BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija S36

A Reprezentacija S36

Set priority
Show messages by
From: Tarikz

This Post:
11
281997.2 in reply to 281997.1
Date: 9/6/2016 11:04:38 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
663663
Second Team:
Falcons BC
Siri spisak za Utjesni turnir se sastoji od sljedecih igraca:

PG/SG:
Pavao Puklek
Nedjeljko Zausnig
Nemanja Milijas
Grdimir Turcinov
Milos Djuricko
Seval Bekto

SG/SF
Antun Crnogaj
Adil Ibrahimbegovic
Sanel Tomaljak
Salih Calic
Zarko Surijan

SF
Aleksa Ilic
Slobodan Rudonjic

PF
Neven Cefarin
Ivan Kostadinovic
Nijazim Cordas
Veljko Bojanic

C
Dzafer Fatic
Safet Boljanovic
Sulejman Dzihic
Fabijan Nimcevic

Sljedeci igraci imaju zagarantovano mjesto u timu:

Puklek - bez obzira na rupe u pojedinim unutrasnjim skillovima, Pavao je i dalje nas najbolji PG i siguran clan prve postave.
Zausnig - odlican bek za nase uslove, vise voli unutrasnje napade. Ukoliko sve bude kako treba, jedna od prvih opcija za beka sutera.
Milijas - jedan od najiskusnijih igraca u nasem timu, slabija verzija Pukleka. S obzirom na starost, svaku utakmicu igra kao da mu je posljednja. OK rezerva ali nista vise od toga.
Turcinov - jos jedan od iskusnijih igraca u nasem timu. Koristan rezervni bek za unutrasnjih taktika.
Djuricko - igrac vrlo slican Milijasu, s tim sto je dosta bolji suter ali malo slabiji asistent. Jos uvijek se trenira i moze pomoci ako zagusti.
Ibrahimbegovic - moze pokriti pozicije beka i krila, prije svega kao rezerva a moze posluziti i kao starter. Jos uvijek se trenira.
Tomaljak - jos jedan igrac koji moze pokriti pozicije SG i SF kao rezerva. Nazalost, nece nikad moci biti starter ali sa vecom Staminom moze biti vrlo korisna rezerva.
Calic - do prosle sezone glavna zvijezda ove ekipe. Danas je Salih samo sjena svojih najboljih dana, igrac koji bi nam mogao biti najkorisniji kao rezervni bek ili krilo. Moze biti starter samo u specijalnim okolnostima. I on, kao i Milijas, igra svaku utakmicu kao da mu je posljednja.
Ilic - jos jedan kandidat za rezervno krilo, igrac vrlo slican Tomaljku. U nekim od primarnih skillova je slabiji od Tomaljka, ali je bolji skakac te je puno bolji izvodjac slobodnih bacanja.
Cefarin - ovaj krilni centar je moje najvece otkrice otkako sam postao selektor. S obzirom da nije nikad nastupao za U21 i da ni NT Scout ne moze da ga pronadje, mnogo sam se obradovao kad mi se javio njegov menadzer sa planom treninga. Neven je jos uvijek u trenaznom procesu i od njega se najbolje ocekuje tek u buducnosti. Trenutno moze pomoci kao cetvrti unutrasnji igrac u rotaciji.
Cordas - jedna od glavnih zvijezda ovog tima. Jos uvijek se trenira i moze biti samo bolji kako vrijeme bude odmicalo. U idealnim uslovima, Nijazim je opcija za startnog centra ove reprezentacije.
Kostadinovic - glavna zvijezda i najbolji igrac ove ekipe. Ivan je nezaustavljiv pod protivnickim kosem i nadamo se da ce ga skillovi jos dugo sluziti. Ako sve bude kako treba, Ivan bi trebao biti prvi KC ove reprezentacije.
Fatic - centar kakvog dosad nismo imali. Dzafer ima vrlo jake primarne skillove ali ga krase i povisoki skillovi Dodavanja i Vanjske Odbrane, netipicni za nase unutrasnje igrace. Jos uvijek se trenira. I on konkurise za prvu postavu u nasem timu, a presudni faktor ce biti forma - kako njemu, tako i Ivanu i Nijazimu.
Boljanovic - jedna od najvecih mladih nada nase reprezentacije. Vec sada ima kompetentne unutrasnje skillove, a nema rupa poput Bojanica i Nimcevica. Zbog toga je dobio prednost u odnosu na ovu dvojicu igraca.

Glavni kandidati za ulazak u tim tokom sezone su:

Crnogaj - sa nestrpljenjem ocekujemo povratak ovog momka u tim. Poceo je ponovo da dobija redovne minute u svojoj ekipi, i sa zadovoljstvom cu ga vratiti u repku ako pokaze kontinuitet.
Rudonjic - van tima zbog istih razloga kao Crnogaj, vraca se u tim kad mu klub ispadne iz kupa.
Surijan - uz par skillova dodavanja i jedan skill OD, s njim dobijamo napadacke opcije kakve nikad nismo imali.

Naprijed BiH!

This Post:
00
281997.3 in reply to 281997.1
Date: 9/6/2016 5:13:25 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Meni licno se ne svidja veliki broj tih nekih testiranja, jer gubimo sve utakmice a nas ranking ispasta i onda dobijamo losiju poziciju za dalje, ali opet s enadati da ce nesto pozitivno izaci i nauciti se iz svih tih negativnih rezultata, pa kolko tolko ;)

Vidjecemo protiv Indonezije odprilike na cemu smo u prvoj tekmi, smao hrabro.

This is where we hold them!
This Post:
00
281997.4 in reply to 281997.3
Date: 9/6/2016 6:04:26 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Imamo priliku na utjesnom da popravimo rank i spremimo se za kvale . :D

This Post:
11
281997.5 in reply to 281997.3
Date: 9/6/2016 9:22:10 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
663663
Second Team:
Falcons BC
Razumijem sta govoris, ali moj cilj je bio da dobijem predstavu sta i kako da igramo u utakmicama koje stvarno budu bitne.

Radije bih da ostvarujemo dobre rezultate na Utjesnom turniru (kad se bodovi vise racunaju) nego da pobjedjujemo u svim prijateljskim koje igramo (sto je nerijetko bio slucaj u proslosti).

Kritika je na mjestu, u svakom slucaju.

This Post:
00
281997.6 in reply to 281997.5
Date: 9/7/2016 4:50:08 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Razumijem sta govoris, ali moj cilj je bio da dobijem predstavu sta i kako da igramo u utakmicama koje stvarno budu bitne.

Radije bih da ostvarujemo dobre rezultate na Utjesnom turniru (kad se bodovi vise racunaju) nego da pobjedjujemo u svim prijateljskim koje igramo (sto je nerijetko bio slucaj u proslosti).

Kritika je na mjestu, u svakom slucaju.

Ma nikakav problem, samo kazem, nadam se da ce se isplatiti svi ti porazi i pokusaji raznih uigravanja, da cemo kasnije imati dobitne kombinacije u bitnijim mecevima od prijateljskih

This Post:
11
281997.7 in reply to 281997.5
Date: 9/7/2016 7:15:23 AM
Overall Posts Rated:
329329
Polako ali sigurno opet teme reprezentacija kako A tako i U21 bivaju sve posjećenije :D
Iskreno, od A repke imam određena očekivanja na Utješnom turniru, a od U21 očekujem prolaz dalje :D
Pa vidjećemo ugl biće vrlo interesantna sezona

This Post:
11
281997.8 in reply to 281997.7
Date: 9/9/2016 9:53:04 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
663663
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

danas nismo bas imali spektakularan trening - samo jedan up i to kod Cefarina, koji mi je rekao da smatra da se sad bolje pozicionira pri branjenju unutrasnjih suteva. Nadam se da ce to pokazati i protiv Indonezije u ponedjeljak!

Forma nam i nije toliko dobra - imamo samo tri osmice, i to kod Dzafera, Milosa i Crnogaja (koji je zbog toga vracen u tim).
Losu formu ima samo Zausnig i on nece konkurisati za sljedeci mec.

Ocekujemo vrlo tezak okrsaj sa Indonezijom, oni imaju nesto bolju formu na unutrasnjim pozicijama - mi imamo blagu prednost vani. Mi imamo malo jaci tim, oni imaju prednost domaceg terena. Bice zestoko, sitnice ce odlucivati.

Detaljniju najavu za taj mec mozete procitati u ponedjeljak.

Naprijed BiH!

This Post:
22
281997.9 in reply to 281997.8
Date: 9/11/2016 10:47:14 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
663663
Second Team:
Falcons BC
Reprezentacija BiH danas zapocinje svoj put na Utjesnom Turniru sezone 36.

Prvi protivnik nasoj selekciji bice reprezentacija Indonezije, tim koji na prvu mozda zvuci kao egzotican protivnik, medjutim cinjenica je da se radi o prilicno kvalitetnom rivalu za prvo kolo Utjesnog turnira.

Indonezani na ovaj Utjesni turnir dolaze kao ucesnici drugog kola Azijskog Sampionata, gdje su ispali sa svega jednom pobjedom u 5 odigranih meceva (poredjenja radi, mi bismo mogli dobiti samo dva od tih meceva - protiv UAE i Pakistana), i takvim ucinkom i nisu mogli biti bas zadovoljni. Zbog toga vjerujem da ce njihovi igraci, predvodjeni hrvatskim menadzerom, Cr3atorom, biti nabrijani na domacem terenu protiv naseg tima.

O medjusobnoj jacini ova dva tima je tesko govoriti - Indonezija ima kvalitetan sastav i dosta igraca za koje vjerujem da bi mogli igrati u nasem timu. Na nasu srecu, u ovom mecu bice liseni usluga nekoliko kvalitetnih igraca koji su ili dozivjeli povrede ili upali u losu formu. Sto se naseg tima tice, mi mozemo racunati na sve igrace osim Zausniga, koji je odigrao previse minuta prosle sedmice i upao u nesto losiju formu.

Kao sto sam vec spominjao, Indonezija ima bolju formu na unutrasnjim pozicijama, a mi imamo zanemarljivo bolju formu na vanjskim pozicijama. Veliku prednost ce nasi rivali imati u vidu domaceg terena, koji bi mogao praviti prevagu s obzirom na podjednake forme i entuzijazam.

Sve u svemu, skauting je uradjen (nadam se kvalitetno), postava je nastimana - samo se ceka 13h i pocetak takmicarske sezone za nasu reprezentaciju.
Nadamo se kvalitetnijoj sezoni od prethodne, uz malu dozu srece sa povredama i formom kljucnih igraca.

Ako imate vremena u 13h, volio bih da mi se pridruzite na chatu.

Naprijed BiH!

This Post:
00
281997.10 in reply to 281997.9
Date: 9/12/2016 6:22:23 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Sretno i da startamo s pobjedom aBd!

This Post:
11
281997.11 in reply to 281997.10
Date: 9/12/2016 9:56:09 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
663663
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav raja,

nasa ekipa danas je na odvratan nacin izgubila protiv Indonezije (trebao mi je citav dan da dodjem sebi) i jos jednom pokazala svoje mnogobrojne limite. (39118)

Iako su ovi simpaticni Azijati takticki odigrali upravo onako kako sam ocekivao, ipak su se pokazali prejakim za nase momke.

Bitne stvari iz ovog meca, koje nazalost moram ponavljati poslije svakog poraza:

- Nasa repka nema krilo i to je problem koji ce nas ukopavati najmanje jos tri-cetiri sezone. Tu nam nazalost ne mogu ponuditi nikakvo rjesenje.
Rudonjic nam je nedostupan zbog forme. Tomaljak i Ilic nisu dovoljno kvalitetni. Danasnji Salih nije ni sjena Saliha Calica sa vrhunca svoje karijere. Mislim da cemo tog Saliha od blata praviti.

- Skok. Postoje razliciti nacini da se pristupi ovom problemu.

1. Postoji mogucnost da potpuno "ignorisemo" skok (jer ce nam taj segment uvijek skripati zbog loseg skakackog skilla na bekovima i krilu) i umjesto toga zakucavamo odbrane nasim igracima kako bismo se bolje branili nakon ofanzivnih skokova nasih rivala.

Prednost - manje plate igracima, jaca timska odbrana.
Nedostakak - ne mozemo biti sigurni da nam nekoliko uzastopnih protivnickih ofanzivnih skokova (sto je izvjesno u ovom slucaju) nece doci glave s obzirom na divovski IS vecine reprezentacija.

2. Postoji mogucnost da nasim centrima skok dignemo na neki prosjek na NT nivou i da umanjimo protivnicku skakacku prednost (koja ce ipak postojati zbog slabijeg skoka na bekovima i krilu). Ovo ja zasad pokusavam da radim.

Prednost - jaci timski skok, manje primljenih second-chance poena
Nedostatak - vece plate igraca, nesto slabija odbrana

3. Najbolja opcija je naravno ona u kojoj nam svi igraci imaju visok skok. Nazalost, to nije realno, prije svega na vanjskim pozicijama, gdje niko nece da trenira skok zbog ogromnog utjecaja na platu.

- Jos jedan od problema nase reprezentacije, evidentan u ovom mecu, je manjak sirine. Rezerve su nam dosta losije od startera i tu imamo veliki problem u slucaju povrede ili lose forme (kao danas kod Zausniga). Ni za ovo rjesenje ne mogu naci odmah.

Sto se samog meca tice, vodili smo dosta dugo vremena. Indonezani su poveli u trecoj cetvrtini ali nikad nisu imali vise od dva poena prednosti.
U cetvrtoj cetvrtini se na pocetku igralo kos za kos. Pet minuta do kraja su Indonezani otisli na +7, mi smo se vratili na 1 razlike i onda 50 sekundi do kraja na scenu stupa najbolji protivnicki igrac Efriandi (kojeg je dotad izvanredno cuvao Puklek), zabivsi Pukleku dvije izuzetno daleke dvojke, oba puta nakon ofanzivnih skokova indonezanskog krila Gultoma.

Ocekivao sam tesku utakmicu, znao sam da je Indonezija kvalitetna (jer imam skillove nekih njihovih igraca) ali nisam ocekivao da ce nam se narugati u lice i dobiti nas sa TIE vs Normal. To najvise boli, skoro kao poraz protiv Estonije.

Eto, razumijem da sam mnogima priredio nekoliko razocarenja u dosadasnjem dijelu mandata i zbog toga se ovako nekad raspisem, kako biste znali cime raspolazemo u nasem timu i imali realna ocekivanja. Pred svaki mec prodjem kroz konsultacije o taktici sa nekoliko menadzera (prije svega Kyveom i Kennyjem) i njima sam zahvalan na pomoci koju mi pruzaju.

Ukoliko jos neko misli da moze doprinijeti kvaliteti pripreme utakmica ili ima neki argumentovan komentar na sve ovo, volio bih da se javi.

Naravno, ovaj Utjesni Turnir je tek poceo, nista nije gotovo, samo sam poprilicno izrevoltiran nacinom na koji smo izgubili danasnji mec. Jos uvijek ima nade.

Naprijed BiH!

This Post:
11
281997.12 in reply to 281997.11
Date: 9/13/2016 1:08:28 AM
Overall Posts Rated:
876876
Naravno da se vise ocekivalo od tvog mandata, ali sta je tu je. Leonida je imao pravo kod pripremnih utakmica (kao da nema pobjednickog mentaliteta), a ovo protiv Indonezije je lako sad biti pametan. imas dobru ekipu menadzera oko sebe i samo tako nastavite. Jedan poraz ne smije vas pokolebati.

Nadam se laksem rasporedu na Turniru pa da se popravi rejting do kvalifikacija, a samim tim i boljeg sesira. Bolja vremena reprezentacije sigurno dolaze.

Advertisement