Moim zdaniem ceny na Tlu sa kosmiczne, kilka seoznow temu mozna było skład dużo taniej kupić niż teraz. ceny są wyższe, bo wiecej chętnych, może też gracze są lepsi, nie wiem. duży wpływ miało powstanie Utopii, wielu managerow tam również wydaje swoje pieniądze.
Co do regulacji cen, to GM-mowie mogą przycinać ceny transferów jeśli uznają, że dany zawodnik poszedł za zbyt wysoką cenę.
Jak to oceniają, nie wiem, nigdy nie miałem przyciętego transweru. Niemniej jednak narządzie istnieje, więc jak Big Bulgot chce wystawiać graczy za 5 mln to niech wystawia, jego sprawa, nic nam do tego, jeśli znajdzie się chętny i kupi to ok. Jak komuś nie pasuje można zgłosić.
Gracze szukają sposobów na wzbogacenie klubu, szybszy rozwój i mozliwość awansu, czy to jest złe?
Pamiętam jak sam brałem udział w skupowaniu 18 latków i sprzedaży z zyskiem, zarobiłem wtedy na czysto $367 608. Ta zawrotna suma to efekt handlu 15ma młodziakami przez pół sezonu. Musiałem poświęcać bardzo dużo czasu na to i siedzieć na TLu, Nie wiem komu to przeszkadzało, a pozwalało w jakiś spoób "doganiać" bogatszych.
Teraz nie można nic zrobić i moim zdaniem dystans pomiędzy bogatymi klubami z Ekstraklasy a niższymi ligami będzie się pogłębiał. Kiedyś jeszcze liczyłem, że może zagram w PLK, teraz juz prawie nie wierzę.