No cóż, i tak żeby dojść do półfinałów, trzeba we wcześniejszych rundach pokazać, że drugi garnitur też coś potrafi - to nadal ich turniej.
Przechodząc zaś do kwestii organizacyjnych:
1. Oprócz całej zeszłorocznej stawki do rywalizacji dołączy też prowadzony przez prezesa111 Dream! Team!, zaproszony po części przeze mnie, a po części przez Toma z Teki O2. Co prawda nigdy nie był on w III.10, ale mam nadzieję, że mimo to doceni on klimat naszych rozgrywek.
2. W sumie ten punkt jest pokłosiem poprzedniego. Dwaj uczestnicy LR, wspomniany wyżej Dream! Team! i Silesian Riders (Anwil Fans), odnieśli spory sukces w PP, dochodząc aż do 1/8 finału tych rozgrywek (Swoją drogą, oznacza to, że pawbrat jest jednym z 2 ostanich IV-ligowców w grze - gratulacje!). Niestety, w połączeniu z skądinąd rekordową liczbą uczestników (15 ekip), oznacza to, że nie mogę obu ekipom zagwarantować pauzy w 1. kolejce. Najprawodopodobniej musiałbym więc jutro wylosować, która z tych 2 ekip dostanie w 1. kolejce walkowera. Oznacza to, że najłatwiejszą metodą wyjścia z tego pata będzie tradycyjne przesunięcie startu LR o tydzień. Przykro mi, ale z drugiej strony dobrze to świadczy o poziomie rywalizacji!
3. Losowanie przeprowadzę jutro. Jak w poprzednim sezonie, 4 półfinalistów ostatniej edycji (Baltic, 300, Falcons, Legion) będzie rozstawionych w losowaniu, więc te ekipy nie trafią na siebie w fazie grupowej. W związku ze sporym prawdopodobieństwem awansu Dream! Teamu! do ćwierćfinału PP rezerwuję też sobie prawo odgórnego przydzielenia tego zespołu do 3-zespołowej grupy D.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.