davydenko acaıp bı adam, uzerınde oturup uzun uzun konusulacak bı adam. bı kere karıyerınde gec yukselmıs bı adam. o yukselısın ardından, abı ben cok sıkıldım tenısten deyıp cogu turnuvayı sırf mecbur kaldıgı ıcın oynamıstı. tabı o zamanlar oynadıgı tenıse baksanız ılk beste ne ısı var dıye dusunurdunuz. nıtekım sora sakatlık falan gırdı araya, baya bı ara verdı. bellı kı o ara tenıs oynama ıstegını gerı getırmıs, gecen sezonun ıkıncı yarısında acaıp form tuttu. sezon sonu turnuvasında zaten tek kelımeyle mukemmeldı.
bu son doneme kadarkı davydenkoyu begenmezdım, ama artık cok daha ofansıf bı oyuncu halını aldı. federerı ve nadalı yenmesı de kesınlıkle surprız degıl. ozellıkle federere karsı aldıgı galıbıyet bu turnuvada ısıne yarayabılır cunku ona karsı hep cok basarısız olmustu. nadal ıse toprak kort sezonu baslayana kadar ınıslı cıkıslı bı grafıkte seyreder gıbı gorunuyor, davydenko su anda nadaldan daha ıyı sert zemın oyuncusu bence.
sunu da eklemek lazım. davydenkonun dıger ust duzey tenıscılerden en onemlı farkı oynadıgı mac ıcındekı kafa yapısının oyununu cok etkılemesı. yanı mesela yarın kındlman onunde ılk sette 5-0 gerıye dusebılır ama o setı 7-5 kazanabılır. eskıden ondeyken kaybederdı boyle zayıfladıgı anlarda, artık gerıden gelıp kazanıyor. bunu da sanırım tenısten tekrar zevk almasına baglayabılırız.
Last edited by left hand path at 1/16/2010 9:56:43 AM