Živjo! Danes smo imeli zgodnjo tekmo in sicer smo tekmo odigrali na tajskem proti zelo neugodnemu tekmecu! Na položaju OI nam je manjkal Kastrin, ki ga žal ne moremo nadomestit proti čehom, vendar mislim, da smo na tej tekmi našli dobre rešitve tudi zanj! No tekmo smo začeli z delnim izidom 17-0 tako, tako da so nasprotniki dobili strah v kosti! Nato smo dobili prvo četrtino, prav tako kot tudi ostale tri in smo postali pričakovan zmagovalec! Končni izid je bil 112-73, tako da je kar visoka razlika, ki nam ohranja realne možnosti za uvrstitev na zaključni turnir! Igrali smo pod koš, pričakovano saj imajo dost slabšo obrambo pod košem kot zunajo...
Izjavi strelcev:
A. Velićević Sicer sva bila z marinčičem pri istem številu točk, torej 22pik, vendar mi je prepustil današnjo izjavo. Zelo lepa gesta, torej odigrali smo rutinirano. Prišli do pričakovane zmage, sedaj se lohk tukaj sprostimo, potem pa nas čakajo dve ključni tekmi!
W. Ratana-ubol Upam da vam moje dolgo ime in priimek ne delata težava, tako kot so jih meni počeli vaši branilci... Moj met je bil katastrofalen, glede nasprotnika imam same pohvalne besede! To je bil naš tretji poraz, do konca pa imamo še dve tekmi! Sicer bi bilo to zelo ugodno razmerje če nas nebi čakale še dve težki tekmi... Sloveniji želim srečno, in pa upam da se jim uspe prebiti čim dlje na turnirju!
Izjava selektorja:
ElanNM (Slo NT Manager) Strah pred obiskom tajske je bil povsem odveč, fantje so pravi profesionlci in do tekme ni bilo nobenih problemov! Vendar po taki veličastni zmagi se jim lahko malo utrga tako, da imajo prost večer. Upam samo da pridejo vsi na letalo, ki nas v jutranjih urah odpelje domov v slovenijo!
Tako sedaj smo si nekako že zagotovili uvrstitev na zaključni turnir! Seveda v teoriji smo še daleč od tega, vendar glede na to da so se v prejšnjih sezonah ekipe uvrščale s tremi porazi smo že skoraj tu! Čakajo nas še dve tekmi. Prva proti čehom s katerimi smo v odličnih odnosih, ekipo poznamo izjemno, vednar brez kastrina skoraj ni možnosti da jih premagamo! Žal to je realnost slovenske članske reprezentance. Vendar puške ne mečemo v koruzo in imamo še tedn dni časa, da se pripravimo in jih poizkušamo presenetit na njihovem igrišču... Seveda če mi lahko kdo kakorkoli pomaga s kakim koristnim nasvetom mi ga lahko pošlje na ZS! Hvala in upamo na najboljš.
Last edited by ElanNM at 6/6/2011 3:18:54 PM