BuzzerBeater Forums

BB Israel > לקראת ה-טופ-16 בגביע

לקראת ה-טופ-16 בגביע

Set priority
Show messages by
This Post:
00
271113.19 in reply to 271113.18
Date: 6/21/2015 2:23:26 PM
Overall Posts Rated:
105105
שכחתי לציין שב-34 דקות משחק או אפס דקות לשחקנים הבולטים שלו, המשמעות היא שיתר 14 דקות פר עמדה (70 דקות סה"כ) בכל אחד משני המשחקים ישחק שחקן חלש מאד.
אלא אם ייבחר להעמיס חלק מהדקות הנ"ל על השחקנים הבכירים.
נניח שיחלק את כולן? כלומר 140 דקות לשמונה שחקנים (נספור אפילו את השחקן של ה-8 אלף ומשהו), זה יוצא תוספת של 17.5 דקות לשחקן בממוצע.
כלומר השחקנים לו לפי חישוב זה ישחקו בין 90 דקות ל-100 דקות...
לא. זה לא נשמע ריאלי.

רק 14 הדקות האלה הם כבר סיבה לכך שאני מאמין שיש כאן הזדמנות.
האם אני טועה? ברור שלא.
האם זו הערכה מיקצועית? בהגדרה.
האם בפועל זה מה שמפריע לטרינז? לא יודע. אבל יודע מה סביר ש...

עריכה:
פתאום חשבתי על זה.
הרי אם המטרה שלי היא שטרינז יעלה בהרכב מוחלש מולי בליגה, מה זה עוזר לי שאני טוען שיש לקבוצת הגביע שמולו הזדמנות?
כנראה שלא זה מה שמפריע לו

Last edited by Pini פיני at 6/21/2015 2:39:27 PM

This Post:
00
271113.20 in reply to 271113.15
Date: 6/21/2015 4:34:49 PM
Overall Posts Rated:
105105
בהמשך לניסיון שלי להוכיח שהטענה שלי לגבי הקבוצה של עינברים ופגיעותה נכונה, הנה עוד כמה פרטים.

אגב, זה לא ממש משפר את הסיכוי שאקבל בליגה את עינברים מוחלשת אלא להפך (ומנגד, בכך לא באמת פועל הפוך מהטענה שלי לגבי הגביע)

מעבר לנושא הדקות, הסגל הצר של שבעה שחקנים בכירים וקיום משחק הטלוויזיה ביום שלישי יש עוד פרט מעניין לבחון.
הגילאים של הסגל.
נזכיר שמגיל 33 היכולות יורדות וככל שהגיל עולה הקצב ירידה מהיר יותר;
הש"ג (השחקן היקר בסגל) בן 34.
הגארד המישני בן 35
הס"פ בן 34
שחקן הפנים השני (לפי מחיר) בן 36!

ארבעה שחקנים בגיל 34 פלוס!!!
אין לדעת איזה תכונות נפגעו ואיזה בסדר.
אולי הלחץ נובע מהעידכון האחרון ביום שישי.
אין לדעת

אגב, אני מעריך (וזו באמת רק הערכה) ש-שניים מאלה ישחקו מולי ושניים מול ארסנל. השאלה מי?

עריכה:
ניסיתי להבין מה מלחיץ כ"כ את עינברים ואיך הנתונים שהבאתי למעלה קשורים לזה.

מבט על המשחק האחרון שלו בליגה כנראה מספר המון מהסיפור.
הוא שיחק בחוץ מול קבוצה שמדורגת 4-6 משותף, עם השחקנים הכי טובים שלו, ובגישה זהה.
נראה שהיריבה שלו שלחה את ה-ס"פ המחליף (ציון 14.5 לפותח, ו-16.5 למחליף) יחד עם הרביעיה החזקה ביותר שלו
למרות זאת, המשחק לא הגיע לגארבג' (מה שגרם לו לבעיית דקות).
נכון, הוא ניצח בסופו ב-20 הפרש, אבל ביחס לנתונים לעיל, ברור שיש כאן היחלשות ברורה.
גם כשמסתכלים על מי תיפקד ואיך, מגלים שבעיקר הסנטר היה מצויין והיתר בינוניים ביותר.

ונזכיר, הוא לא יוכל לשחק עם החמישיה הטובה ביותר שלו בשני המשחקים (אלא אם הוא רוצה לזרוק לפח את המשך הליגה והגביע)

לכן, אני מעריך שהלחץ שהוא מפגין בצורה ברורה נובע מאיבוד תכונות קריטי שמתווסף לבעיית חלוקת דקות לקראת שני המשחקים.

עריכה 2:
יש לזכור שלעינברים יהיו שלושה משחקים לא פשוטים בכלל בשבוע הבא - מקום שני ושלישי בבית שלו ואם יעבור סיבוב בגביע עוד משחק גביע (לא פשוט בכלל כנראה לאור השלב).
כך שהסיכון של כושר משחק ירוד בהחלט יכול לייצר כדור שלג לא פשוט.

Last edited by Pini פיני at 6/22/2015 4:31:04 PM

This Post:
11
271113.21 in reply to 271113.20
Date: 6/21/2015 5:09:38 PM
Overall Posts Rated:
168168
הו פיני, איזה כיף שחזרת לפורומים :)
התגעגעתי לווכחנות ולפעילות המוגזמת סביב נושאים כל כך איזוטריים ושלא מעניינים את הכלל!

This Post:
00
271113.22 in reply to 271113.21
Date: 6/21/2015 5:15:04 PM
Overall Posts Rated:
105105
לא מפתיע שזה לא מעניין את הכלל. זה גביע
יש כרגע 16 קבוצות.
למרות שיש לי תחושה שיצרתי עניין קצת מחוץ ל-16 קבוצות האמורות

נ.ב. - מהו נושא שאינו איזוטרי שמעניין את כולם? כלומר חוץ מאיזה באג או איזה פיצ'ר חדש?

עריכה: כפי שכתבתי, לרוב תגובות מהסוג שכתבת מעידות על נגיעה בעצב חשוף (כלומר, חשיפת ה-"מאסטר-פלאן". איך עושים אימוג'י של אוסטין פאוורס?). האם זו הסיבה?
למרות שאין לי מושג איך הגעת לזה, כי במקרה של המשחקים שלכם, לא הרגשתי שיש כאן סיכוי גבוה (יחסית) להפתעה

Last edited by Pini פיני at 6/21/2015 5:20:36 PM

This Post:
00
271113.23 in reply to 271113.22
Date: 6/21/2015 5:30:31 PM
Overall Posts Rated:
168168
האמת שאפילו לא קראתי מה כתבת עליי..זה לא מספיק אכפת לי ואני מעדיף שלא להגיב בכלל בנוגע למשחק, כי בגביע ההיבט הפסיכולוגי הוא עצום.
שיהיה בהצלחה לכולם! :)

From: Arbelon
This Post:
00
271113.24 in reply to 271113.23
Date: 6/21/2015 9:36:56 PM
Ramat-Ilan Pilots
II.3
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
לגבי המשחק שלי מול סקסס. אני הייתי צריך לקבל החלטה ביום שישי כשהכושר התעדכן. איך שקיבלתי אותה שלחתי הודעה פרטית לסקסס שאני מוותר על המשחק מולו. ככה אני נוהג. אולי זה לא ספורטיבי, אבל לדעתי זה חברי והייתי שמח אם ינהגו כך מולי. זה מאוד מבאס לעלות עם הרכב חזק בגביע, להפסיד התלהבות (מבחינתי נורמל זה לחלוטין הפסד התלהבות) ולגלות שהקבוצה שמולך וויתרה. הודעה שכזו גם תורמת לי מאוד. אם לא הייתי אומר לו והוא היה עולה מולי עם הרכב חזק, יש סיכוי סביר שהשחקנים החלשים שלי היו יוצאים עם שש עבירות וככה מפסידים או אימון או כושר.

לגבי השאלה למה להפסיד מראש? כי זה ריסק. ובעונה בה יש לי סיכוי חזק לעלות ליגה, הגביע בעדיפות שנייה לגמרי. אמנם יש לי סגל מאוד חזק וכבר ניצחתי קבוצות חזקות של ליגת העל בליגה הפרטית (טאזמניה, לינקס, גל ירוק) אבל כדי להוציא ניצחון שכזה לפועל אני אצטרך להפסיד משחק ליגה כי אני לא מוותר על אימון ולא מאמן כושר משחק (ואגב הכושר שלי הוא בעיקר 8 ואני חייב שיעלה לקראת הפלייאוף). אז נכון שיש לי יתרון של שני משחקי ליגה על הקבוצה המפחידה השנייה בליגה שלי - קרית גת, אבל, וזה אבל גדול מאוד, אין לי יתרון בהפרש סלים ויש לי מולם משחק חוץ מאוד קריטי עוד מעט. הפסד השבוע בגלל הגביע+הפסד מאוד אפשרי מול קרית גת והופ הלך יתרון הביתיות.
תוסיפו לזה שאאלץ לעלות נורמל מול סקסס ולא לצבור התלהבות וכמובן יש את הסיכוי שאפסיד ואז בכלל לא אוכל לצבור התלהבות נורמלית שבוע אחרי זה והנה הלכה האליפות המיוחלת.

נ.ב חשוב
שימו לב, החמישייה השנייה שלי הרבה יותר חזקה מהחמישייה השנייה של סקסס, כך שגם ככה הוא ייאלץ לעלות עם הרכב חזק מולי. זה לא שאני אעלה בלי שחקנים.

This Post:
33
271113.25 in reply to 271113.24
Date: 6/21/2015 11:36:16 PM
Overall Posts Rated:
9999
אני אפרט,
זה שאתה מוותר נותן לו יתרון, אבל זה בסדר
זה שאתה מוותר ומספר לו על זה נותן לו יתרון לא
הוגן בתכנון על שאר הקבוצות.
הן יכולות לתכנן את הסגל שלהן למשחקים יותר
טוב מקבוצות שהיריבות שלהן לא סיפרו להן מה הן הולכות לעשות.
וזה לא כל כך ספורטיבי, גם במסגרת אילוצי המשחק

From: Zvi

This Post:
00
271113.26 in reply to 271113.25
Date: 6/22/2015 12:20:37 AM
Elitzur Bney Ha'Yeshivot
III.7
Overall Posts Rated:
9898
Second Team:
Lulu & Cookie

אני אומנם ותיק מאוד, אבל לא הייתי יריב של ארבל אי פעם כזכור לי, ולכן לא יודע אם אי פעם הוא הודיע משהו ושיקר או רימה או שהוא נקי לגמרי.

בכל מקרה, כמו שראינו קודם ממש פה בשרשור, בליגות הפעילות באזרביטר הוא המון משחק של מניפולציות, שנועדו לגרום ליריבות לחשוב שנעלה משהו מסויים, או עם שחקנים מסויימים ושכמובן בסוף ננצח כי הם התכוננו גרוע. כשארבל מודיע לסקסס שהוא יוותר על המשחק, הוא לא נותן לט שום יתרון, אלא אם הם חברי ילדות או משהו בסגנון. סקסס הוא קבוצה שמחפשת דאבל כל עונה, הוא לא יקח את הסיכון שארבל שיקר לו וילך הביתה כ"כ בקלות.

לכן לעניות דעתי אין פה שום נתינת עזרה לא מידתית, אלא רק יצירת לחץ ובלבול. מזכיר לי את הסכמי הרגוע של העונות הראשונות והויכוח בפורום האם מותר, אסור או מצווה להפר אותם

This Post:
00
271113.27 in reply to 271113.26
Date: 6/22/2015 1:06:26 AM
Overall Posts Rated:
105105
אוסיף על דבריו של צבי, שהרי ברור לכולם שאם סקסס יגיע עם כאשר החמישיה שלו שיחקה שני משחקים מלאים ומתישים הוא לא יעלה איתם בגביע.
במצב הזה, אני בספק אם ארבלון באמת יוותר על הזדמנות להפתיע בגביע.

כי מלבד החמישיה של סקסס (שבגלל הכושר שלה לא באמת בעולם אחר מארבלון), ל-סקסס אין יותר מדי שחקנים.

אבל נגלה הכל ביום חמישי.

This Post:
22
271113.28 in reply to 271113.27
Date: 6/22/2015 8:08:34 AM
Overall Posts Rated:
6161
ואני בספק שארבל ישקר ככה :)
המשך ההודעה היא כללית, והמשחק בין ארבל לסקסס הוא דוגמא.

גם אם זה אכן יקרה וסקסס ישחקו חזק במשחק הליגה הקרוב, לשלוח לו הודעה שתרגיע אותו, לדעתי זה שטותי/לא הוגן.
אם הוא לא אמור לסמוך עליך, הוא לא יוותר מולך וינהג כאילו ההודעה לא נשלחה, ואז ההודעה תהיה שטותית וחסרת תועלת..
אם הוא כן אמור לסמוך עליך(במקרה של ארבל, לדעתי לפחות הוא בנאדם אמין), אבל בכל זאת קיים סיכוי קטן שכן תגנוב את המשחק, ואתה באמת תעשה את זה, זה מעשה לא הוגן, זו דעתי.
אם הוא כן אמור לסמוך עליך ואתה לא תגנוב את המשחק, תפעל כפי שהבטחת, פגעת במאמנים אחרים(למעשה מתן יתרון לקבוצה על פני קבוצות אחרות), כמו שניקס אמר.

זאת דעתי בנושא..

This Post:
00
271113.29 in reply to 271113.28
Date: 6/22/2015 1:29:04 PM
Overall Posts Rated:
105105
על זה נאמר - לא משנה מה הוא יעשה הוא יוצא לא בסדר.

אני דווקא אצטט את סטיב קר (הכי אקטואלי שיש) שאמר אחרי אחד מהמשחקים בגמר ה-נבא את המשפט הבא (אחרי שהבטיח חמישיה אחת ופתח עם חמישיה אחרת למשחק):
"לפני הכל אני מודה - שיקרתי. למשחק הבא כדאי שלא תשאלו, כי אין לדעת האם אני מתכוון למה שאני אומר".

מה גם שמותר להתחרט... :)

Advertisement