Hvala Vam momci za podršku, a vidim i 5 je lajkova bilo na postu. Nadam se da će stvarno biti nešto od ovoga.
Evo pokušao sam sačekati 24 sata, pa da vidim kako će i u kojem pravcu ići ova rasprava, ali je očigledno da je neće ni biti ... U svakom slučaju evo i mojih nekoliko prijedloga za ubuduće.
Krenuo bih prvo od ove LA opcije/ pozicije. Naime, prije svega bi bilo pošteno i pravično prema svim članovima zajednice kada bi nam se svake 3-4 sezone mijenjala ta garnitura "članova sa funkcijama" ( osim naravno GM-a ukoliko ga dobijemo jer on ukoliko je pošten ne treba smjenu nego samo da radi u interesu svih nas ).
Svi smo svjesni koliko je duga jedna sezona na BB-u, pa bi tako 3 ili 4 sezone bile sasvim dovoljne pojedincu da prevodi vijesti i u tom periodu koristi prednosti tipa supporter ili ostalo, jer vjerujte mi, sve preko toga je zasićenje i dolazi upravo do ovoga što se nama dešava...
Nadalje, smatram da se mnogo toga može uraditi povodom privlačenja novih korisnika na ovu igricu, konkretno, u našu BiH BB zajednicu. Facebook nam svima pruža tu slobodu a za nas je sasvim "neistraženo" polje za takvu vrstu promocije. Uz male napore, cijenim da bi smo mogli već kroz mjesec dana privući 30 korisnika ( jedan dnevno ) od kojih, kada bi 1/3 ostala i postala aktivna, imali bi ogroman napredak i prednost u svim aspektima:
1. Transparentnijim izborima ( ukoliko neko i dalje sumnja da pojedini klanovi ili grupe biraju selektore )
2. Većom bazom igrača ( veći broj registriranih BiH igrača i igrača draftera porijeklom iz BiH )
3. Otvaranje IV i oživljavanje III lige !
4. Veća konkurencija, jača zajednica, aktivniji forum, zanimljivija igra...
Neću ja više "smarati" nikoga, odoh stvarno daleko i široko, samo sam se eto raspisao kako bih pokazao da su ideje tu, postoje, nisam ja jedini "pametan" nego samo treba malo volje da se realiziraju i eto nam svima većeg gušta, satisfakcije, uživancije, uzmite kako vam je draže :).