BuzzerBeater Forums

Poland - II.3 > Sezon 20

Sezon 20

Set priority
Show messages by
This Post:
11
216631.181 in reply to 216631.1
Date: 6/7/2012 2:32:36 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
Widzę że jak mi czas nie pozwolił skrobnąć notatki z ostatniej ligowej kolejki to już nie było chętnego by jakoś to podsumować.... Nawet nasz ligowy Maestro analiz meczowych tym razem sobie odpuścił ;)
To może ja krótko podsumuję ostatnią kolejkę....

Generalnie to była kolejka zwycięstw faworytów i trudno dopatrywać się jakiejś niespodzianki...
Bardzo pechowo przegrał Zepter a w meczu Myszorów z Jastrzębiami dosyć pewne zwycięstwo gospodarzy. Jankosy próbowały wreszcie powalczyć ale na silny M@T0D TEAM było to zdecydowanie za mało.

W drugiej konfie doszło do meczu na szczycie - druga drużyna ( mój Baltic ) podejmował niepokonaną drużynę Erykos. Nie było łatwo ale moja drużyna cały mecz utrzymywała bezpieczną przewagę i oszczędziła mi nerwów w końcówce. To zwycięstwo jest dla mnie tym cenniejsze, że odniesione praktycznie bez Boczka ( po 17 minutach wyleciał za faule ) i z młodziakiem grającym w S5 W pozostałych meczach jak dla mnie bez niespodzianek.

No a dzisiaj Erykos Rakonki pożegnał się z PP

This Post:
11
216631.183 in reply to 216631.182
Date: 6/7/2012 3:14:03 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
Co tam w PLK pisać - same nudy ;) Jedno spotkanie na miesiąc zacięte można będzie opisać ;)

This Post:
11
216631.184 in reply to 216631.183
Date: 6/7/2012 3:18:48 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
Losowanie PP dla naszej ligi było dobre. Jedynie KS Homera trafił na trudniejszego rywala...ale jak najbardziej do ogrania.
Liczę na to, że w komplecie awansujemy do 5 rundy

This Post:
00
216631.185 in reply to 216631.184
Date: 6/8/2012 5:08:33 PM
Overall Posts Rated:
106106
Ile mnie ten mecz Polska Grecja kosztował nerwów i zdrowia... pierwsza połowa marzenie druga koszmar nie mam pojęcia jak mogli zmarnował 1-0 i grę w przewadze, a potem mogło być jeszcxze gorzej gdyby nie Tytoń, ale Smuda swoją ignorancją względem rezerwowych mnie bardzo rozczarował przecież ten mecz można było w końcówce jeszcze wygrać, a oni sięzadowolili, że nie przegrali i lipa...

From: Eryk

This Post:
00
216631.186 in reply to 216631.185
Date: 6/8/2012 5:24:08 PM
Overall Posts Rated:
2020
"Reasumując, po tym pełnym emocji meczu otwarcia można stwierdzi, że graliśmy jak nigdy..., a daliśmy "ciała" jak zawsze"

Tyle w temacie z mojej strony;)
Pozostaje wierzyć że Ruski czołg na mecz z nami zapomni o amunicji, bo moim zdaniem potencjał mamy podobny jak Czesi, a jak im poszło to wiadomo;)

Żyj i pozwól żyć innym.
This Post:
11
216631.187 in reply to 216631.185
Date: 6/8/2012 5:43:15 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
Ja z reguły myślę optymistycznie i tak też było przed Euro. Stawiałem, ze pokonamy Greków ( 1-0 ), z ruskimi zremisujemy ( 1-1 ), pokonamy Czechów ( 2-1 ) i wyjdziemy z grupy
Prawdę mówiąc to w grze naszej reprezentacji podobało mi się tylko pierwsze 20 minut. Po zdobytej bramce widać już było pewne rozprężenie ( bo wierzyć mi się nie chce, że już wtedy sił im brakowało )...a wystarczyło tylko pójść za ciosem....
Sądziłem, że po przerwie spokojnie będą kontrolować grę i może czasem uda się groźnie skontrować...

A tu lipa na maxa - bramka moim zdaniem obciąża trochę Wasilewskiego ale zdecydowanie bardziej Szczęsnego...po jaką cholerę on wychodził do tej piłki tym bardziej, że i tak był już spóxniony...:/
Przy karnym niby nie mógł nic zrobić ale sądzę, że gdyby to był Casillas to by jakoś zdołał inaczej powstrzymać tego napastnika
Dalsza część meczu to dla mnie dramat - nasi grali ( to chyba za duże słowo ) w tempie 60 letnich oldboyów
Do tego Smuda który widząc beznadziejną grę w II połowie nie robi zmian ( jak dla mnie powinien wejść Wolski i Grosicki )....a już całkiem nasz trenejro rozłożył mnie na łopatki jak w 92 minucie jak chciał dokonać zmiany taktycznej by utrzymać remis

Po meczu jak dla mnie nasuwają się następujące wnioski:
- nasi kopacze nie są w stanie nawiązać walki z najlepszymi drużynami w Europie...za średniakami też ledwo zipią...:/
- nie mamy szans na wyjście z grupy - Czechy mimo wysokiej porażki moim zdaniem są od nas zdecydowanie lepsze a Rosja to już w ogóle inny świat...
- może nie uwierzycie ale ja cały czas byłem za tym by to Tytoń był pierwszym bramkarzem. Szczęsny choć zdolny i często grający porywający jest nierówny...i zbyt dużo gada.... Kto oglądał trochę ligi holenderskiej chyba zgodzi się ze mną, ze Tytoń choć mniej medialny od Szczęsnego jest jednak dojrzalszym i chyba lepszym bramkarzem.

Dzisiaj byłem spięty bo liczyłem na sukces reprezentacji. Mecz z Rosją obejrzę już na luzie bo nie wierzę w zwycięstwo... Chciałbym to za kilka dni odszczekać

Last edited by Mr.President_ELIT at 6/8/2012 5:47:10 PM

This Post:
00
216631.188 in reply to 216631.187
Date: 6/9/2012 2:12:48 AM
Overall Posts Rated:
106106
Dokładnie wszystko co o tym meczu napisałeś jest prawdą i w 100% procentach się pod tym podpisuje:)

From: Mysza
This Post:
11
216631.189 in reply to 216631.1
Date: 6/9/2012 5:51:33 AM
Overall Posts Rated:
1717
Witajcie jako, że nie miałem ostatnio czasu na BB, a podsumowanie kolejki nie będzie za ciekawe zaproponuję wam dziś parę spostrzeżeń jako pokonać swojego przeciwnika w tym tygodniu :). Na razie pierwsza ósemka ale w ciągu weekendu dodam kolejnych.

Zepter Slask Wroclaw

Nie obawiaj się jego Centra jeśli oddaje on 16 rzutów w ciągu 6 spotkań to nie jest to tytan ataku. Średnia trafień też nie powala gdyż wynosi 33%. Co innego PF to moim zdaniem najgroźniejszy zawodnik potwór jeśli chodzi o zbiórki a i w ataku radzi sobie całkiem nieźle. Reasumując nie atakuj podkoszowymi (obrona śląska cię zniszczy wiem co mówię) to był mój błąd szukaj szansy na obwodzie ewentualnie wykorzystaj fakt że twój SF jest lepszy od SF przeciwnika. Lepszego obrońcę wystaw na PF nie na C.

M@T0D TEAM

Tutaj dla odmiany PF to ofensywna dziura dlatego im więcej on rzuca tym lepiej dla ciebie. W tym kontekście zapewne ucieszy cię to, że M@T0D TEAM grają czasem taktyką Princeton (która właśnie preferuje rzuty SF i PF). Silna i równa obrona niestety nie daje ci za dużo finezji taktycznej w ofensywie graj najsilniejszym w danym momencie zawodnikiem (nie koniecznie całą formacją) gdyż zespołowo M@T0D TEAM broniom dobrze ale jeśli masz na jednej pozycji przewagę masz szansę. Czas jest też twoim sprzymierzeńcem gdyż minuty w tym zespole dostaje w praktyce tylko 5 graczy w związku z czym forma nie będzie atutem tego zespołu pod koniec rozgrywek.

Fragmin Team

Centrzy są mocni czy wspominałem że ma dobrych centrów ? A i jakbym zapomniał uważaj na centrów :). Czyli najlepsze połączenie obrońcy i zbieracza w twoim zespole kryje centra :). Przydało by się też ograniczyć L. Lubbe tylko problem w tym że nie wiemy na jakiej pozycji zagra (do wyboru od SF, PF, C). Niemniej zaopatrz się w dwóch dobrych podkoszowych obrońców i spróbuj ustawić ich tak aby ograniczyli dwóch najlepszych zawodników w tym centra :). Gdzie są dziury czasami na SF chyba, że gra tam Lars Lubbe (ogłoszenie drobne może chcesz go sprzedać ?). Warto też zauważyć, że SG i PG to nie są tytani obrony.

Baltic Strong

Najlepszy obudowy obrońca gra w obronie przeciwko PG nawet jak gra taktyką podkoszową ten gracz i tak odda ponad 20 rzutów na mecz. A oprócz tego patrzymy na formę i co widzimy dwaj podkoszowi w porządnej (tak mówi edytka:) formie co zagramy :). Największa zagadka jakim cudem przy takiej pensji jego SF wyciąga tak dobre statystyki ? Pochwalisz się ?

Hippo-hondrics

Po pierwszym przegranym spotkaniu słusznie zauważył że najmocniejszą stroną jego zespołu są podkoszowi. Szansa na dziś to pozycja SF podstawowy jest kontuzjowany więc twoim wyborem powinno być Princeton. Teraz wszystko w rękach twojego SF który odda ponad 30 rzutów a nuż się uda.

Erykos Rakonki

Zespół z dobrą obroną ale coś za coś na pewno PG i SF to nie są tytani ataku i nie warto kierować na nich najlepszych obrońców. No chyba że gramy np. pressingiem. Niby kadra nie jest silna ale z drugiej strony zespół zagadka, bo 5 zwycięstw nie bierze się z niczego. Generalnie nie wiem skoś mu 5 zawodników wtedy na pewno wygrasz :).

Telesfor Kutno

Nie lekceważ Smoka Telesfora dwa spotkania odpuścił i stąd aż 3 porażki. Zespół lepszy niż miejsce niemniej nie bez wad po pierwsze forma dwóch najlepszych zawodników przeciętna co daje pewne pole manewru po drugie nie najlepszy PG więc może ciekawym pomysłem byłby pressing ?

Pozdrawiam

Last edited by Mysza at 6/9/2012 2:22:46 PM

This Post:
11
216631.190 in reply to 216631.189
Date: 6/9/2012 12:51:44 PM
Baltic Strong
III.6
Overall Posts Rated:
17181718
No teraz to kuźwa pojechałeś
Zajefajna analiza Już nic nie muszę głowić tylko podstawiam wzór Myszy i wygrywam ;)
Ale naprawdę szacun za tą analizę.

W ramach poprawki dodam tylko, ze dwóch moich podkoszowych jest w porządnej a nie przeciętnej formie ale to niewielka różnica ;) Co do SFa to jeśli chodzi Ci o Pakistana to jest on rezerwowym SFem...ale jak wychodzi to póki co nie zawodzi....choć w skilach aż takiego szału nie ma ;)

This Post:
00
216631.191 in reply to 216631.190
Date: 6/9/2012 2:29:03 PM
Overall Posts Rated:
1717
No teraz to kuźwa pojechałeś :)
Zajefajna analiza :) Już nic nie muszę głowić tylko podstawiam wzór Myszy i wygrywam ;)
Ale naprawdę szacun za tą analizę.

W ramach poprawki dodam tylko, ze dwóch moich podkoszowych jest w porządnej a nie przeciętnej formie ale to niewielka różnica ;) Co do SFa to jeśli chodzi Ci o Pakistana to jest on rezerwowym SFem...ale jak wychodzi to póki co nie zawodzi....choć w skilach aż takiego szału nie ma ;)

Dziękuję, edytowałem formę choć i tak tylko w niej widzę nadzieję w naszym najbliższym spotkaniu :). Co do Pakistańczyka
to takiej rezerwy grającej na tyle gwiazdek to tylko pozazdrościć.

ps. Dobrze że kontuzja twojego PG była tymczasowa , bo teraz jak cię pokonam w twojej hali nie będziesz mówił, że to przez kontuzje.

Advertisement