שלום לכולם
אני רוצה להציע את מועמדותי לאימון הנבחרת הבוגרת של ישראל, אני במשחק מעונה 16, ונכנס לעונתי ה16 בבאזרביטר, לקח לי כמעט 10 עונות להגיע לליגת העל בפעם הראשונה, ומאז עד עכשיו, למעט עונה אחת בה ירדתי לליגה 2.2 (האהובה, בה הייתי 3 פעמים, מעולם לא ביקרתי בליגות 2 אחרות..) וחזרתי מיד לליגת העל.
ב2 העונות האחרונות הייתי מאמן נבחרת ניו זילנד, יחד עם יוסי (מכבי ביג כרמיאל), שעזר לי המון, כל מה שעשינו, עשינו ביחד, דאגנו ביחד לבנות מאגר שחקנים מניו זילנד, חיפשנו אותם בכל חור, בנינו מאגר שחקנים צעירים לנבחרת, ודאגנו לאימון, לכושר משחק, ולטקטיקות למשחקי הנבחרת, כאשר התחלנו את הקדנציה שלנו בנבחרת ניו זילנד הנבחרת הייתה במקום ה87 בעולם (מתוך 98 נבחרות), והעליתי אותה למקום ה67 בדירוג כעת, קפיצה של 20 מקומות, הכנסנו צעירים לסגל, לפנינו היה בור בנושא הזה, פשוט הפסיקו לדאוג לאימון השחקנים אחרי הנבחרת הצעירה, מה שגרם לכך שאין בכלל שחקנים שהיום צריכים להיות בני 27,28,29 בנבחרת, שחקן בודד בגיל 30, שאר הסגל היה בנוי ממבוגרים וזקנים, שחקנים בני 34-35 היו דבר שבשגרה, מה שאומר שהמצב היה בעייתי מאוד, פשוט לא רמה של נבחרת, שחקן כמו גייסי ווילקינס היה שחקן מפתח בקדנציה שלי, פשוט כי לא היו אחרים, כרגע מנסים למכור אותו, אז אני מרשה לעצמי להשתמש בתכונות שלו:
Jump Shot: prominent Jump Range: inept
Outside Def.: awful Handling: proficient
Driving: prominent Passing: strong
Inside Shot: prodigious Inside Def.: prodigious
Rebounding: marvelous Shot Blocking: proficient
Stamina: strong Free Throw: tremendous
מאה אלף שכר, שיחק הרבה בקדנציה שלי, אז זה גם הודות לעובדה שהמאמן שלו שמר תמיד על כושר משחק גבוה, אבל ברוב מוחלט של הנבחרות בעולם שחקן כזה לא נכנס גם לסגל הרחב, שם פשוט לא הייתה ברירה, דאגנו לאימון צעירים והכנסנו לא מעט כאלו, יש כיום 6 שחקנים בני 23-26, שהם ברמה של פותח או מחליף בנבחרת ניו זילנד, זה די מדהים, ובעיקר בזכות ההקפדה שלנו על האימונים שלהם..
מבחינת אימונים, האם אני יודע לאמן צעירים? אז אני סקאוט בנבחרת הצעירה כבר מעונה 22, כלומר 8 עונות, כסקאוט בצעירה אני מתעסק בעמדות 1-3, לשחקנים בני 18-21, לאורך העונות עבדתי כבר עם קרוב ל100 שחקנים על אימון לרמת הנבחרת הצעירה, אבל תמיד היה חשוב לי לא לכוון רק לצעירה, כלומר אם מדובר בשחקן עם פוטנציאל גבוה, לנסות לכוון את המאמן לאמן גם משניות וכו'... האם זה תמיד עבד? לא, אבל תמיד ניסיתי..
אני מכיר את הקשיים שעומדים בפני סקאוט צעירים, ויודע שלא פשוט לבקש מאחרים איך לאמן שחקנים, המאמנים ממול לא תמיד רוצים להקשיב, וגם אם מקשיבים, לא תמיד מאמנים מה שסיכמתם.. או אפילו מאמנים בכלל את השחקן הצעיר.. מבחינתי, אימון הצעירים הוא אחד מאבני הדרך החשובים ביותר, ואחת הנקודות הקריטיות ביותר לנבחרת, נבחרת שלא דואגת שהצעירים שלה מתאמנים תהיה בבעייה, גם אם לא בעיה מיידית, תוך מספר מועט של עונות תגלה שהיא בחיסרון אל מול כולם, לכן מבחינתי, זו אחת הנקודות הקריטיות ביותר.
ברור שאימון שחקנים, וסגל מתאים זה לא הכל, צריך גם להתכונן ברמה טקטית טובה לפני כל משחק, להכין את הקבוצה, לנסות להבין איך היריבה תעלה, לשמור על התלהבות, להבין את המשחק, את המנוע כמה שאפשר, וכו'.. אני חושב שבסך הכל, ההישגים היחסיים שלי בארץ, ובניו זילנד מראים לדעתי שאני יכול להוביל את הנבחרת בקדנציה הקרובה, בתקווה ללכת כמה שיותר רחוק.
אני מאמין בצוות גדול ככל האפשר, אשמח לעזרה מכל מאמן בארץ, אין מאמן שלא מסוגל לעזור, מי שלימד אותי את זה היה גל בעונה 22, כשנכנס לאימון הנבחרת הצעירה ופירסם פוסט בקשה לעזרה, לי לא היה מושג קלוש באימון שחקנים, לא ידעתי בכלל במה אני יכול לעזור, אבל גל צירף אותי לצוות, לימד אותי המון, ועזר לי להבין כמעט את כל מה שאני יודע לגבי אימון צעירים, אז אני באמת מבקש, שכל מי שיש לו זמן פנוי ורצון, במידה ואבחר, יישלח לי הודעה פרטית וננסה לראות ביחד באיזה תפקיד הוא יכול לעזור לנבחרת, כי פשוט כל אחד יכול, אם יש לו רצון וזמן.
איתי בצוות הנבחרת נמצאים כבר יוסי (מכבי ביג כרמיאל) שאימן יחד איתי את נבחרת ניו זילנד, ושיחד איתו קבעתי הרכבים וטקטיקות לכל משחק בניו זילנד, נעשה זאת ביחד גם פה, ויהודה מאמן הנבחרת היוצא שהבטיח שיעזור ככל יכולתו, בתקווה שיצטרפו אלינו כמה שיותר מאמנים ישראליים וייקחו יחד איתנו חלק בפרויקט הנבחרת.
חשוב לי לומר שיש גם חסרונות אפשריים במינוי שלי- מעולם לא אימנתי שחקן בקבוצה שלי, הדרכתי אחרים, אבל מעולם לא אימנתי, אני בטוח שיש עוד חסרונות שאני לא מוצא כרגע..
מאחל בהצלחה רבה לנבחרת, מקווה שאקבל