na kraju izgubila u finalu na svom terenu od reprezentacije Francuske.

Mec smo otvorili dobro i prvu cetvrtinu rjesili u svoju korist +9 u drugoj Belgija je uspjela skinuti tri poena i na poluvrijeme odlazimo sa +6. Trecu cetvrtinu također dobija reprezentacija Belgije ali jos uvijek imamo prednost ovaj put od 1 poena, tako da ulazimo skoro u egalu u zadnjih 12 minuta. Uglavnom se igralo kos za kos da bi na kraju presudio domaci teren i domacinsko sudjenje, pri rezultat 79-78 za Belgiju 3 sekunde prije kraja nase krilo Salih Calic pravi krasan prodor i polaze na drugi obruc ali sudije naklonjene domacinu u ovom mecu su vidjeli korake, usljedila je bura potesta sa nase klupe ali uzalud, sudije su odbile da pregledaju snimak. Pravimo brzi faul, Belgija ima dva bacanja, prvo pogadjaju, drugo fula rezultat 79-81, trazimo time out, sekunda do kraja. Pravimo akciju za Saliha Calica naseg najkvalitetnijeg igraca, poslije nekoliko uzastopnih blokova Salih dolazi ispod kosa, usljedio je pravovremen pas Pranjica, Salih je stigao i fintirati protivnice igrace, uputio je sut ali lopta ko lopta, ne kaze se djaba da je okrugla, zavrtila se na obrucu i izasla iz kosa.

Tako da se na kraju iz Belgije vracamo pognute glave, pruzili smo snazan otpor favoritu u ovom mecu i to na gostujucem terenu, kao sto rekoh domacinsko sudjenje je presudilo.

Detaljniju statistiku sa ovog meca mozete pogledati ovdje (29659)

Iducu utakmicu igramo protiv Novog Zelana na domacem terenu, ocekujem da tu ne bi trebali imati vecih problema ali ocekivao sam to i protiv Luksemburga pa smo dobili po usima.

This Post:
11
249027.312 in reply to 249027.11
Date: 7/28/2014 5:30:24 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Odigrana je utakmice drugog kola regularnom djela Utjesnog turnira. Imali smo lagan posao protiv reprezentacije Novog Zelanda, 78. reprezentacije BB svijeta. Na kraju laganih +20 uz manji trud.

Detaljniju statistiku mozete pogledati na sljedecm linku (29696)

Sad ocekujemo raspored ostalih 6 kola i nadamo se povoljnom rasporedu, da pokusamo napraviti iskorak a za to ce nam biti prije svega potrebna dobra forma nasih igraca.

This Post:
11
249027.313 in reply to 249027.312
Date: 7/30/2014 1:08:48 PM
Overall Posts Rated:
876876
Ehej, pa ja tek sad vidim da je Luksemburg domaćin reprezentaciji BiH u idućem kolu.

Bez brige, ovaj put ću te pustiti.

This Post:
11
249027.314 in reply to 249027.313
Date: 8/4/2014 3:45:35 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Nova sezona i ja opet po starom, jos jedan poraz od reprezentacije Luksemburga koja po obicaju pobjedjuje samo BIH.

Ovaj put sam pao sam se ubio, ocekivao sam CT ponovo i uz domaci teren da cemo opet dobiti po usima sta god odigram i sa takvim razmisljanjem nisam ni mogao pobjediti i apsolutno zasluzen poraz.

Cestitke partibrejkeru na pobjedi i da mu pozelim jos koju u ovoj sezoni.

Ako koga interesuje da vidi prije svega moju bruku pa onda reprezentacije to moze pogledati na ovom linku (29764)

Message deleted
From: Osvetnik

This Post:
11
249027.316 in reply to 249027.314
Date: 8/5/2014 1:20:25 PM
KK Osvetnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
394394
Koji kompleksi...