BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Sezon 30

Sezon 30

Set priority
Show messages by
From: Siwy

This Post:
00
266272.153 in reply to 266272.152
Date: 2/8/2015 6:50:29 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Mam tendencję do przepłacania (połowa składu)... ale chodziło o to, że wystawiałem go za 750k. Cóż, mea culpa. Ale to wynika z sytuacji w zespole, po prostu po sprzedaży Dzikiewicza zostałoby mi 4 zdrowych do gry, jak mi C wróci do gry, to i cenę obniżę. Po prostu jeśli miałem go sprzedać, musiałem sobie zrekompensować straty związane z pewną obniżką jakości gry.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: akanders

To: Siwy
This Post:
00
266272.154 in reply to 266272.153
Date: 2/8/2015 7:06:35 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Jeden przypadek można puścić, zwłaszcza w takich pechowych okolicznościach :), chodzi mi tylko o to żeby nie przybrało to formy procederu jak u bulgota, co obserwuję z rosnącym przerażeniem już od 3 sezonów, kiedy to wszedł do Naszej ligi, ostrzegalem też go wielokrotnie, co można sprawdzić na forach, życzę mniej kontuzji i powodzenia, bo jakoś Cię tak polubiłem od poprzedniego sezonu, co też można sprawdzić na forach, żeby nie było, że ma to związek z obecnym stanowiskiem coacha:)

From: akanders

This Post:
00
266272.155 in reply to 266272.131
Date: 2/8/2015 7:53:33 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Rzeczywiście to jakieś dziwne i niepraktyczne jest, że coach nie ma dostępu do bazy zawodników, skauta tez mamy w swojej lidze także strachu nie ma :), ale moim zdaniem coach powinien mieć podgląd, jednak na Walczuka moim zdaniem nadal za wcześnie, trening nie idzie mi jakbym tego chciał, bo muszę mieć na uwadze dobro drużyny a nie tylko jednego zawodnika

From: Big Bulgot

This Post:
00
266272.156 in reply to 266272.153
Date: 2/8/2015 9:27:19 AM
Bulgoty
III.2
Overall Posts Rated:
3131
Siwulsson uważam, że nie ma za co przepraszać. Wg mnie jest warty tej ceny i jeśli znajdzie prezesa, któremu się przyda i który tyle zapłaci, to nie jest to żaden problem dla Ciebie.
Co do naszego "sygnalisty" masz prawo zgłaszać co chcesz, w przeciwieństwie do ciebie nie odbieram ci żadnego prawa, ale atakowanie kogoś w sposób chamski, obelżywy i ciągły na forum (prosiłem żebyś się ode mnie odczepił i skupił na grze, bo raczej nikt z normalnych użytkowników nie czuje się dobrze na twoim poziomie konwersacji) czego nie zrobiłeś - powinno być karane usunięciem ze społeczności BB, o co też zawnioskowałem, bo prowadzi to do psucia zabawy i niszczenia samej społeczności. Mam nadzieję że chamscy "pseudosygnaliści" nie będą pod żadną ochroną.

This Post:
00
266272.157 in reply to 266272.156
Date: 2/8/2015 10:11:53 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Jak zwykle bulgot odwracasz kota ogonem, przecież ja tylko odpowiadam na twoje żenujące zaczepki, analiza wpisów na forum tylko to potwierdza, dobrze, że ty pisałeś do mnie w sposób nie chamski, nie obelzywy i nie ciagly :), jeżeli miało by dojść do usunięcia mnie z BB, w co nie wierzę, bo walcze o słuszne cele i to twoje chamskie zachowanie powodowało moją adekwatna reakcję, również należałoby usunąć ciebie, o czym oczywiście nie pomyślałeś :)

This Post:
00
266272.158 in reply to 266272.156
Date: 2/8/2015 10:35:42 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
a tu opinia uczciwego fachowca jak powinien funkcjonować wolny rynek, wypowiedziana oczywiście w innej sprawie, ale jest ponadczasowa i do oceny quasi moralności bulgota pasuje jak ulał:"Widać, jak zwulgaryzowano w Polsce pojęcie wolnego rynku. Nie wiem, jakich klasyków ci piewcy czytali – bo moi klasycy wolnego rynku twierdzili, że jego podstawy to etyka, odpowiedzialność, dotrzymywanie słowa. A nie wprowadzanie w błąd – zwłaszcza kiedy silniejszy zwodzi słabszego!" - Cezary Kaźmierczak, współzałożyciel i prezes Związku Przedsiębiorców i Pracodawców, cały wywiad na onet biznes pięć dni temu

This Post:
00
266272.159 in reply to 266272.158
Date: 2/8/2015 2:46:14 PM
Overall Posts Rated:
44
Po dłuższej obserwacji włączę się w rozmowę

pozwole sobie to skomentować
"Widać, jak zwulgaryzowano w Polsce pojęcie wolnego rynku. Nie wiem, jakich klasyków ci piewcy czytali – bo moi klasycy wolnego rynku twierdzili, że jego podstawy to etyka, odpowiedzialność, dotrzymywanie słowa. A nie wprowadzanie w błąd – zwłaszcza kiedy silniejszy zwodzi słabszego!" - Cezary Kaźmierczak, współzałożyciel i prezes Związku Przedsiębiorców i Pracodawców, cały wywiad na onet biznes pięć dni temu"

Bzdura na portalu który nie należy do najmądrzejszych ekonomia to nie caritas itp.

Nie wiem ile masz lat i czym się zajmujesz ale ogarnij się chłopie, bo gdzie tu masz wprowadzanie w błąd?Wszystko jest napisane żadnych gwiazdek itp, Jest cena i umiejętności zawodników można sobie porównać i analizować. Chyba że kolega na zaprzyjaźnione kluby z którymi handluje to już inna sprawa, ale jak już to przeanalizowałeś to pewnie nie.
Dotrzymanie słowa jest najwyższa oferta wygrywa - nie można wycofać oferty (można to potraktować na umowa)

Jest popyt jest podaż najprostsza zasada wolego rynku. Jeśli chcesz wspierać niedoświadczonych to oddaj cześć swoich zysków tygodniowych na rozwój niedoświadczonych graczu (chętnie je przyjmę:D)
Jeżeli jesteś w potrzebie to kupisz może taki zawodnik pomoże ci się utrzymać ma doświadczenie i umiejętności też tak kiedyś zrobiłem i pomogło utrzymać się w lidze więc wiedziałem co robię

Kiedyś na zajęciach z zarządzania wykładowca wyjaśnił istotę podaży i popytu w taki sposób:

puszka coca coli kosztuje ok 1,5zł będąc na pustyni będąc bez picia i jedzenia przez np. 3 dni tą samą cole jesteś wstanie kupić za nawet 100 razy drożej, Wszystko zależy od potrzeb jakie masz oraz zdolności finansowej.

oh najdłuzszy post mój na tym forum
pozdrawiam

This Post:
00
266272.160 in reply to 266272.159
Date: 2/8/2015 2:52:18 PM
Overall Posts Rated:
44
A jeszcze jedno teraz możesz mnie postraszyć wykluczeniem z gry:D
bo pewnie do tego ta rozmowa będzie prowadzić

Jeszcze pewna uwaga jak tak bardzo chcesz wspierać niedoświadczonych to proponuję wystawiać swoich graczy od 1 dolara żeby inni mieli szansę się rozwinąć.

narazie koniec

This Post:
00
266272.161 in reply to 266272.159
Date: 2/8/2015 3:09:43 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
no mi już ręce opadają, w ekonomii muszą być zasady współzycia spolecznego i uczciwości, bo inaczej to dziki zachód jest i wolna amerykanka, facet mówi, że są to podstawy wolnego rynku i ma rację, zgadzam się, żę onet to nie najmądrzejszy portal ekonomiczny, ale przeczytaj cały wywiad z nim naprawdę mądrze mówi i patrzy na problem szeroko, tu nie chodzi gdzie, ale kto powiedział, praktyk i ekonomista, dlatego podałem namiary z kiedy jest wywiad, powtarzam już po raz kolejny wprowadzanie w bład i wykorzystanie niewiedzy początkującego gracza polega na tym, tutaj konkretny przykład, że napala się on na 26 letniego gracza za 700.000, z pensją 15000 myśląc, że jak tyle kosztuje to jest dobry, a tymczasem gracz już się nie rozwinie i się postarzeje i w ten sposób nabywca zostaje z ręką w nocniku, jakoś nikt z Was nie chciał odpowiedzieć czy chciałby tego gracza kupić za tą cenę i na tym polega problem, bo nie, jeżeli Twój wykładowca nauczył Was tylko takiego infatylnego przykładu, to naprawdę szczerze współczuję, a nie mówił nic o podstawach wolnego rynku, o których mówią fachowcy? oni też to wynieśli z uczelni pozdrawiam

This Post:
00
266272.162 in reply to 266272.160
Date: 2/8/2015 3:13:24 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
następny co nie czyta ze zrozumieniem, wykluczeniem z gry straszył bulgot, dobra ja też kończę z tobą rozmowę, bo niedługo odniosę wrażenie, że tu w większości grają ludzie, co chcą kogoś ponaciągać

This Post:
00
266272.163 in reply to 266272.162
Date: 2/8/2015 4:12:59 PM
Overall Posts Rated:
44
Przykład podałem dlatego taki żeby w najprostszy sposób wyjaśnić podaż popyt ale wnioskuje że to było zbyt trudne.
A w opisany przez ciebie sposób to działa tylko urząd skarbowy albo ubezpieczyciele żeby ceny brać z katalogów i nijak ma się to do rzeczywistości.

Zakończ tą rozmowę bo forum wiele traci przez jednego .......

Advertisement