Με δεδομένη την τρύπα στο OD του αντίπαλου ψηλού το patient με flip είναι μια λογική επιλογή μην πω και επιβεβλημένη όταν μειονεκτούμε σημαντικά!
Αλλά η εφαρμογή στο συγκεκριμένο παινίδι δεν ήταν κατά την γνώμη μου καλή.
Θα προσπαθήσω να γράψω με απλό τρόπο τις βασικές μου σκέψεις. 
Κάθε παίχτης έχει δύο επιλογές ή να σουτάρει ή να πασάρει. Στο patient συγκεκριμένα προσπαθούν να πασάρουν σε αυτόν που θεωρούν την πιο σημαντική εξωτερική απειλή.
Έτσι ο άσσος μας βρέθηκε να θέλει να πασάρει στο 2 και στο 4. Στο καθαρό 2άρι δηλαδή και στο flip μας.
Όμως η πάσα στο 2 είναι σαφώς πιο εύκολη και φυσιολογικά την προτίμησε σε μεγάλο ποσοστό. Το 2 τώρα έχει την επιλογή μόνο του 4. Όμως έχεις πει ότι είναι καθαρό SG άρα η πάσα του δεν είναι και στον θεό. Μάλλον έντονα πιεσμένος (φαντάζομαι OD αντιπάλου 19 ή 20) αδυνατεί να βρει την πάσα στο 4 και παίρνει τις προσπάθιες.
Παίζει σημαντικότατο ρόλο ότι δεν υπάρχει το ´σκαλοπάτι´ πάσας στη θέση 3 ώστε να κάνει την κυκλοφορία συνολικά πιο εύκολη.
Στην πραγματικότητα τα flip συνήθως βγαίνουν πιο εύκολα όταν στο 2 έχουμε καθαρό P.G (με κόστος στα ποσοστά) ή ακόμη καλύτερα με compo guard που είναι χειρότερος σκόρερ (όσο πιο πολύ γίνεται) από τον παίχτη του flip
Θέλει δηλαδή συνήθως μεγαλύτερη ´καθαρότητα´ στην απειλή και το βολικό σκαλοπατάκι στο 3
Να σημειωθεί ότι δεν έχω προλάβει να αναλύσω το παιχνίδι στο βαθμό που θα ήθελα οπότε η άποψη που μόλις έγραψα έχει απλά κάποιες πρώτες ιδέες.
υ.γ Δεν τρέχει τίποτα! Πάμε γερά κομάντα

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές