BuzzerBeater Forums

Poland - II.3 > Sezon 20

Sezon 20

Set priority
Show messages by
This Post:
00
216631.226 in reply to 216631.225
Date: 6/16/2012 5:35:23 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
Ja wiedziałem że jak w BB przegram to i naszym nie pójdzie z Czechami....

Ale prawdę mówiąc zagrali najsłabszy mecz w turnieju. W pierwszym meczu winien był dach w drugim udało się zremisować to nie było narzekań.... Teraz pewnie winien będzie deszcz....:/ Najbardziej boli to, że Polacy zagrali bez jaj i kiedy musieli pójśc na maxa ( w drugiej p[ołowie ) to żadnej akcji nie zrobili....
Szkoda bo ludzie dali się porwać atmosferze....a teraz Euro już będzie musiało się dograć....

From: Hawkeyed

This Post:
00
216631.227 in reply to 216631.225
Date: 6/16/2012 5:35:36 PM
Overall Posts Rated:
7474
Nie moja wina, że zagrali jak Baltic i dali się zaskoczyć

Ale też jak Baltic wyszli w drugiej połowie z wyraźnie wyższym nastawieniem ;)

This Post:
00
216631.228 in reply to 216631.227
Date: 6/16/2012 5:37:45 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
:) Możesz sobie triumfować do kolejnego meczu ze mną Wygrałeś to fakt.
Nie chcę się już powtarzać dlaczego

This Post:
00
216631.229 in reply to 216631.226
Date: 6/16/2012 5:40:03 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Eh szkoda gadać, spodziewałem się dużo większego zaangażowania, a co najlepsze jak musieli to atakowali Czesi. A my pierwsze 15 minut i chyba myśleli, że ta piłka sama wpadnie.

This Post:
00
216631.230 in reply to 216631.228
Date: 6/16/2012 5:47:39 PM
Overall Posts Rated:
7474
Jakiego kolejnego meczu? Mnie w play-off nie będzie. A Ciebie nie powinno być w przyszłym sezonie w tej lidze, jak przypuszczam

This Post:
00
216631.231 in reply to 216631.226
Date: 6/16/2012 5:52:59 PM
Overall Posts Rated:
7474
Smuda przegrał nam dwa mecze tak naprawdę. Wygrany z Grecją i teraz z Czechami, którzy w drugiej połowie byli zmuszeni atakować. Smuda w ogóle nie reaguje na zmieniającą się sytuację na boisku.

W meczu z Rosją miał szczęście, że pojedynczym zrywem Błaszczykowski go uratował.

Z drugiej strony mogliśmy mieć jeszcze więcej szczęścia i więcej sytuacji wykorzystać, bo stwarzali je.

Smuda musi odejść i dobrze, że odchodzi. Bo on już nic więcej nie wymyśli. To nie jest taktyk. Nigdy nim nie był. Miał szczęscie. Teraz mu go zabrakło.

From: Kelvin

This Post:
00
216631.232 in reply to 216631.212
Date: 6/16/2012 6:06:11 PM
Overall Posts Rated:
106106
kurde jak mnie m@atod zaszokował statami i na co mi ten normal jak mnie tak rozstrzelał z dystansu:)

This Post:
00
216631.233 in reply to 216631.230
Date: 6/16/2012 6:06:53 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
Jakiego kolejnego meczu? Mnie w play-off nie będzie. A Ciebie nie powinno być w przyszłym sezonie w tej lidze, jak przypuszczam

Nie wiem kiedy będzie - ale jak będzie ( za sezon, dwa lub dziesięć ) to go wygram ;)

Jeśli chodzi o ME to nie zgodzę się z tym co napisałeś:
W meczu z Rosją miał szczęście, że pojedynczym zrywem Błaszczykowski go uratował.

Akurat w tamtym meczu wcale nie byliśmy gorsi od Rosji....powiem więcej - oddaliśmy więcej strzałów, byliśmy groźniejsi i to raczej dla Rosjan ten wynik był szczęśliwy.

Smuda musi odejść i dobrze, że odchodzi. Bo on już nic więcej nie wymyśli. To nie jest taktyk. Nigdy nim nie był. Miał szczęscie. Teraz mu go zabrakło.

Obawiam się że taktyka to my w ogóle nie mamy....
Jak dla mnie to nawet jakby dzisiaj Smuda wystawił skład 3-5-2 to i tak nic by nie dało. To piłkarze przegrali ten mecz ( najpewniej w głowach albo w przygotowaniu fizycznym ) a nie trener. Sam byłem wielkim optymistą przed Euro....po Grecji zwątpiłem...ale po R%osji znowu uwierzyłem..... Jednak prawda jest taka że od europejskiej piłki dzieli nas jeszcze spory dystans ( by nie powiedzieć lata świetlne ) i nawet własne stadiony i kibice nie są w stanie zniwelować tej różnicy.

Obawiam się tego, że nowy trener ( czyżby Skorża ? ) wywróci wszystko do góry nogami i zaczniemy od nowa.... A mimo wszystko chyba jednak jakieś podwaliny pod przyzwoitą drużynę już są....

This Post:
00
216631.234 in reply to 216631.233
Date: 6/16/2012 6:18:43 PM
Overall Posts Rated:
7474
Akurat w tamtym meczu wcale nie byliśmy gorsi od Rosji....powiem więcej - oddaliśmy więcej strzałów, byliśmy groźniejsi i to raczej dla Rosjan ten wynik był szczęśliwy.

Straciliśmy głupio bramkę, bo zawodnicy byli kompletnie nieprzygotowani na zmyłkę Arszawina z markowaną wrzutką. A to, że Błaszczykowski go uratował to miałem na myśli, że mimo tych pozostałych sytuacji znów nie było z nich żadnego efektu. Co z tego, że byliśmy lepsi od Grecji czy Rosji skoro nie wygraliśmy tych meczów?

A mogliśmy. Tylko Smuda zupełnie temu zespołowi nie potrafił pomóc.

Obawiam się że taktyka to my w ogóle nie mamy....

Nie widzę polskiego trenera godnego tej roli.

Jak dla mnie to nawet jakby dzisiaj Smuda wystawił skład 3-5-2 to i tak nic by nie dało. To piłkarze przegrali ten mecz ( najpewniej w głowach albo w przygotowaniu fizycznym ) a nie trener.

Nie zgodzę się z tym, że zawodnicy przegrali, bo w każdym meczu od początku nie było po nich widać żadnych nerwów. Oni podołali psychicznie tym wyzwaniom. Z Rosją potrafili odrobić wynik nawet, co naszym się nieczęsto zdarza. Nie zgodzę się też co do przygotowania fizycznego. To Smuda jest winny, że z Czechami się zmęczyli bo w II połowie głównie ganiali za piłką, oddali im inicjatywę. Przez trenera, bo ten zupełnie na to nie potrafił zareagować.

Obawiam się tego, że nowy trener ( czyżby Skorża ? ) wywróci wszystko do góry nogami i zaczniemy od nowa.... A mimo wszystko chyba jednak jakieś podwaliny pod przyzwoitą drużynę już są....

Żaden Skorża - ten frajer stracił pewny mistrzowski tytuł z Legią to gdzie mu do reprezentacji? Drużyna jest niezła, bo i zawodnicy w końcu grają w jakichś przyzwoitych klubach. Teraz tylko trener co najmniej klasy Benhakkera potrzebny.

From: Thurin

This Post:
00
216631.235 in reply to 216631.234
Date: 6/16/2012 6:20:30 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Tak naprawdę to mecz z Grecją był kluczowy, GDYBYŚMY :) tam wygrali.. :)

This Post:
00
216631.236 in reply to 216631.234
Date: 6/16/2012 6:28:37 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
To Smuda jest winny, że z Czechami się zmęczyli bo w II połowie głównie ganiali za piłką, oddali im inicjatywę. Przez trenera, bo ten zupełnie na to nie potrafił zareagować.

To nie Smuda biega po boisku....gdyby piłkarzom naprawdę zależało lub gdyby mieli siły ( nie wiem która wersja pasuje do dzisiejszego meczu ) to walczyli by bez względu na to czy na ławce siedziałby Smuda, ja, Ty czy np Krzysiu Ibisz
Nie możemy ich traktować jak zaprogramowane maszyny, którym jak nie wstawisz nowego programu to robią wszystko tak jak na początku... To są przecież ludzie, którzy myślą ( mam nadzieję ;) i powinni umieć wyciągać wnioski z pewnych sytuacji.... Oni grali dla siebie a nie dla trenera....
Oczywiście Sumuda też nie jest bez winy ( szczególnie w meczu z Grecją ) ale dzisiaj dosyć szybko postawił wszystko na jedną kartę wprowadzając Grosickiego, Brożka i Mierzejewskiego. Oczywiście można się spierać czy to była najlepsza trójka zmienników ale chyba musimy przyjąć że tak....
Gra się tak jak przeciwnik pozwala a w przekroju meczu to Czesi byli w tym meczu lepszym zespołem. Moim zdaniem nasi nie wytrzymali presji.

Advertisement