Mislim, da ta nasvet ni bil najboljši. Če si ga hotel trenirati za U-21 reprezentanco, mislim, da sploh ni bil dober.
Vsak novinec štarta z dobrimi in slabimi skilli. Če ga treniraš za U-21 reprezentanco, to pomeni, da lahko vložiš največ tri sezone vanj, zato je treba optimizirati trening. To pomeni, da ne izboljšaš slabe skille, ampak tiste dobre.
Trening pa je treba prilagoditi tudi višini. Še posebej je to važno za U-21 reprezentante, saj je za le-te treba najti trening, kjer bi najhitreje napredovali. Iz tega vidika se mi recimo podajanje se mi sploh ne zdi primerno, saj je tvoj igralec precej visok in počasi napreduje v podajanju, ki zanj ni ključna vrlina.
Seveda je vse odvisno od tega, kakšni so skilli na začetku. Na hiter pogled bi recimo rekel, da bi tvoj igralec bil zelo dober šuter na poziciji krila, ker ima dobro razvite notranje in zunanje skille.
Kar se tiče podaj...je pač slab v podajah, so what? Zakaj bi od treh sezon treniranja porabil eno za podajanje? Zato, da bo namesto 0.5 podaje na tekmo napredoval na 3 podaje na tekmo? Kako že bo to koristilo U-21 reprezentanci??
Jaz bi ti na začetku sezone svetoval, da v prvi sezoni najprej popraviš zunanjo obrambo. Res je, da je to počasen trening še posebej za tvojega igralca, ker je malo višji, ampak brez zunanje obrambe ne prideš v nobeno reprezentanco s še tako dobrim šutom.
Naslednjo sezono bi rotiral med 1 na 1 za krila, met iz skoka za krila in met iz razdalje. Ti trije treningi se dopolnjujejo, tako da bi igralec hitro napredoval. Tretjo sezono bi za en ali največ dva preskoka popravil skok, en ali dva preskoka v obrambi, vse ostalo pa spet vložil v šut.
Ko bi ta igralec bil star 21 let, bi bil skoraj idealno krilo. V podajah bi bil slab, zato pa bi bil odličen v šutu, zelo dober v obrambi, pa tudi kakšnih 6-8 skokov na tekmo bi imel. Zdaj pa je eno sezono že izgubil za podajanje. Škoda za takšen nasvet.