BuzzerBeater Forums

Poland - III.2 > Sezon 23

Sezon 23

Set priority
Show messages by
From: Przemo
This Post:
00
237023.15 in reply to 237023.14
Date: 6/1/2013 5:03:28 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Może jeszcze to trochę za wcześnie, ale czas pomału żegnać się z III ligą i pomału witać się z II liga. Wiem że zostały mi jeszcze mecze z Goblinami, ale te mecze mogą być dość proste (bez obrazy Goblyn), o ile nikogo nie trafią jakieś kontuzje.

W każdym razie mój plan powoli zostaje zrealizowany, czyli spadek do IV ligi, a potem sezon po sezonie awansować do II:)

Last edited by Przemo at 6/1/2013 5:05:54 PM

From: goblyn2

This Post:
00
237023.16 in reply to 237023.15
Date: 6/3/2013 7:32:01 AM
Gobliny
III.5
Overall Posts Rated:
00
Second Team:
Gobliny II
Gratulacje. Byłem przekonany, że Włocławek będzie głównym kandydatem do awansu, ale najwyraźniej zabrakło mu wartościowych zmienników, a same gwiazdy nie są w stanie udźwignąć całego sezonu.

This Post:
11
237023.17 in reply to 237023.16
Date: 6/3/2013 2:48:56 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Bo oceniałeś Włocławek po składzie na początku sezonu, a wtedy on faktycznie miał najsilniejszy skład. Ale w trakcie sezonu ja miałem przypływ gotówki i dzięki temu dokonałem kilka dobrze przemyślanych transferów, które pasowały bardzo dobrze pod taktykę LI i ustawienie mojego składu pod tą taktykę.

Myślałem że jak tydzień przed PO odkryje całkiem moje karty, to ktoś zareaguje na moje transfery, ale widocznie zbrakło kasy lub czegoś innego.

Te nasze najbliższe myślę że będą bardzo ciekawe, liczę na to że obędą się bez żadnych kontuzji z obu stron

From: Lagunka

This Post:
22
237023.18 in reply to 237023.17
Date: 6/5/2013 7:48:08 PM
Overall Posts Rated:
1111
nie obraź się, ale nie widzę sensu. Nie zgarnąłeś w tym locie koszącym do IV ligi jakichś mega wyróżniających się talentów do obróbki z super warunkami, a większość twoich kluczowych graczy osiągnęło właśnie swój "limit" w i obecnym składzie lepszy już nie będziesz, ba będę zdziwiony jeśli w następnym sezonie uda Ci się utrzymać ten poziom. Jeśli nie masz tam jakichś grubych zaskórniaków to za 2-3 sezony będziesz musiał robić to samo. Ale w każdym bądź razie gratuluję wygranej i powodzenia :)

Message deleted

This Post:
00
237023.20 in reply to 237023.18
Date: 6/6/2013 12:05:06 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Masz racje nie mam w składzie jakiś super hiper młodych grajków, ale tacy nie są mi potrzebni, nie widzę większego sensu trenowania jakiegoś grajka kilka sezonów, po to żeby grał w klubie do końca swojej kariery. Ja mam inne podejście do treningu, kupno kilku 18/19 latków za jakieś małe pieniądze, potrenować ich sezon, czasami może mniej, a późnej sprzedać. Tak robię już od kilku sezonów i w moim wypadku to się sprawdza. Dzięki takiemu podejściu zarabiam kasę na podnoszenie mojego poziomu.

From: KuTeK

This Post:
00
237023.21 in reply to 237023.20
Date: 6/7/2013 4:43:35 PM
Overall Posts Rated:
00
Gratulacje i powodzenia w II lidze. A tak na marginesie to uważam, że gra od 6 sezonu i największy sukces 64 miejsce w Pucharze i dopiero teraz awans do II ligi to żaden sukces. Wygrałeś ten sezon bo w przeciwieństwie do Ciebie mi na tym tak mocno nie zależało i nie miałem czasu na rotacje i siedzenie po nocach żeby kupić tanich i dobrych zawodników. Spamowanie i kiszenie kasy, a później kulanie się na frekwencji i kupowanie tanich staruchów to nie mój styl gry w buzzera, ale każdy robi to co lubi. Pozdro

This Post:
00
237023.22 in reply to 237023.21
Date: 6/7/2013 5:27:10 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111

Jak byś przejrzał dokładnie moją historie w BB, to byś zobaczył że moja historia w BB całkiem inaczej wygląda niż napisałeś.

W Pucharze największe moje osiągniecie to Ćwierćfinał, a nie 64 miejsce (popatrz dobrze), jak to kiedyś osiągniesz to napisz, a ja pogratuluje.
Owszem nigdy nie awansowałem do II ligi, to będzie (prawdopodobnie) mój pierwszy raz, ale kilka razy byłem blisko zwłaszcza w lidze III.13, tylko że tam w finale ligi przez kilka sezonów suma pensji obu zespołów była ponad 1mln i wtedy walka toczyła się na całego, z takimi pensjami w finałach ja walczyłem chyba ze 3 razy i trzy razy mi się nie udało, więc stwierdziłem że trzeba zrobić krok wstecz, a później dwa na przód w innych ligach.

Powiadasz że nie zależało Ci też tak bardzo na awansie, to dlaczego przez cały sezon utrzymywałeś tak wysokie pensje i szedłeś na dość sporym minusie tygodniowym? Bo ja tu nie widzę innego wytłumaczenia jak walka o awans.

Ja też nie siedzę po nocach w oczekiwaniu na fajnego grajka, zaczynam prace o 7 rano i wole być wyspany niż przysypiać w robocie. Tak w ogóle czasami można kupić fajnego grajka nie siedząc do późna, wystarczy mieć trochę szczęści i dać odpowiednia cenę, gdzie mnie to się udało kilka razy.

Tego tekstu nie rozumie:

Spamowanie i kiszenie kasy, a później kulanie się na frekwencji i kupowanie tanich staruchów to nie mój styl gry w buzzera, ale każdy robi to co lubi
można trochę jaśniej?, no chyba że to się nie mnie tyczy?:)

From: KuTeK

This Post:
00
237023.23 in reply to 237023.22
Date: 6/8/2013 2:47:23 PM
Overall Posts Rated:
00
Wyluzuj chłopie, wygrałeś sezon i idziesz dalej. Ja po prostu nie rozumiem zawodników którzy podkładają sezony żeby kasę zaoszczędzić(tzw. SPAM), a później ja wydawać na zawodników po 30. Choć z perspektywy wszystkich tych miesięcy spędzonych z ta grą zauważyłem, że coraz większa część graczy tak robi żeby później zaistnieć. Ale jak już wcześniej napisałem każdy gra jak lubi.

Co do utrzymywania minusowego bilansu kasiory to masz trochę racji, gra się żeby wygrywać co nie zmienia faktu, że już mi się tak nie chce przykładać do gry jak wcześniej. Awans do II ligi to był mój cel jak zacząłem grać bo awans do PLK to już istna abstrakcja przy poziomie graczy jaki mamy w Polsce. Pzdr