Wiem, że to będzie personalny atak... ale ignoracja i (być może) ślepy upór niektórych GM w tej lidze zaczyna mnie denerwować. A kombinacja słów CT i Patient... to temat na dłuższą dyskusję. Więc dzielę się tym pseudolistem, może trochę się rozładuję, może trochę wyśmieję niektóre fakty... Zdaję sobie sprawę, że cała sytuacja mogła wyniknąć z przypadku, ale co tam, lubię teorie spiskowe

.
Szanowny panie kobasie24, odnoszę wrażenie, że z niewiadomych (ciekawe, dlaczego...) przyczyn uwziął się pan na moją drużynę. W ciągu trzech ostatnich meczy z panem dwukrotnie otrzymałem od pana tak zwany "crunch time". O ile za pierwszym razem byłem w stanie zrozumieć pańskie zachowanie (bezpośrednia walka o PO, którą wygrał pan dzięki temu posunięciu), tym razem nie mogę go uznać za nic innego, jak czysty akt złośliwości. Biorąc pod uwagę ostatnie wyniki, nie widzę jakiejkolwiek rozsądnej przyczyny pańskiego zachowania, o ile można takowych szukać u kogoś, kto gra pressingiem, oraz typuje nieistniejącą taktykę. Szans na awans na trzecie miejsce w tabeli nie ma pan zbyt dużych, a bez entuzjazmu, który roztrwonił pan w spotkaniu między naszymi drużynami, ryzykuje pan utratę miejsca w PO, a nawet utratę posiadanego przez pana miejsca gwarantującego utrzymanie. Co więcej, wygrana w tym meczu kompletnie się panu nie opłaca. Jeśli zamierza pan odnieść sukces w PO, to zakładając, że skończy pan rozgrywki na 4 miejscu, w pańskim interesie powinno być POMAGANIE mi w utrzymaniu 1 miejsca. Powinien bowiem pan założyć, iż na obecną chwilę jestem najsłabszym z pańskich potencjalnych przeciwników w I rundzie PO. Teorię, że potrzebował pan wygranej ze mną do utrzymania swojej pozycji, też można łatwo obalić. Mógł pan znacznie bardziej poprawić swój bilans, na przykład kładąc wszystkie siły na pański mecz z WTK Anwilem. Ewentualna porażka w pańskiej obecnej sytuacji (która jest bardzo prawdopodobna po dzisiejszym CT) będzie dla pana oznaczać utratę miejsca w PO.
Dlatego też nie moge życzyć panu powodzenia w walce o dalszy udział w PO. Więcej, dochodzę do wniosku, że nie zdoła się pan do nich zakwalifikować. Powinien pan wiedzieć, iż gram z obecnie największymi rywalami pańskiego zespołu, PKS Piastem i Bielawą Sadychy, i że w obecnej sytuacji potrzebuje pan moich wygranych, aby mógł pan awansować do PO z pańską drużyną. Niestety, obawiam się, że nie mogę panu tego zagwarantować. Branie udziału w rozgrywkach Ligi Rezerw i oszczędzanie entuzjazmu na PO uważam za ważniejsze, niż zapewnienie sobie następnego pojedynku z panem, i najprawdopodobniej kolejnego CT. Niech więc pan się nie dziwi, jeśli zobaczy pan w którymś z tych spotkań wynik pokroju 30-130, przypadkowo wykluczający pana z walki o mistrzostwo, a być może zmuszający pana do walki do utrzymania. Trudno, sam pan doskonale wie, że irracjonalne zachowania i tępy upór zdarzają się w tej grze. Życzę panu, aby następnym razem pan i ja nie musieli sobie nawzajem tego udowodniać.
Z (mimo wszystko, przecież w ostatnim sezonie był pan wyżej w lidze) szacunkiem,
Pan Siwulsson
TL,DR: wkurzają mnie bezsensowne CT Astorii, i to tak bardzo, że kibicuję im w wylocie z PO.
Last edited by Siwy at 7/7/2015 2:54:30 PM
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.