Hocam, Rijkaard'ın sisteminde 2 temel prensip var.1-pas yapan takım 2-Pozisyon bilgisi olan takım.
Galatasaray bunca yıldır bu iki prensipten de uzaktı.96-00 sezonunda Fatih Terim' benim için futbol pozisyon oyunudur' demişti.Galatasaray'ın geçen sene en büyük sıkıntısı da bu noktada gerçekleşti aslına bakarsanız.Top rakipteyken saldırmayan ve sinen oyunculardan kurulu olan takım, top kapamadığından dolayı hucuma istedikleri gibi çıkamadılar.
Evet en iyi oyuncu Keitaydı diyebiliriz ancak hiç bir deplasman maçında yok, Derbilerde yok, saatli bomba gibiydi nerede patlayacağı belli olmayan bir oyuncuydu ki satılan para iyi ancak yerine alınan oyuncunun daha iyi olmasını beklerdim ne yazık ki Pino ve Serdar Özkan rotasyonunu sağlamak amaçlı bir hamle olabilir.Benim her ikisinden de pek ümidim yok en çok ümidim olan kanat oyuncusu Serdar Eylik'te gene saçma bir hamle olan Çağlar karşılığında Denizli'ye verildi.
Bu seneye gelince Arda Turan'ın geçen günkü açıklamalarında bu sene sürekli pozisyon çalışıyoruz demesi bana ekstra umut verdi.Hazırlık maçlarında saha da ne yaptığını bilen bir takım görmeye başladım ben.Cana'nın fiziksel eksiklikleri var gibi görülüyor onun yanına 1-2 oyuncu daha şart.Sarp la Ayhala olacak gibi değil.Oyunun iki yönünü de oynayabilecek potannsiyelli gençleri alacaklarsa, ben Guti'den Querasma'dan falan daha mutlu olurum.
Bu arada atlamadan geçemicem Türkiye'de kapanan takımları açmak içinde Mehmet Batdal bu sene hucum gücümüze çok şey katabilir hocam..
Ve Arda'nın bu sene daha dinlenmiş ve fit olması da en büyük avantajlarımızdan bir tanesi.