BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Milli Takım Seçim Tartışmaları

Milli Takım Seçim Tartışmaları (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Kemal

This Post:
11
169003.25 in reply to 169003.24
Date: 1/12/2011 5:19:15 AM
Overall Posts Rated:
5555
hâlâ o kriterlere aklım yatmadı o kriterler sayesin çok fazla benim oyuncum girsin diyen olur ve bu tartışmaya ve eleştiriye neden olabilir ve o kriterlerle belli bir kadroyla oynayacaksın ve bu senin için dezavantaj rakibin önceki maçlarınada bakarak çıkacağın takımı tahmin eder

Last edited by Kemal at 1/12/2011 5:30:52 AM

This Post:
00
169003.26 in reply to 169003.24
Date: 1/12/2011 6:01:59 AM
Overall Posts Rated:
3434
buna mt antrenörleri cevap verirse daha iyi olacaktır ben isteklilik sabitlendikten sonra oyunc almayı düşünmüyorum. eğer kadro kuracağımız hafta sabitlenmiş olursa dediğin gibi belki 1-2 hafta kadro kurlumu uzatılabilir.

kondisyonu ve yan özellikleri yazmamın sebebi aynı tip 2 oyuncu olduğu zaman tabiki yan özellikleri olanın mt ye girmesi sonuçta serbest atışı kondisyonu olan bir oyuncuyla olmayan bir oyuncu aynı olmaz.

kemosh@ mt ye oyuncu sokmak isteyenler kriterlere göre oyuncu yetiştirecektir. ben oyunculara göre kriter belirlemem. zaten bu sistemde mt ye oyuncu sokmak çok daha kolay. bir kf alın dış defans iç defans ribaund u 17-18 yapın rahatlıkla mt ye girecektir aynı şekilde bir ok nin de dış defansı ve pas ı 20 olsun yine mt ye girecektir.

zaten kriterlerin asıl amacı mt ye bu tür oyuncuların yetiştirilmesini cazip hale getirmek. inanın bu oyuuncular mt için çok önemli bazı takımlar çok keskin skorerler ile oynuyorlar bunları adam adama da savunacak oyuncularımızın olması gerekiyor aynı zamanda 2 tanesini alan savunmasında oynatıp savunuma ortalamasını çok yükseltebiliriz. mutlaka ilk 5 de 2 savunmacının bulunması gerektiğini düşünüyorum özellikle bu motorda savcunma çok önemli

birde benim bir düşüncem var buna herkes katılmayabilir dış defansı 14 uzaktan şut u ve şut menzili 16 olan bir oyuncu ile dış defansı 14 uzaktan şut ve şut menzili 12 olan bir oyuncunun yaptığı savunmalar aynı olmuyor. motorda odaklanma gibi bir özelliğin olduğunu düşünüyorum oyuncular en yüksek özelliğini sahaya çok iyi yansıtıyorlar. 2. yazdığım oyuncu 1. oyuncudan çok daha iyi savunma yapıyor. yani oyuncunun en yüksek özelliği oyuncunun maçtaki rolünü belirliyor ve oyuncu bu özellik üzerine odaklanıyor. tabi buna katılmayabilirsiniz bu benim kendi gözlemlerimden oluşan fikrim

This Post:
00
169003.29 in reply to 169003.28
Date: 1/12/2011 7:33:11 AM
Overall Posts Rated:
3434
normal oyuncu hem skorer in hemde savunmacının yedeği olacak aynı zamanda senin de dediğin gibi kolay rakiplere karşı keskin oynamak risk taşır bu takımlara karşı normal oyunucular ile oynayacağız.

kriterlere gelirsek oyuncular arasında tahmin ettiğin kadar fark olmayacak yeni seçilmiş birisi kriterlerde değişiklik yapabilir fakat aklın yolu birdir 20 def 20 pas ı olan bir oyuncu milli takıma alınmıyorsa kaybeden milli takım antrenörü olur. yani 18 kişilik kadroda böyle bir oyuncunun bulunmasını istememek tamamen mantıksızlık 1 sezon boyunca ne tür rakipler ile oynayacağını bilmiyorsun ve sürekli kadro değişikliğide yapılamaz bu sebeble kadroda her tipde oyuncu bulundurmak zevk meselesi değil bence bir zorunlukuk.

bir antrenör milli takımda iç def i 18 blok u 14 ribaund u 18 pas ı 7 olan bir pivot veya dış def i 18 pas ı 18 blok u 9 olan bir oyunkurucu bulundurmayacaksa zaten mt antrenörü olmasının bir anlamı yok bırakırız takımı kendi haline güçlü takımlara yenilir güçsüzleri yener ortalama oyuncularla oynarız.

evet kriterler kişilere göre değişkenlik gösterebilir. fakat en azından şunu diyebileceğiz ki kriterlere uyan en iyi oyuncu milli takımda bide tersini düşünelim şimdiye kadar herkes kafasına göre oyuncu alıyordu sen sorgulayabiliyormuydun bu oyunucu neden kadroda diye ? yada şöyle soralım mt hocasının hiç bir kriteri olmasın 40 k maaşlı bir oyuncuyu takıma aldı seninde 200 k maaşlı oyuncun var ve takıma almıyor neye dayanarak hesap soracaksın?

kriterlerinde dış def e ve pas a önem vermeyen antrenöre hesap sorabilirsin kriterlerini değiştir diye ama kriteri olmayan birisi kafasına göre oyuncu alır hesap sorma şansında yok sence hangisi daha adaletli ?

This Post:
00
169003.30 in reply to 169003.29
Date: 1/12/2011 7:48:36 AM
Overall Posts Rated:
198198
serkan hocam oyuncu almak isteklilik düsürmüyo oyuncu cıkarmak istekliligi düsürüyo

This Post:
00
169003.31 in reply to 169003.30
Date: 1/12/2011 7:54:09 AM
Overall Posts Rated:
3434
bunu öğrendiğimiz iyi oldu seçilecek kişinin kadro kurarken dediğiniz gibi ağırdan alması daha mantıklı olacaktır

This Post:
00
169003.32 in reply to 169003.31
Date: 1/12/2011 8:18:07 AM
Overall Posts Rated:
4343
3 oyuncu yerine doru düzgün bi antreman düzeni belirleyip iyi potansiyelli oyunculardan muhteşem oyuncular elde edilebilir. Bu belki 6-7 sezonu alcaktır ve maaş yükünüde arttırcaktır ama madem mtyi düşünüyoruz bu şekilde oyuncu yetiştirmeyi düşünmek en mantıklısı. Yani tutup bi oyuncuyu sadece defans yapıp pas attığı için kadroya koymak anlamsız. Mtden bahsediyoruz sonuçta burda normal bi takımdan deil. Bi oyun kurucu olcaksa pası en az 15 defansı şutu en az 18 ne bilim driving ve top tutmasıda en az 15 olmalı ki. Bu oyuncuyu koyduğunda arkana bakmayasın bi eksiği varmı diye. Ama dediğim gibi maaş yönünden ve zaman açısından bu oyuncuları yetiştirmek kolay değil. Şu andaki mtdeki oyuncuların eksiğide bu.
Halada bi pozisyonu 3e bölme mantığını anlayabilimiş değilim. Bence ilk önce bunun mt olduğunu unutmamak lazım. Anahtar fikir eksiksiz oyuncular olmalı.
Pivot ve şutör konusundan bunu çok basit bi şekilde halledebilirz bnce ama maaş engelleyebilir. Efsane potansiyelli bi oyuncuyu 20 def şut ve rib yapmak zor deil. Pivotu gözümüzde büyütmenin alemi yok çok yönlü olması gerekmiyo. Şutörde aynı 20 şut 15 menzil 18-19 def 9 paslı bi şutör yetiştirmek mt için gayet yeterli olucaktır. Tek sorun bunların kısa zamanda yetişmemesi. Maaştan bahsetmiyorum ki mtyi düşünüyosak buna göz yummamız gerekiyo.. Bu oyunda fark yaratmak için kf ve uf pozisyonlarında fark yaratmak gerektiğine inanıyorum. Asıl oyuncu yetiştirilmesinden bahsediyosak bu pozisyonlara odaklanmalıyız bnce..

Last edited by Ràiñbow™ at 1/12/2011 8:19:53 AM

This Post:
00
169003.33 in reply to 169003.32
Date: 1/12/2011 8:24:53 AM
Overall Posts Rated:
6565
acıkcası ben maası kabarık oyuncu yetıstırılmesının mıllı takıma cok faydalı olacagını dusunmuyorum. maası sısırmek yerıne yan ozellıklerını gelıstırmek oyuncunun her hafta el degıstırmesını engelleyıp form sevıyesını korumasını saglar gıbı gelıyor. bunun yanında maası cok yuksek olmayan spesıyalıst oyuncular yetıstırılebılır, ama bunun asıl oncusu u21 kocu olabılır. mesela ıc sutu olmayan ama ıc def ve reb 20 olan, yan ozellıklerı de ıyı bı pıvot bellı taktıkler ıcınde super ıs yapar. aynı sekılde reb alamasa bıle ıcerıden dısarıdan atan bı uzun yaratılabılır. dedıgın gıbı cok uzun vadelı bı planlama gerektırır tabı.

This Post:
00
169003.34 in reply to 169003.33
Date: 1/12/2011 8:30:37 AM
Overall Posts Rated:
4343
bahsettiğin gibi sürekli bi yerleri eksik oyuncularla oynuyoruz. Farkındayım maaş konusunda sıkıntı yaratır böle oyuncular ama iyi takımlara bakarsan böle oyuncularla bu haldeler. Bi oyuncunun ana özellikleri iyi olmadıktan sonra yan özelliklerin bi artısı olmaz bnce. Ana özelliklerin üst seviyede olması lazım.
[France]
Aurélien Auroy (5828576)
Şutör Guard
Haftalık Maaş: $ 153 008
Rol: Düzenli İlk Beş Oyuncusu
(BuzzerBeta)

DMI: 407500
Boy: 6'1" / 185 cm
Potansiyel: efsane
Form: iyi

Uzaktan Şut: dünya dışı Şut Menzili: sansasyonel
Dış Defans: devasa Top Tutma: harikulade
Top Sürme: sansasyonel Pas Verme: sansasyonel
İçeriden Şut: zayıf İç Defans: işe yaramaz
Ribaunt Alma: berbat Blok Yapma: korkunç
Kondisyon: iyi Serbest Atış: üstün

Tecrübe: vasat
Çok basit bi örnek bu. Ben bu oyuncuyu 7 sezon antremanla ve 4. seviye antrenörle yetiştirdim. Ama eminimki mtdeki bi çok oyuncumuzdan daha ii. Fakat gel görki Fransa mtye giremiyor hala. Yani bundan daha iyisini yapamıyosak gülerim sadece. 4. seviye antrenör :D ve çift bölge antremanıyla bu hale geldi bunuda ekliyim...

Last edited by Ràiñbow™ at 1/12/2011 8:31:08 AM

This Post:
00
169003.35 in reply to 169003.34
Date: 1/12/2011 8:34:50 AM
Overall Posts Rated:
118118
gül hocam gül.. niye sezere değil de yabancılara devam ettirdin dış defans antrenmanını.

Advertisement