BuzzerBeater Forums

Poland - II.3 > Sezon 20

Sezon 20

Set priority
Show messages by
This Post:
00
216631.236 in reply to 216631.234
Date: 6/16/2012 6:28:37 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
To Smuda jest winny, że z Czechami się zmęczyli bo w II połowie głównie ganiali za piłką, oddali im inicjatywę. Przez trenera, bo ten zupełnie na to nie potrafił zareagować.

To nie Smuda biega po boisku....gdyby piłkarzom naprawdę zależało lub gdyby mieli siły ( nie wiem która wersja pasuje do dzisiejszego meczu ) to walczyli by bez względu na to czy na ławce siedziałby Smuda, ja, Ty czy np Krzysiu Ibisz
Nie możemy ich traktować jak zaprogramowane maszyny, którym jak nie wstawisz nowego programu to robią wszystko tak jak na początku... To są przecież ludzie, którzy myślą ( mam nadzieję ;) i powinni umieć wyciągać wnioski z pewnych sytuacji.... Oni grali dla siebie a nie dla trenera....
Oczywiście Sumuda też nie jest bez winy ( szczególnie w meczu z Grecją ) ale dzisiaj dosyć szybko postawił wszystko na jedną kartę wprowadzając Grosickiego, Brożka i Mierzejewskiego. Oczywiście można się spierać czy to była najlepsza trójka zmienników ale chyba musimy przyjąć że tak....
Gra się tak jak przeciwnik pozwala a w przekroju meczu to Czesi byli w tym meczu lepszym zespołem. Moim zdaniem nasi nie wytrzymali presji.

From: Kelvin
This Post:
00
216631.237 in reply to 216631.236
Date: 6/17/2012 6:27:24 AM
Overall Posts Rated:
106106

Uważam, że Smuda jako trener się skompromitował w tych mistrzostwach i celowo używam tu tak mocnych słów. Jedynie w pierwszym meczu w pierwszej połowie graliśmy naprawdę dobrze, wręcz porywająco. W przerwie gdy mecz był wygrany trener Grecji przeczytał grę zrobił zmiany i nasza gra została rozbita oddaliśmy inicjatywę, a Smuda kompletnie nie potrafił na to zareagować licząc, że ten "świetny" wynik się utrzyma i cytuję "nie chciał zepsuć" ja się pytam to po jakiego grzyba nam trener, który boi się podjąć decyzję to już niech lepiej idzie do szatni. Granie na remis w meczu z Grecją uważam, za największy błąd tych mistrzostw. Taktyka na Rosję była ok bo nie chcieliśmy przegrać baliśmy się ich grali naprawdę nieźle mogliśmy wygrać, ale kompletnie nie rozumiem jak można było wyjść takim samym ustawieniem na Czechy z którymi musieliśmy wygrać i tu moim zdaniem trzeba szukać przyczyn tej porażki. Asekuranctwo, brak jakiegokolwiek ryzyka, całkowicie osamotniony Lewandowski, jak miał piłkę to nie miał komu podać, to był dramat i jak mam nie winić za to smudy skoro on wystawił 3 ofensywnych graczy na ten mecz, mecz który musieliśmy wygrać ,a czesi nie. Poza tym jakbyśmy mieli genialnych defensywnych pomocników, którzy dają coś z siebie także w ataku to by było co innego, a tak Murawski był wczoraj głównym po smudzie ojcem porażki jego strata przy golu byłą żenująca. Dudka grał bardzo defensywnie i tylko Polański coś próbował grać do przodu to go zmienił... Poza tym po co brał zawodników takich jak Wolski? na wycieczkę?? eh szkoda gadać tylko się wkurzyłem. Może mój post jest trochę bez ładu i składu, ale pisałem go dość emocjonalnie:)

This Post:
00
216631.238 in reply to 216631.236
Date: 6/17/2012 11:55:05 AM
Overall Posts Rated:
7474
Nie zgadzam się niemal z niczym, o czym napisałeś. Bo równie dobrze można by przyjąć, że zespoły piłkarskie czy jakiekolwiek inne sportowe nie potrzebują trenerów, bo to nie oni grają. Moim zdaniem to trener decyduje o wszystkim, od formacji (która jest najważniejszym elementem i którą jeśli by pomijać to nie ma sensu w ogóle rozmawiać o piłce) przez niuanse zadań taktycznych zespołu oraz indywidualnych, po atmosferę w zespole (nad czym w takiej Holandii od lat jakoś nie udaje się zapanować). Zawodnicy mogą grać niemal jak maszyny, jeśli się ich do tego przygotuje. Pokazywał to Liverpool Beniteza pokazywały to zespoły Mourinho, pokazuje to po dziś dzień Chelsea, pokazują to nawet siermiężni technicznie Grecy. Czy tacy Grecy bądź Czesi lub Duńczycy mają znacznie lepszych piłkarzy niż Polska? Nie wydaje mi się. Ale mają trenerów, którzy potrafią nie tylko ich do meczów przygotować, ale co jeszcze ważniejsze reagować na zmieniające się sytuacje meczowe.

Smuda popełnił masę błędów, których już nawet nie chce mi się wyliczać.
Ot banał, co w kadrze robi zawodnik pokroju Pawła Brożka?
Dlaczego Smuda ściąga najlepszego na boisku Polańskiego a zostawia Murawskiego i tak dalej, i tak dalej...

Fakt, że można uznać, że nie awansowaliśmy przez zawodników:
Polska - Grecja - błąd indywidualny Szczęsnego i Wasilewskiego - do którego jednak nie musiało dojść.
Polska - Rosja - błąd przy stałym fragmencie, który absolutnie nie powinien mieć miejsca.
Polska - Czechy - błąd Murawskiego, który podaje nonszalancko gdy w obronie zostało tylko dwóch stoperów, czyli de facto jeśli by spojrzeć na tę akcję liczbowo to powinien piłkę rozegrać z takim samym pietyzmem jak obrońcy na własnej połowie. Ponadto błąd indywidualny Wasilewskiego, który rzuca się do wślizgu przy pierwszym markowanym zwodzie Jiracka. Murawski, który wracając powinien się nim zająć zamiast atakować od tyłu Barosa.

Większość z tych błędów była jednak taktyczna i absolutnie nie powinna mieć miejsca. Bo albo zawodnicy nie dostali odpowiednich wytycznych albo nie nadają się do ich wykonywania a za ich selekcję nie odpowiada Krzysiu Ibisz tylko właśnie Smuda.

Skorży mówię zdecydowane NIE. To takim sam tchórz jak Smuda a wręcz zdaje mi się, że nieporównywalnie gorszy.
Także przy wszelkich możliwych okazjach zwalający winę za niepowodzenia na zawodników.
Polecam lekturę tego tekstu:
(http://rafalstec.blox.pl/2012/05/Mozg.html)

Dziś za to słuchałem m.in. Dariusza Dziekanowskiego i z nim za to w większości przypadków mogę się jak najbardziej zgodzić:
(http://www.sport.pl/euro2012/12,109079,11953445,Goscie_Ma...)

This Post:
00
216631.239 in reply to 216631.226
Date: 6/17/2012 1:42:45 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ja wiedziałem że jak w BB przegram to i naszym nie pójdzie z Czechami....

Nie wiedziałem, że te wydarzenia są powiązane. Mogłeś mi o tym powiedzieć przed meczem, to bym go Tobie odpuścił. Nawet trzy razy

This Post:
00
216631.240 in reply to 216631.239
Date: 6/22/2012 3:30:48 AM
Overall Posts Rated:
106106
Baltic za burtą pucharu, poza tym reszta do przodu, ja mam jeszcze łatwiejszego rywala niż wczoraj także biegniemy ku 1/4 finalu oby dobrze losowało:)

This Post:
00
216631.241 in reply to 216631.240
Date: 6/22/2012 3:50:40 AM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
No niestety. Wcześniej leszczy losowało mi u siebie a z silną drużyną przyszło grać na wyjeździe.... Dogrywka z Jastrzębiami trochę mi minuty rozjechała....a żeby tego było mało to rywal wykosił mi już w 1 minucie zawodnika który miał być moim czarnym koniem w tym meczu....
No i zapomniałem dodać że pojechał CT

To już drugie CT jakie dostałem w tym sezonie....a do końca sezonu jeszcze daleko ;)

This Post:
00
216631.242 in reply to 216631.11
Date: 6/23/2012 2:09:58 PM
Overall Posts Rated:
106106
Matko nie ustawilem składu jak to się mogło stać wchodzi człowiek 3 razy dziennie i taka pomyłka

From: kafar666

This Post:
00
216631.243 in reply to 216631.242
Date: 6/24/2012 2:07:45 AM
Overall Posts Rated:
77
No właśnie ... , myślałem że poniósł cie melanż :P

This Post:
00
216631.244 in reply to 216631.243
Date: 6/24/2012 2:14:05 AM
Overall Posts Rated:
106106
niestety to też:)

This Post:
00
216631.245 in reply to 216631.244
Date: 6/27/2012 2:00:05 AM
Overall Posts Rated:
106106
Ten walkower mi bruździ w papierach mimo dobrego bilansu spadłem na 6 miejsce to jest po prostu przykre:) wczoraj miałem nadzieję na pokonanie Myszorów ale niestety bez wzmocnień ciężko wygrywać takie mecze z tak dobrymi drużynami...

From: Mysza

This Post:
00
216631.246 in reply to 216631.245
Date: 6/27/2012 3:28:26 AM
Overall Posts Rated:
1717
Ten walkower mi bruździ w papierach mimo dobrego bilansu spadłem na 6 miejsce to jest po prostu przykre:) wczoraj miałem nadzieję na pokonanie Myszorów ale niestety bez wzmocnień ciężko wygrywać takie mecze z tak dobrymi drużynami...

Tak to jest w BB czasami jedno spotkanie ustawia cały sezon.

ps. rozumiem że chciałeś wygrać ale kosić mojego najlepszego zawodnika na 2 tygodnie a fe jesteś :).

Advertisement