Živjo! V rednem delu smo imeli kar težak žreb in smo si mogli izborit igranje v končnici. To nam je uspelo, seveda pa si prav zaradi težkega razporeda tekem nismo mogli priigrat prednosti domačega igrišča! Tako da je bil strah pred reprezentanco Indonezije upravičen! Pričakovano so odigrali igro pod koš, kjer je bila naša ekipa izjemna in ob coni 2-3, smo odigrali brez napak ter si tako priborili napredovanje! Končni izzid je bil 98-86 torej +12 za našo reprezentanco! Tako smo že ob 14.40 postali prvi udeleženec osmine-finala (torej prišli smo med 16 reprezentanc na svetu, kar je članom uspelo samo enkrat v zgodovini BBja)!
Izjave:
A. Braznik: Super se počutim po tako veliki zmagi! Dejstvo je, da me je kril dost višji igralec, z slabšo zunanjo obrambo in zato sem prihajal do odprtih metov! Smo super ekipa in gremo naprej!
Y. Astaman: Zelo sem razočaran, razočarali smo svoje navijače! Enostavno smo kljub višji zavzetosti izgubili s kar precejšno razliko. Pač so močnejša ekipa vendar mislim da je to njihov maksimum in da je bila to predzadnja tekma v tem tolažilnem turnirju!
ElanNM: Zahvaljujem se vsem, ki so vrjeli v nas! In upam tudi, da ste vsi tisti, ki ste bili skeptični do nas, da ste končno ugotovili, da je ta reprezentanca iz pravega testa! Fantje že slavijo in komaj čakajo, da vidijo vso množico ki nas čaka v Sloveniji na Letališču Jožeta Pučnika! In mislim da si zaslužijo da preimenujemo Letališče JP v Letališče Slovenske BB reprezentance!
No, prišli smo do te tako težko pričakovane zmage! Sedaj že čakamo na nasprotnika, ki ga bomo dobili v dvoboju BIH-Madžarska! Tekmeca sta že odigrala eno temo v rednem delu in se zelo dobro poznata! Obe reprezentanci sta izjemni seveda pa so veliki favoriti prav naši SV sosedje torej Madžari!
Last edited by ElanNM at 6/27/2011 11:05:57 AM