BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Sezon 30

Sezon 30

Set priority
Show messages by
This Post:
00
266272.160 in reply to 266272.159
Date: 2/8/2015 2:52:18 PM
Overall Posts Rated:
44
A jeszcze jedno teraz możesz mnie postraszyć wykluczeniem z gry:D
bo pewnie do tego ta rozmowa będzie prowadzić

Jeszcze pewna uwaga jak tak bardzo chcesz wspierać niedoświadczonych to proponuję wystawiać swoich graczy od 1 dolara żeby inni mieli szansę się rozwinąć.

narazie koniec

This Post:
00
266272.161 in reply to 266272.159
Date: 2/8/2015 3:09:43 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
no mi już ręce opadają, w ekonomii muszą być zasady współzycia spolecznego i uczciwości, bo inaczej to dziki zachód jest i wolna amerykanka, facet mówi, że są to podstawy wolnego rynku i ma rację, zgadzam się, żę onet to nie najmądrzejszy portal ekonomiczny, ale przeczytaj cały wywiad z nim naprawdę mądrze mówi i patrzy na problem szeroko, tu nie chodzi gdzie, ale kto powiedział, praktyk i ekonomista, dlatego podałem namiary z kiedy jest wywiad, powtarzam już po raz kolejny wprowadzanie w bład i wykorzystanie niewiedzy początkującego gracza polega na tym, tutaj konkretny przykład, że napala się on na 26 letniego gracza za 700.000, z pensją 15000 myśląc, że jak tyle kosztuje to jest dobry, a tymczasem gracz już się nie rozwinie i się postarzeje i w ten sposób nabywca zostaje z ręką w nocniku, jakoś nikt z Was nie chciał odpowiedzieć czy chciałby tego gracza kupić za tą cenę i na tym polega problem, bo nie, jeżeli Twój wykładowca nauczył Was tylko takiego infatylnego przykładu, to naprawdę szczerze współczuję, a nie mówił nic o podstawach wolnego rynku, o których mówią fachowcy? oni też to wynieśli z uczelni pozdrawiam

This Post:
00
266272.162 in reply to 266272.160
Date: 2/8/2015 3:13:24 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
następny co nie czyta ze zrozumieniem, wykluczeniem z gry straszył bulgot, dobra ja też kończę z tobą rozmowę, bo niedługo odniosę wrażenie, że tu w większości grają ludzie, co chcą kogoś ponaciągać

This Post:
00
266272.163 in reply to 266272.162
Date: 2/8/2015 4:12:59 PM
Overall Posts Rated:
44
Przykład podałem dlatego taki żeby w najprostszy sposób wyjaśnić podaż popyt ale wnioskuje że to było zbyt trudne.
A w opisany przez ciebie sposób to działa tylko urząd skarbowy albo ubezpieczyciele żeby ceny brać z katalogów i nijak ma się to do rzeczywistości.

Zakończ tą rozmowę bo forum wiele traci przez jednego .......

This Post:
00
266272.164 in reply to 266272.163
Date: 2/8/2015 4:36:24 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
następny znafca, to co pisze ja nieprawda, to co mówią autorytety ekonomii nieprawda, a zacytowałem pierwsze zdanie z brzegu, kazdy myślący ekonomista powie to samo, a na pytanie czy kupiłby takiego gracza za 700.000 też nie potrafił odpowiedziec, koncze dyskusję w tym temacie, bo to wołanie na puszczy :(, transfery na pewno będę nadal obserwował, teraz to już nawet wiem kogo baczniej obserwować, bez odbioru

This Post:
00
266272.165 in reply to 266272.163
Date: 2/8/2015 5:52:37 PM
Bulgoty
III.2
Overall Posts Rated:
3131
Haymaker daj spokój rozmowa z kimś na tym poziomie co "sygnalista" nie ma sensu - choćbyś mówił samą prawdę on tego nie przyjmie bo jest we własnym mniemaniu jedynym sprawiedliwym. Już pewnie śledzi twoje transfery i odpali jakąś brudną "bombę". Pewnie też zrobił już analizę innych - Behemoty, A kij ci to wiedzieć i pewnie inni - zapewne na celowniku. Zrobiło mu się ciepło, bo za taki poziom chamstwa jaki wylewał na forum prawdopodobnie zostanie zbanowany (przynajmniej mam taką nadzieję). Nie o taką grę tu chodzi, to ma być przyjemność i radość a nie ataki, szkalowanie, wyzwiska i zabawa w "pseudosygnalistę". Jeśli ktoś nie umie się odnaleźć powinien zrezygnować, zagrać w pasjansa albo lepiej w warcaby z dziadkiem - bo jest duża szansa że wygra. Może tez poczytać artykuły z ekonomii na onecie, albo wp coby popisać się przed mniej rozwiniętym towarzystwem

This Post:
00
266272.166 in reply to 266272.165
Date: 2/9/2015 2:28:31 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
jeszcze tylko jedno, bulgot już wszyscy wiedzą, że bardzo sprawnie posługujesz się kłamstwem i obłudą , ale tu już przegiąłeś, nikogo więcej analizy transferów nie robiłem, bo jak na razie nie było takiej potrzeby, nie szukaj koalicji na siłę, bo tutaj w większości są ludzie uczciwsi od ciebie, jak już wiadomo bulgota i haymakera etyki i uczciwości nie uczono, działają wg zasady masz frajera to go duś i ja zwalczam takie nieuczciwe praktyki, mam też nadzieję, że BB, które stawia na uczciwość gry robi to samo

This Post:
00
266272.167 in reply to 266272.166
Date: 2/9/2015 3:39:12 AM
Overall Posts Rated:
44
No to mamy szeryfa w lidze:D
Faktycznie rozmowa nie ma sensu
Wybaczam poziom twoich rozmów jeżeli jeszcze próbujesz się uczyć młodości wybacza się błędy, a jeżeli gdzieś już pracujesz to współczuje właścicielowi bo ta firma daleko nie pociągnie.
przykład:
Przychodzi kontrahent to Akandersa i proponuje mu kontrakt na 100000zł za wykonanie jakiegoś zlecenia. a nasz ekspert rynku mówi chwila chwila to co pan chce odemnie jest warte jakieś 100zł i wykonam te zlecenie za nie więcej niż 99 zł;)

Chyba że pracujesz w budżetówce wtedy tez ci to wybaczam chociaż tam jest jeszcze gorzej;)

Akanders wyprzedzę twój atak specjalnie nie napisałem jaka firma i co chodzi jeżeli będzie za trudne do ogarnięcia postaram się wyjaśnić

This Post:
00
266272.168 in reply to 266272.167
Date: 2/9/2015 4:16:05 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
odpowiem Haymaker, bo nadal mam nadzieję, że Cię choć trochę przekonam i wyjdzie to z pożytkiem dla wszystkich :) na tym przykładzie co podałeś, jeżeli by przyszedł do mnie kontrahent z propozycją kontraktu na 100.000 zł, oczywiście gdybym był szefem tej firmy, bo pracownik nie miałby nic do gadania, a ceny rynkowe byłyby dużo niższe, to bym się go w pierwszej kolejności zapytał czy dopiero zaczyna działalność gospodarczą lub czy jest w przymusowej sytuacji. Gdyby potwierdził i znacznie uprawdopodobnił którąś z tych okoliczności, to bym mu podał ceny rynkowe i zaproponował wykonanie zlecenia po cenie rynkowej. Postąpiłbym etycznie i przyszłościowo, bo taki klient na pewno polecił by mnie swoim znajomym i to by również zaprocentowało. Wy z bulgotem piszecie tylko o zasadach czystego i brutalnego wolnego rynku, takiego jak np na XIX wiecznym dzikim zachodzie lub tej przysłowiowej Saharze :), a od tego czasu wiele się zmieniło i zostało wprowadzonych wiele mechanizmów rynkowych chroniących słabszych lub znajdujących się w przymusowym położeniu. Ja kieruję się tymi zasadami i zawsze mogę każdemu bez wstydu spojrzeć prosto w oczy. Ludzie też to doceniają. Np ostatnio przeprowadziłem się w zupełnie inny region kraju i dawni znajomi nadal do mnie dzwonią żeby się poradzić lub po prostu tak po ludzku pogadać. Pomyśl o tym pozdrawiam

This Post:
00
266272.169 in reply to 266272.168
Date: 2/9/2015 5:37:34 AM
Overall Posts Rated:
44
Mam teraz urlop więc sobie popiszemy:)
Wolny rynek to nie gra monopol.
Kolejny przykład z życia wzięty:
Od jakiegoś czasy szukam drzwi wejściowych pozbierałem oferty z różnych firm mając drzwi tej samej firmy ten sam producent zamków te same progi + montaż ceny różnią się ok 500zł więc jako osoba kupująca porównałem oferty i wybrałem najlepszą dla mnie z perspektywy ceny czasu realizacji i opinii firmy dotyczącej montażu i to jest właśnie wolny rynek, A dzwoniąc to firmy najdroższej i mówiąc że są najdrożsi jakoś nie zmartwili się tym (chcesz idź gdzie indziej)
Firma X która proponuje produkt za wartość Y+500 zł też utrzymuje się na rynku ponieważ są chętni na zakupy tam. może maja dużo kasy, nie ma konkurencji, może są jak to napisałem słabi niedoświadczeni itd,itp (dopisz sobie czego ty tm jeszcze bronisz) póki są ludzie co to kupią i ta cena im odpowiada to jest wszystko ok.

może kolejny przykład ubezpieczenie samochodu przedział cenowy ubezpieczenia jest ogromny tylko jest różnica co w nm jest. możesz kupić najtańsze ubezpieczenie i jak przyjdzie co do czego to grosze dostaniesz.I tu ja na przykład kupuję dużo dużo drożej żeby nie żałować (na parkingu sąsiad porysował mi auto oczywiście się nie przyznał i wypłacili mi z AC tyle że naprawiłem szkody i jeszcze zostało mi jeszcze sporo kasy) sam wybrałem taką opcję pewnie ktoś śmiałby się że dużo zapłaciłem i nikt mnie nie ochronił przed nieuczciwymi agentami, agent nie oszukał.
I to samo tutaj zawodnik w takim wieku może być drogi ale jeżeli ma super statystyki i analizując rynek uważam że jest tego wart to czemu nie kupić chyba że wszystkie umiejętności na na poziomie żałosny wtedy można się zastanawiać na próba oszustwa czy wyłudzenia czy jak to tam nazywasz

Ponowie moje zdanie jeżeli nie są to zaprzyjaźnione kluby Bulgota to jest ok.

A co do twoich przeprowadzek do innego regionu kraju .................. (aż klawiatura się pali) ale nie będę wbijał kija w mrowisko bo to nie ma sensu

Ale się rozpisałem

From: Krzychu
This Post:
00
266272.170 in reply to 266272.169
Date: 2/9/2015 5:52:09 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Moim zdaniem ceny na Tlu sa kosmiczne, kilka seoznow temu mozna było skład dużo taniej kupić niż teraz. ceny są wyższe, bo wiecej chętnych, może też gracze są lepsi, nie wiem. duży wpływ miało powstanie Utopii, wielu managerow tam również wydaje swoje pieniądze.
Co do regulacji cen, to GM-mowie mogą przycinać ceny transferów jeśli uznają, że dany zawodnik poszedł za zbyt wysoką cenę.
Jak to oceniają, nie wiem, nigdy nie miałem przyciętego transweru. Niemniej jednak narządzie istnieje, więc jak Big Bulgot chce wystawiać graczy za 5 mln to niech wystawia, jego sprawa, nic nam do tego, jeśli znajdzie się chętny i kupi to ok. Jak komuś nie pasuje można zgłosić.
Gracze szukają sposobów na wzbogacenie klubu, szybszy rozwój i mozliwość awansu, czy to jest złe?
Pamiętam jak sam brałem udział w skupowaniu 18 latków i sprzedaży z zyskiem, zarobiłem wtedy na czysto $367 608. Ta zawrotna suma to efekt handlu 15ma młodziakami przez pół sezonu. Musiałem poświęcać bardzo dużo czasu na to i siedzieć na TLu, Nie wiem komu to przeszkadzało, a pozwalało w jakiś spoób "doganiać" bogatszych.
Teraz nie można nic zrobić i moim zdaniem dystans pomiędzy bogatymi klubami z Ekstraklasy a niższymi ligami będzie się pogłębiał. Kiedyś jeszcze liczyłem, że może zagram w PLK, teraz juz prawie nie wierzę.

Advertisement