BuzzerBeater Forums

Poland - IV.4 > Play offy - I runda

Play offy - I runda

Set priority
Show messages by
From: espantoso

To: Joa
This Post:
00
72275.2 in reply to 72275.1
Date: 2/9/2009 6:50:35 AM
Overall Posts Rated:
00
Niestety mój czas na większe zaangażowanie się tymczasowo skończył, ale z przyjemnością skomentuję.

iro - MIP

Bardzo chciałbym wierzyć w to, że ten mecz będzie naprawdę wyrównany, ale nic na to - z punktu widzenia obserwatora - nie wskazuje. Oczywiście jak dla mnie nie ulega wątpliwości, że jeśli ktokolwiek jest w stanie zatrzymać iroplock w tym sezonie to tylko MadeInPoland. Paradoksalnie do decydującego moim zdaniem starcia dla losów ligi dochodzi już na samym początku. Niestety iroplock przez te 22 ostatnie kolejki sprawił wrażenie absolutnie wybijającego się ponad inne drużyny i chyba tylko katastroficzny zbieg okoliczności mógłby powstrzymać liderów B8 od awansu. Iro wygrało wszystkie mecze, a teraz zagrają w dodatku na własnym parkiecie. Nie wiem, czy MIP ma jakiegoś asa w rękawie, ale wydaje mi się, że iroplockowi ten awans się po prostu po takiej rundzie zasadniczej należy. Skorzysta na tym i drużyna, i liga, w której rywalizacja automatycznie się zaostrzy.

Validators - ECS

Sam nie wiem co o tym spotkaniu myśleć. Czarni wydają mi się być najsłabszą drużyną z top4 B8, ale z drugiej strony Validators zawalili wiele meczów, które powinni wygrać i sam już nie mam pojęcia, na ile ich stać. W takich pojedynkach kluczowa jest chyba przewaga własnego parkietu.

Nev Wa-wa - WC

Po takiej gadce zawsze ma się pecha, ale strach przed przesądami nie leży w mojej naturze. Prawda jest taka, że wyniki ostatniej kolejki już niewiele lepiej mogły się dla mnie ułożyć. Ostatni mecz sobie odpuściłem, bo stwierdziłem, że wygrana najprawdopodobniej i tak nie da mi awansu (pirates team w gazie) na drabince i oczekiwałem na wyniki innych spotkań. A w zasadzie oczekiwałem na awans Nevrsoftu. Nie chcę mówić, że na pewno z nimi wygram, ale na pewno prędzej niż z Rolhandem, bowiem z Chodzieżą przegrałem w tym sezonie dwukrotnie, a Nevrsoft z kolei przegrywa ze mną każdy mecz od początku istnienia klubu z Warszawy. Po tym co tu napisałem przegram na pewno, ale nie zmienia to faktu, że mogę sobie chociaż pozwolić na jakieś nadzieje na wygraną w I rundzie, czego nie mógłbym powiedzieć gdybym miał grać z Rolhandem. Co do Handzlika i Ambickiego - w ostatnim naszym pojedynku obaj ci gracze zeszli za 6 fauli już w pierwszej połowie spotkania.

RC - pt

W sprawie gospodarzy wyczuwam swąd jakiegoś podstępu. Trudno mi uwierzyć, by drużyna, która gra w BB od 3. sezonu przegrywała aż tyle spotkań ze słabszymi ekipami. Wydaje mi się, że Bili trochę spuścił z tonu, aby uśpić czujność rywali. Gdyby jednak okazało się, że pirates team wyszli zwycięsko z tego pojedynku, to w przypadku półfinału Nevrsoft - pirates team jestem przekonany, że w finale ligi konferencję Great 8 będzie reprezentować drużyna piratów. Ponadto, oznacza to prawdopodobnie, że w nadchodzącym sezonie najlepszą ekipą G8 będzie właśnie pirates team. Ale niczego nie przesądzam, tylko kalkuluję...

From: ZORRO

This Post:
00
72275.3 in reply to 72275.2
Date: 2/9/2009 7:41:32 AM
Overall Posts Rated:
00
Nie uczestnicze w fazie play off jednak mam faworyta wydaje mi sie ze IR musi sie potknac a kandydata do awansu upatruje w ROLHANDzie...WIEC DO uslyszenia w nastepnym sezonie!!!

Last edited by ZORRO at 2/9/2009 7:42:13 AM

From: PihuZG

This Post:
00
72275.4 in reply to 72275.3
Date: 2/9/2009 9:27:46 AM
Overall Posts Rated:
11
Ja postanowiłem że lepiej opłaci mi sie spaść do nizszej ligi. sprzedałem moich trenowanych zawodników. obecnie mam kadre liczaca 7 grajkow w tym 1 kontuzjowany na 2 tyg :).

W nizszej lidze wiecej meczy bede wygrywal i szybciej fanów do siebie przekonam a co za tym idzie wiecej kaski :). Bo obecnie mam tylko 2,6 miliona :D

From: iroplock

This Post:
00
72275.5 in reply to 72275.4
Date: 2/9/2009 2:10:47 PM
Overall Posts Rated:
11
chyba powinienes na gieldzie grac
a nie w tej grze
bo jak sie zorjentowalem to nie wygrywa ten kto ma najwiecej kasy

tylko kto ma lepszy zaspol

hehehe
?????

This Post:
00
72275.6 in reply to 72275.5
Date: 2/10/2009 2:29:42 PM
Overall Posts Rated:
00
Krakanie zadziałało. Przegrałem.

- Główną przyczyną naszej przegranej była bardzo słaba forma dnia praktycznie całej drużyny. Nie chcę piętnować jakiegoś zawodnika wyjątkowo, ale Kazimierz Koślak chyba zawiódł nas wszystkich. Gratulacje dla drużyny przeciwnej. Niewątpliwie Neversoft nas zaskoczył - powiedzia na konferencji prasowejł trener Wroclaw Chestnuts, Mieczysław Matyszkiewicz.

- Gratulujemy przeciwnikom. Od siebie mogę zapewnić naszych kibiców, że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, ale zupełnie nie mogliśmy się dzisiaj odnaleźć na boisku. Najgorzej sytuacja wyglądała na obwodzie. Widziałem, jak Kazik biegał za Edwinem Handzlikiem, ale ten rzucał mu przez ręce raz po raz. My z kolei napociliśmy się, by trafić jakąkolwiek "trójkę", aby nie pozwolić rywalowi rozwinąć skrzydeł. Ogólnie, przegraliśmy z jednym zawodnikiem, który ciągnął dzisiaj gospodarzom cały mecz - tak skomentował ostatni mecz Chestnutsów w tym sezonie kapitan zespołu, Siegfried Caufal.

- Możemy zapewnić wszystkich naszych fanów, że wynik z tego sezonu nie zostanie zapomniany i nieruszony bez konsekwencji. Od samego początku zakładaliśmy wejście do finału ligi, a cel ten nie został osiągnięty. Wszystkim kibicom Kasztanów obiecujemy wyciągnięcie poważnych wniosków, reorganizację pracy w klubie i zmianę polityki kadrowej już od przyszłego sezonu. Na dzień dzisiejszy pewne jest tylko, że trzon zespołu zostanie w miarę możliwości zachowany - spuentował rzecznik prasowy wrocławskiej drużyny, Cheng Tse Man.

From: Valid

This Post:
00
72275.7 in reply to 72275.4
Date: 2/10/2009 2:31:11 PM
Overall Posts Rated:
00
nie patrz przez pryzmat kasy, według twojego punktu widzenia ja powinienem byc chyba w VI lidze, bo mam duuuzo mniej kasy. kasa jest poto zeby ja wydawac.

Niestety w PO masakra :/
Powiecie mi jak można wygrać 1 kwarte 8 pkt, a drugą przegrać 19 pkt !!!
To zdecydowało że moi już sie nie podnieśli :/
Powalcze w nastepnym sezonie, a Czarnym życze szcześcia w meczu z IRO.

Co do drugiego meczu, na prawde liczyłem na MIP. IRO chyba opusci naszą lige.
Powiem szczerze, że myślałem że dwa kolejne mecze zakończą się dokładnie odwrotnie, wygraną WC i piratów, stało sie inaczej.
Wróże finał IRO-ROL.

Last edited by Valid at 2/10/2009 2:33:15 PM

This Post:
00
72275.8 in reply to 72275.7
Date: 2/10/2009 2:38:17 PM
Overall Posts Rated:
11
po takim sezonie chyba wstyd byloby pregrac jakis mecz
ale wszystko jest mozliwe
23-0
niezly wynik
nie spodziewalem sie takiego

From: Joa

This Post:
00
72275.9 in reply to 72275.8
Date: 2/10/2009 6:23:25 PM
Overall Posts Rated:
382382
:/ ja mam tak samo jak valid..3 kwarta przegrana katastrofalnje nie wiem jak i tez sie nie podniesli...niby mialem lepsze statsy ale co z tego... taktyka nie trafila... no trudno liczymy na nastepny sezon, jak dla mnie w pozostalych meczach 3 niespodzianki, nie spodziewalem sie takich rozstrzygniec. Kurde za szyvko odpadlem, niepotrzebnie chcialem tyle przegrwyac...

From: ukszens

To: Joa
This Post:
00
72275.10 in reply to 72275.9
Date: 2/10/2009 6:32:09 PM
Overall Posts Rated:
00
do trzech razy sztuka z validem :) wiedzialem tym razem ze jest szansa sie rzucic na wygrana, po 2 dosc latwych wygranych validators nawet nie przylozylo sie do meczu, maial to byc zapewne rutynowa wygrana. iro awansuje na 100% , nie ma w tym sezonie rownej jemu druzyny.

This Post:
00
72275.11 in reply to 72275.10
Date: 2/11/2009 3:07:22 AM
Overall Posts Rated:
00
Nie znam słowa rutynowa wygrana i wbijam to swoim zawodnikom do głowy.
Chyba podziałało poniekąd to 1-sza kwarte spokojnie wygrałem 8pkt.
Co się stało w 2-giej ..... sam chciałbym wiedzieć.

Ale respect się Tobie należy jak każdemu kto wygrywa mecze w PO.

This Post:
00
72275.12 in reply to 72275.11
Date: 2/11/2009 4:47:15 AM
Overall Posts Rated:
00
Ta super, grałem z nastawieniem gra na luzie w meczu PO.
Nic dodać nic ująć :/

Advertisement