I zadnja utakmica u ovim kvalifikacijama je zavrsena, nasi momci su dali sve od sebe u pokusaju da iznenade nase komsije, reprezentaciju Srbije, ali kosmije su ipak bile kvalitetnije i ovaj ciklus kvalifikacija zavrsile bez poraza. Danas smo ostali kratki za 6 poena na zalost, opet je bila presudna ta prva cetvrtina u kojoj je reprezentacija Srbije napravila prednost koju nasi momci do kraja nisu uspijeli skinuti.
Detaljniju statistiku mozete pogledati ovdje
(28316)Kvalifikacije su zavrsene, zauzeli smo vrlo lose 6. mjesto, izgubii 20tak mjesta u rejtingu gdje cemo gledati da taj isti rejting popravimo do iducih kvalifikacija.
Ono sto mozemo reci na kraju ovih kvalifikacija je da smo podbacili, moja ocekivanja nisu bila plasman na EP ali nije bilo ni 6. mjesto. Ako krenemo redom prvi kiks je poraz od Luksemburga, mozemo reci da je on dosao kao splet mog neiskustva kao selektora, podcjenjivanja Luksemburga, pa i utjecaja GDPa u toj utakmici, izgleda da sam morao na tezi nacin nauciti neke stvari. Utakmicu protiv Andore sam i preskocio jer je nebitna u ovom svemu.
Zatim je dosao mec sa reprezentacijom Makedonije gdje je nedostajalo malo srece da se ostvari pobjeda, prije svega losa forma nasa 4 igraca i povreda prvog SFa, opet je mec odigran kvalitetno ali ipak nedovoljno kvalitetno i ostali smo kratki za 4 poena.
Onda smo pobjedili reprezentaciju Bugarske uz CT, 13 poena razlike. Drzao sam se svog plana tako da ovaj CT nije izazvan porazima od Luksemburga i Makedonije nego cisto je bio dio plana od samog pocetka.
Onda dolazi moj kiks kao selektora gdje zbog svojih licnih obaveza sam bio siguran da sam namjestio taktiku za mec sa Spanijom sto se ispostavilo pogresnim, ostala je defoltna postava, u postavi i nije toliki problem koliki je bio u zalaganju koje je bilo normal naravno kao defoltno, sa tim kiksom smo uskratili sanse za iznenadjenja protiv Portugala ili Srbije.
Dolazi mec sa Portugalom, gdje sma odigrao CT i poraz od 15 razlike, odluka da se odigra CT je bila iskljucivo jer do tad ni u jednom mecu nismo imali formu kao za mec sa Portugalom gdje sma imao 9 reprezentativca sa formom 9 i jos jedno 5 sa formom 8 sto bivsi selektori znaju da se u nasem slucaju deseva vrlo vjerovatno jednom u sezoni i pokusao sam to iskoristiti ali Portugal je bio jaci i zasluzeno pobjedio.
I dolazimo sad i to vec pomenute utakmice protiv reprezentacije Srbije, CT je odigran iskljucivo jer je zadnja takmicarska utakmica u sezoni i nisam imao za sta da cuvam entuzijazam pogotovo jer ce doci do izmjene igrackog kadra u narednim danima gdje u promovisati neke igrace i pojedinim se zahvaliti. Kao sto rekoh nasi igraci su odigrali vrlo solidan mec ali ne dovoljno za iznenadjenje protiv pobjednika nase grupe, ali ako nista ostaje nam utjeha da smo najbolje prosli u mecu protiv Srbije ako se uzme u obzir da su komsije isprasile sve ostale ekipe dosta ubjedljivo, naravno i njihova forma koja je vjerovatno najosija u sezoni za njih je igrala bitan faktor u svemu tome.
Sad kao sto rekoh cilj je vratiti rejting koji je pao za nekih 20tak pozicija i da se ostvari sto kvalitenija pocetna pozicija za iduce kvalifkikacije.
Sto se tice mog prvobitog plana na kojem se radi u vezi razvoja potencijalnih igraca on se razvija mozemo reci solidno, moglo je to dosta kvalitetnije ali tesko je natjerati strance koji su uzeli nase igrace sa 24-25 godina da ih doradjuju da bi mogli biti ozbiljni kandidati za reprezentaciju, ali ostvarni su kontatki u svakom slucaju se napreduje u tom pravcu i tek na kraju sezone cemo moci donjeti neki detalniji zakljucak.
Imate srdacan pozdrav od Guleta do iduceg javljanja