BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > sezon 31

sezon 31

Set priority
Show messages by
This Post:
00
269222.294 in reply to 269222.291
Date: 8/3/2015 1:39:53 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
dzięki za gratulacje i informacje, teraz sobie przypominam, że czytałem o tej premii, tylko nazwa była myląca - premia dla zwycięzcy ligi, zrozumiałem, że jest za zwycięstwo, dlatego nie skojarzyłem

This Post:
00
269222.295 in reply to 269222.293
Date: 8/3/2015 1:49:14 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
dzięki za info, kasa się bardzo przyda :), już w sobotę pisałem, że rozbudowa hali będzie moim priorytetem. Drugim priorytetem ma być utrzymanie, także wszystkich meczów nie zamierzam przegrywać :)

This Post:
00
269222.296 in reply to 269222.295
Date: 8/3/2015 6:23:20 PM
Overall Posts Rated:
2929
tak z ciekawości spytam - miałeś rozpisany jakiś game plan na niedzielę? Czy gdybyś w sobotę przegrał tym Motionem to nadal byś się go trzymał czy zmieniłbyś na przykład obronę na 2-3 z jakimiś GDP

Edit: Buzzer osiągnął właśnie lvl ekspert w złośliwym doborze drużyn do ligi.

Last edited by Get back at 8/3/2015 9:32:15 PM

From: Siwy

This Post:
44
269222.297 in reply to 269222.288
Date: 8/4/2015 4:08:04 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Dobra, dobra, dla ciebie mogę jeszcze przed rozpoczęciem nowego sezonu coś szybko skrobnąć... Chciałbym jednak zauważyć, iż jeszcze nigdy nie podsumowałem sezonu, więc nie wiem, jak się do tego zabrać.

Wczoraj zakończył się 31 sezon rywalizacji w 10 grupie III ligi. Sensacyjny, ponieważ żadnemu z faworytów (Kij, Falcons) nie udało się zdobyć mistrzostwa. Padło ono łupem drużyny chicago bulss. Nie można powiedzieć, żeby ten zespół był przed sezonem skazywany na pożarcie- przed sezonem mieli one realne szanse na półfinał, niemniej jednak zdecydowanie przekroczyli oni swoje przedsezonowe oczekiwania.

Właśnie, warto zadać sobie pytanie: kto w tym roku może czuć się spełniony, a kto nie? Oczywiście tutaj przedstawię subiektywną opinię... ale to nawet i lepiej, może doprowadzi to do dyskusji w komentarzach. Największymi przegranymi mogą się wydawać oczywiście Falconsi oraz Kij, ale kilka innych zespołów też nie wykorzystało szansy na poprawienie swojego wyniku. Można wśród nich wymienić m.in.: Ponego, który mimo wszystko po finale w S30 stał się jednym z czołowych zespołów ligi, a ledwo wszedł do PO, oraz Astorię, która do ASG była rewelacją sezonu i była poważnym pretendentem nawet do top 4... a potem zakończyła sezon 8 porażkami i niewiele zabrakło, by spadła do baraży. Ostatnią ekipą z tej kategorii są Silesian Riders, choć tutaj jest to raczej pokłosie świetnego poprzedniego sezonu. Na upartego można tutaj też wpisać 300-ki, które choćby przez pensję aspirowały choćby do spokojnej walki o utrzymanie... a skończyło się spadkiem (ale spadkiem z klasą, trzeba przyznać).

To teraz zespoły na plus. Oczywiście tutaj znajdziemy Chicago, zdobycie mistrzostwa zawsze jest sporym osiągnięciem, zwłaszcza, jeśli startuje się z drugiego rzędu. U niebieskich takim mianem można określić Loosersów, którzy po 2 sezonach bycia w środku tabeli doszli do półfinału, oraz najlepszego z tegorocznych beniaminków, WTK Anwil, którzy rzutem na taśmę awansowali do PO. Czerwoni mogą się pochwalić Legionem, któremu udało się tym razem wejść do PO, jednak sporą rewelacją były też Starachowice. Na półmetku rozgrywek przed niektórych widziane za burtą, w ostatecznym rozrachunku pierwsza z drużyn, które nie weszły do PO. Czy w przyszłym sezonie zespół ten pójdzie za ciosem? Zobaczymy.

Jeśli chodzi o ligę w ogólnym ujęciu, ten sezon pokazał, że jest ona trudna. Z pewnością wpływa na to bardzo wyrównany poziom rozgrywek. 17-5 zwycięzcy rundy zasadnicznej, Falconsów, było najgorszym bilansem mistrza sezonu regularnego od 9 sezonów (i to tylko dlatego, że Krzychu miał minimalnie lepszy bilans małych punktów). Wiele razy dochodziło do sytuacji, gdy zespół z czołówki potrafił przegrać z drużyną z dolnej połówki tabeli. Niestety, w tym sezonie w naszej lidze żadnemu z naszych zespołów nie udało sie odnieść sukcesu w PP. Szczytem marzeń był awans do 1/128 finału, wywalczony przez Bielawę, Anwil i Kija. Poza tym, liga III.10 dochowała się w tym sezonie kadrowicza. Zbigniew Tekliński z Kija rozegrał w tym sezonie kilka spotkań w U21.

Warto też wspomnieć o kolejnej edycji ligowego (i nie tylko) pucharu, Ligi Rezerw. W tym sezonie tytuł obroniła drużyna Falconsów, pokonując w finale zaproszoną do rozgrywek drużynę Balticu Strong. Jest to tym większe osiągnięcie, że w tym sezonie w turnieju wzięła udział rekordowa ilość uczestników. Na placu boju stanęło 16 zespołów, lecz żaden z nich nie mógł powstrzymać obrońcy tytułu. Czy jubileuszowa, 5 edycja pucharu dorówna tegorocznej? Zobaczymy, rejestracja drużyn rozpocznie się za kilka tygodni.

Teraz pozostaje tylko czekać do 8 VIII, kiedy to rozpocznie się nowy sezon. Kto będzie w nim faworytem? Jak spiszą się tegoroczni beniaminkowie? Kto będzie czarnym koniem? Na te i inne pytania niedługo odpowie nam Buzzerbeater... albo inni menedżerowie w nowym wątku (mam nadzieję, że założy go ktoś z supkiem, bo ankiety, więc sam czekam z jego założeniem). Zapraszam wszystkich menedżerów do dyskusji, i niech wygra najlepszy!

Last edited by Siwy at 8/4/2015 4:09:04 AM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: akanders

To: Siwy
This Post:
00
269222.298 in reply to 269222.297
Date: 8/4/2015 4:58:24 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Jak zwykle podsumowanie wyszło Ci świetnie dlatego celowo prowokowalem do jego napisania :). Piłeczka pozdrowienia dla Was wszystkich z II ligi. Trudna się trafiła, ale jest kilku znajomych Yester, Bolesław i Mr President. Sam sobie tego piwa nawarzylem, awansując, teraz będę musiał go pić :)

This Post:
00
269222.299 in reply to 269222.296
Date: 8/4/2015 5:20:53 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Mogę Ci odpisać na priva, bo przeciwnik nie śpi i obserwuje :)

This Post:
00
269222.300 in reply to 269222.299
Date: 8/4/2015 6:07:17 AM
Overall Posts Rated:
2929
możesz pisać :D nie spodziewam się żebyś ponownie był prędko w takiej sytuacji, by komuś miało się to przydać :D a ciekawi mnie to.
z resztą w II lidze nadal jest wielbione LI do gry o najważniejsze laury.

This Post:
00
269222.301 in reply to 269222.300
Date: 8/4/2015 7:04:11 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
oczywiście chodzi mi o ewentualne baraże o utrzymanie, nie o finał :), ale szczerość za szczerość, jaką taktyką zamierzałeś zagrać trzeci mecz? bo pomimo ściemniania na forum o motion i RG trafiłem twoją taktykę. Moja ściema była bardziej skuteczna, bo trafienie taktyki w 2 meczu i zagranie przez Ciebie normala pozwoliło mi awansować już po 2 meczu. Napiszę na priva.

This Post:
00
269222.302 in reply to 269222.301
Date: 8/4/2015 8:28:03 AM
Overall Posts Rated:
4545
Masz rację akanders konkurencja nie śpi W sobotę pierwsze zderzenie z nową rzeczywistością

This Post:
00
269222.303 in reply to 269222.302
Date: 8/6/2015 7:53:21 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
:)

From: Krzychu
This Post:
00
269222.304 in reply to 269222.303
Date: 10/11/2015 3:44:16 AM
KK Falcons
II.2
Overall Posts Rated:
701701
Hej wszystkim,
Tytułem wstepu, trochę się chciałem pożalić...

Myślałem, że dosyć rozumiem ta grę, (nawet na tej bazie startowalem w wyborach do U21) ale okazuje się, że wcale.
wiem, że pensje nie grają, ale jednak dobrzy gracze mają je wysokie.

Wczorajszy mecz, oczywiście przegrany, jasno pokazuje mi moje miejsce w szeregu, jadnak nie o tym a o statystykach pomeczowych, które sa tak bardzo mylne jak tylko mogą być.
Wedłu BBmanagera statystyki ogólne to w sumie 139-137 dla Pony. Rzuty z bliska Pony vs moja obrona pod koszem to sprawny (niski) vs znaczący (niski) a moje rzuty z bliska vs obrona Pony to sprawny (niski) vs sprawny (niski)
Czy to tłumaczy porażkę 24-ma punktami??

Advertisement