pozdrav ekipa, počeo eurobasket, vrijeme je za game report...
prva tekma, odmah uvjerljiva pobjeda, protiv Škotske +37
(38828)isti trud, uz djelomično pogodjen gdp od strane Škota...
škotski selektor, inače švapski LA, skrivao je igrače do danas... na kraju je pozvao samo 7 igrača, i neki vrag mi nedade mira pa nisam predvidjao da će igrat patient, a bio sam 90% siguran da će to igrati...
kako god, uvjerljiva igra našim momaka od starta do kraja treće četvrtine... u zadnjoj su naše rezerve održale razliku, iako se raspuco njihov najbolji igrač Fraser...
najbolji u našim redovima naša dva krilna centra, bratski su podijelili minutažu, Mumović 20p i 7 skokova, Rizvanović 18p 5 skokova... obojica po 3 asista, prošlo je vrijeme drva u U21, sad se traže all round mašine...
od startera odlični su bili Korolija sa 16p, Sarić sa 13p 5 skokova te Bošnjak sa 8p i 11 skokova..
od rezervi iskazali su se Bjelanović sa 11p 4 asista i Drvendžija sa 8p 11 asista i čak 5 ukradenih lopti...
s obzirom da su nam rezerve odigrale jako puno minuta, zadovoljan sam sa ratinzima...
bit će to još bolje dok starterima doradimo napadačke skilove, a rezervama obrambene...
ostali rezultati u skupini u najmanju ruku čudni...
Španija +29 protiv Portugala uz jači trud...
(38826)u strahu su velike oči, španski selektor vjerojatno u strahu od normala/CTa odigra normal... nije mu trebalo, al sigurno je sigurno, pogotovo što im sad ide lakši dio rasporeda, Azeri, Škoti, Bjelorusi i Makedonci, 4 laganice u nizu...
Estonija +21 protiv Bjelorusa, uz jači trud Bjelorusa...
selektor Bjelorusije se zaigrao sa taktikom i postavom, tako da ratinzi nisu mjerodavni... centar na pleju, bekšuter na centru, 2-3 zona...
ako je ovo laganica Estonaca, a vjerujem da jeste, strašno su jaki... Bjelorusi su vazda nezgodni, nadam se da neće opet CT protiv protiv nas jer imaju solidan roster, i svašta je moguće...
i za kraj,
Azeri +15 protiv Makedonaca, uz jači trud...
totalno fulana taktika od strane Azera, ali su to kompenzirali sa CTom...
za mene jedno veliko iznenadjenje...
od ostalih tekmi, jedino veliko iznenadjenje je pobjeda Finaca protiv Njemačke na isti trud 2 razlike...
Finci su velesila na NT nivou, ali dugo vremena nisu pridavali pažnju u21, pa su tek u šestom potu...
to je to što se tiče današnjih tekmi... sa nestrpljenjem čekam petak i trening...
idući ponedjeljak igraju:
BiH Bjelorusija
Portugal Estonija
Španija Azerbejdžan
Makedonija Škotska
čujemo se nakon treninga u petak...