no to co wyzyskałbyś klienta na umowę wartą kilkaset procent wyżej niż wartość usługi, o którym byś wiedział, że dopiero wczoraj rozpoczął działalność w tej branży i nie zna jej? ja bym nie potrafił i pisze to szczerze nie na potrzeby tego forum. Prowadziłem również działalność gospodarczą, ale żeby nie było nie jestem jeszcze dziadkiem :) Moim zdaniem te pozostałe Twoje przykłady nic nie wnoszą, bo jak wynika z Twoich wpisów nie jesteś osobą niedoświadczoną. MI CHODZI TYLKO O OCHRONĘ POCZĄTKUJĄCYCH. Odnośnie wyceny to pisałem, że wycenia gra i rynek gry. To prawda, że wyceny zawodników się zmieniają, ale to zależy głownie od ich formy, też skoku umiejętności itd. itp., na krótką metę formy. nie zauważyłem żeby te skoki na krótką metę były tak duże jak piszesz, a gram w BB już kilka lat. uważam, że wszystko trzeba analizować na spokojnie, bo powtarzam z taką historią skoku wartości w dwa dni się nie spotkałem, no chyba, że tak gwałtownie forma wzrosła. Nie jestem narwany i bez przekonujących dowodów takiej osoby bym nie zgłosił, przypominam, że bulgota obserwowałem 3 sezony żeby go raz zgłosić. uważam, że te wyceny przez grę są najbardziej zbliżone do rzeczywistej wartości zawodników.