BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
22
249027.276 in reply to 249027.273
Date: 5/23/2014 11:37:11 AM
Overall Posts Rated:
876876
Kyve trenira, Gule namješta taktiku!!!

Nije čudo što BiH gubi od Luksemburga 25 razlike.

Uz to ste se našli i u ulozi advokata, a treba da vas bude obojice sramota jer imate najgore BB sezone obojica iza sebe.

Jedan budući drugoligaš, koji se proklamirao kao budući Spartan, a drugi vječiti gubitnik koji je sad uzeo reprezentaciju i uništava rejting do kraja.

Udružite se i sa ovim trećeligašem Enyohom (ili kako već, nebitan je) pa me demantujte u svojim fantastičnim ovogodišnjim rezultatima svojih ekipa i reprezentacija koje vodite!

Usput o treniranju pitajte selktora Hrvatske šta misli o ovom igraču (23176018). On je moje dijelo, pa makar i slobodna bacanja trenirao!

This Post:
22
249027.277 in reply to 249027.276
Date: 5/23/2014 6:01:03 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Bravo!

This Post:
00
249027.278 in reply to 249027.276
Date: 5/23/2014 6:52:14 PM
Overall Posts Rated:
39223922
Dobar je zagorcao mi je život brate mili, sad se radi njega moram vaditi na Talijanima.......

I to na taktici Iznutra - Solo (Inside Isolation) da čovjek popizdi, kad ga neko pobijedi sa tom taktikom;;((

This Post:
11
249027.279 in reply to 249027.276
Date: 5/23/2014 7:07:05 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
911911
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
On je moje dijelo, pa makar i slobodna bacanja trenirao!

Misliš odijelo ili je pak jedan dio tebe ?

This Post:
33
249027.280 in reply to 249027.276
Date: 5/23/2014 11:36:06 PM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
Kyve trenira, Gule namješta taktiku!!!

Nije čudo što BiH gubi od Luksemburga 25 razlike.

Uz to ste se našli i u ulozi advokata, a treba da vas bude obojice sramota jer imate najgore BB sezone obojica iza sebe.

Jedan budući drugoligaš, koji se proklamirao kao budući Spartan, a drugi vječiti gubitnik koji je sad uzeo reprezentaciju i uništava rejting do kraja.

Udružite se i sa ovim trećeligašem Enyohom (ili kako već, nebitan je) pa me demantujte u svojim fantastičnim ovogodišnjim rezultatima svojih ekipa i reprezentacija koje vodite!

Usput o treniranju pitajte selktora Hrvatske šta misli o ovom igraču (23176018). On je moje dijelo, pa makar i slobodna bacanja trenirao!

onaj osjećaj kad ti o rezultatima priča lik koji je sezonama kanta za tamburanje u prvoj ligi... konačno nakon x sezona potrošio malo šteka, i odma se kurči...
sad mi reci kakvu korist BiH ima od tog tvog Bjelorusa? jel i njemu BiH zamjenska domovina ko i tebi?
pricas o nekom treningu, a kupio ga kao gotovog igrača sa 24g, kada s obzirom na potencijal i godine, njegov trening se svodi na finese, doradjivanje nizih skilova sto cisto sumnjam da si radio... a i da jesi, totalno nebitna prica koja nema veze s BiH reprezentacijom...
kada kupis BiH igraca od 19-22g, istreniras ga za reprezentaciju kao što sam ja napravio, onda ti i ja mozemo pricat o treningu...
ili kad kao Gule, spasis 3 centra unutar 5-6 sezona, i doradis im sekundarce kao sto je on napravio sa Šimatom, Ćesirom i Šmanjom...
ili kao Servicijum uzmes gotovog reprezentativca, pazis mu na formu i treniras staminu, slobodna...

dok ne napraviš nešto korisno za reprezentaciju, poštedi nas svojih izljeva gluposti i jadne retorike, kad ti iz svakog posta vrišti poruka da te boli ona stvar za BiH...

Message deleted
This Post:
22
249027.282 in reply to 249027.276
Date: 5/24/2014 5:16:23 AM
ŽKK Željezničar
III.1
Overall Posts Rated:
386386
udri ga torbicom Fuadeee

From: Gule
This Post:
33
249027.283 in reply to 249027.282
Date: 5/26/2014 4:38:50 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
I zadnja utakmica u ovim kvalifikacijama je zavrsena, nasi momci su dali sve od sebe u pokusaju da iznenade nase komsije, reprezentaciju Srbije, ali kosmije su ipak bile kvalitetnije i ovaj ciklus kvalifikacija zavrsile bez poraza. Danas smo ostali kratki za 6 poena na zalost, opet je bila presudna ta prva cetvrtina u kojoj je reprezentacija Srbije napravila prednost koju nasi momci do kraja nisu uspijeli skinuti.

Detaljniju statistiku mozete pogledati ovdje (28316)

Kvalifikacije su zavrsene, zauzeli smo vrlo lose 6. mjesto, izgubii 20tak mjesta u rejtingu gdje cemo gledati da taj isti rejting popravimo do iducih kvalifikacija.

Ono sto mozemo reci na kraju ovih kvalifikacija je da smo podbacili, moja ocekivanja nisu bila plasman na EP ali nije bilo ni 6. mjesto. Ako krenemo redom prvi kiks je poraz od Luksemburga, mozemo reci da je on dosao kao splet mog neiskustva kao selektora, podcjenjivanja Luksemburga, pa i utjecaja GDPa u toj utakmici, izgleda da sam morao na tezi nacin nauciti neke stvari. Utakmicu protiv Andore sam i preskocio jer je nebitna u ovom svemu.

Zatim je dosao mec sa reprezentacijom Makedonije gdje je nedostajalo malo srece da se ostvari pobjeda, prije svega losa forma nasa 4 igraca i povreda prvog SFa, opet je mec odigran kvalitetno ali ipak nedovoljno kvalitetno i ostali smo kratki za 4 poena.

Onda smo pobjedili reprezentaciju Bugarske uz CT, 13 poena razlike. Drzao sam se svog plana tako da ovaj CT nije izazvan porazima od Luksemburga i Makedonije nego cisto je bio dio plana od samog pocetka.

Onda dolazi moj kiks kao selektora gdje zbog svojih licnih obaveza sam bio siguran da sam namjestio taktiku za mec sa Spanijom sto se ispostavilo pogresnim, ostala je defoltna postava, u postavi i nije toliki problem koliki je bio u zalaganju koje je bilo normal naravno kao defoltno, sa tim kiksom smo uskratili sanse za iznenadjenja protiv Portugala ili Srbije.

Dolazi mec sa Portugalom, gdje sma odigrao CT i poraz od 15 razlike, odluka da se odigra CT je bila iskljucivo jer do tad ni u jednom mecu nismo imali formu kao za mec sa Portugalom gdje sma imao 9 reprezentativca sa formom 9 i jos jedno 5 sa formom 8 sto bivsi selektori znaju da se u nasem slucaju deseva vrlo vjerovatno jednom u sezoni i pokusao sam to iskoristiti ali Portugal je bio jaci i zasluzeno pobjedio.

I dolazimo sad i to vec pomenute utakmice protiv reprezentacije Srbije, CT je odigran iskljucivo jer je zadnja takmicarska utakmica u sezoni i nisam imao za sta da cuvam entuzijazam pogotovo jer ce doci do izmjene igrackog kadra u narednim danima gdje u promovisati neke igrace i pojedinim se zahvaliti. Kao sto rekoh nasi igraci su odigrali vrlo solidan mec ali ne dovoljno za iznenadjenje protiv pobjednika nase grupe, ali ako nista ostaje nam utjeha da smo najbolje prosli u mecu protiv Srbije ako se uzme u obzir da su komsije isprasile sve ostale ekipe dosta ubjedljivo, naravno i njihova forma koja je vjerovatno najosija u sezoni za njih je igrala bitan faktor u svemu tome.

Sad kao sto rekoh cilj je vratiti rejting koji je pao za nekih 20tak pozicija i da se ostvari sto kvalitenija pocetna pozicija za iduce kvalifkikacije.

Sto se tice mog prvobitog plana na kojem se radi u vezi razvoja potencijalnih igraca on se razvija mozemo reci solidno, moglo je to dosta kvalitetnije ali tesko je natjerati strance koji su uzeli nase igrace sa 24-25 godina da ih doradjuju da bi mogli biti ozbiljni kandidati za reprezentaciju, ali ostvarni su kontatki u svakom slucaju se napreduje u tom pravcu i tek na kraju sezone cemo moci donjeti neki detalniji zakljucak.

Imate srdacan pozdrav od Guleta do iduceg javljanja

This Post:
00
249027.284 in reply to 249027.283
Date: 5/27/2014 5:03:34 AM
kk naprijed
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
754754
Nije ti bilo lako
al znas kako kazu:
uvijek moze gore

This Post:
00
249027.285 in reply to 249027.284
Date: 6/8/2014 9:45:12 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
U nedostatku vremena ovih dana, nisam imao kad da odvojim malo vise vremena i napisem neki izvjestaj o utakmici koju smo igrali u ponedeljak prijateljskog karaktera protiv reprezentacije Makedonije.

Prije same utakmice promjenjen je igracki kadar, vjerovatno i greska koja nas je kostala utakmice jer sam taj igracki kadar promjenio u nedelju i na zalost u nedostatku bekova od 14 igraca u rosteru 4 su samo bila vanjska tako da i nije bilo tesko Makedoncima da pogode GDP. Razlog za samo 4 beka je katastrofalna forma ostalim bekovima, neki su povrijedjeni tako da je bekovska linija prepolovljena, za iduci mec sam morao pozvati 23godisnjeg Kordica koji nema kvalitetu da bude ozbiljan igrac trenutno ali ima formu i za naredni mec ce biti od koristi.

U svakom slucaju igrali smo ravnopravno do cetvrte cetvrtne gdje dolazi do izrazaja njihov pogodjen GDP a vjerovatno i veci entuzijazam, sumnjam da su imali 1 kao i mi, mi smo imali prednost domaceg terena ali na ent 1 i njihovu pogodjen GDP nije puno znacio na kraju poraz od 11 poena razlike.

Detaljniju statistiku meca mozete pogledati ovdje (28967)

Naredni mec igramo protiv Saudijske Arabije, kao sto rekoh zbog obavez jedva sam i prijateljsku zakazao, uspio sam u petak ujutro tako malo losiji protivnik ali sta je tu je.

I zamolio bih nekog iz BIH zajednice ako zna francuski jezik da mi se javi bio bih mu veoma zahvalan, tesko je komunicirati sa francuzima na engleskom jeziku, skoro pa ne moguce jel

To: Gule
This Post:
11
249027.286 in reply to 249027.285
Date: 6/16/2014 10:48:35 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Sa kasnjenjem od sedam dana izvjestaj sa prijateljske utakmice protiv reprezentacije Saudijske Arabije, ostvarili smo pobjedu od +27, nista spektakularno, ocekivano.

Ovdje mozete pogledati detaljniju statistiku meca (29029).

Danas igramo jedan ozbiljan prijatljski mec protiv ozbiljne reprezentacije Izralea koja je trenutno 29 reprezentacija na BBu dok mi zauzimamo 51 poziciju. Na zalost u nedostatku kvalitetnijih igraca na vanjskim pozicijama, sto zbog forme, sto zbog povrijeda osudjeni smo na unutrasnju taktiku, za nadati se da se Izraelci nisu bas detaljnije pripremali za utakmicu

Advertisement