BuzzerBeater Forums

BB Israel > לקראת ה-טופ-16 בגביע

לקראת ה-טופ-16 בגביע

Set priority
Show messages by
This Post:
00
271113.14 in reply to 271113.1
Date: 6/21/2015 1:05:05 PM
Elitzur Bney Ha'Yeshivot
III.7
Overall Posts Rated:
9898
Second Team:
Lulu & Cookie
והנה, נווה ישראל לא מוביל בליגה שלו :) :) :)

ולגבי הוויכוח פה - פיני כתב פה אובייקטיבי ומייצג. הגיוני שהוא יסייע לעצמו אבל מכאן ועד מניפולציה? לא נראה לי.

Last edited by Zvi at 6/21/2015 1:07:06 PM

From: TrinZ

To: Zvi
This Post:
00
271113.15 in reply to 271113.14
Date: 6/21/2015 1:12:37 PM
Overall Posts Rated:
134134
מניפולציה = פעולת אדם בעורמה להשגת מטרה מסוימת = הגיוני שהוא יסייע לעצמו

This Post:
00
271113.16 in reply to 271113.13
Date: 6/21/2015 1:29:10 PM
Overall Posts Rated:
105105
במקום להגיב, אציב עובדות.

1) יש משפט שאומר על ראש הגנב בוער הכובע.

2) יש קבוצה אחת בליגת העל שמהמרת במשחקים של עצמה, מה שכמובן יוצר לחץ על הקבוצה השנייה.

3) עד כה כתבתי שלוש פעמים ת'רד של גביע.

4) המחזור הקרוב הוא המחזור הכי מעניין בגביע, בגלל כל הבעיות של דקות משחק שהוא מייצג.

5) במחזור המשחקים הקרוב יש 8 משחקים, שזה מספר נוח יותר לסקירה עמוקה יותר.

6) לא אעבור על כל הניתוחים שלי בעבר, אבל אעלה שתי שאלות.
א) עובדות - צטט כל ניתוח שלי מהעבר.
ב) מה עוזר למישהו לתת ניצחון ליריבה, אם במילא שני משחקים בשבוע הם יכולים לשחק במלוא הכוח לאור העובדה שהגביע רוב הזמן הוא קל.

7) חריגה של דקות אינה אירוע בדיד. זה תלוי בגובה החריגה.
בהנחה שמישהו מהשחקנים ישחק 120 דקות, שום אימון כושר משחק (שכזכור ההשפעה שלו ירדה לפני כעונה וחצי) לא יציל מספיק את המצב של אותו שחקן.

8) לי יש סגל רחב של שחקנים באיכות בעייתית ליריבה.
ת'כלס, אין לי בעייה גם לקבל קראנץ', כי יש לי מספיק יכולת להעמיד חמישיה שזה לא יהיה אפקטיבי ועדיין להעלות מולך בחמישיה שתיאלץ אותך לבחור - גביע או ליגה. [וסיכוי סביר שאנצח את משחק הליגה, כי לא תעלה את החמישיה הבחירה שלך]

9) אכן, ארסנל ו-"הטייסים" יכולים להפתיע ולהרוויח סכום גבוה של כסף ממשחק בודד (וסיכוי מסויים לנצח בסיבוב הבא) והם צריכים לבחור מה עדיף.
האחד נמצא במקום שאין לו באמת סיכוי לעשות משהו בליגה, וזו הזדמנות לשים "מתחת לחגורה" איזה "עיטור".
השני מוביל את הליגה שלו בהפרש של שני משחקים, והפסיד משחק אחד בלבד ויש לו יכולת לוותר על משחק בודד וללכת על הגביע.
בהחלט מדובר על החלטה של שתי קבוצות עם הזדמנות ל-"תהילת-באזר".

10) "מוטה משמעותו אינה שאינו נכון"? זו סתירה לוגית.

11) מתי מישהו קופץ? כשחושפים אותו.
מה שרק מחזק את הטיעון שלי לגבי האפשרות להפתיע את עינברים.
אף אחד לא קופץ כ"כ גבוה ללא סיבה.
הסיבה ברורה לכולם.

12) בתגובה קודמת נתתי את ההערכה שלי למבנה החמישיות בשני המשחקים שנותרו.
במצב שתיארתי (האופטימלי), לשחקנים המרכזיים יש 72 דקות ומעלה (בהערכה של 34 דקות למשחק).
נניח שהוא ייתן לאחד מהבכירים לשחק שני משחקים ולא אחד (אגב, כמות הדקות העריכה אפס דקות או משחק שלם = 34 דקות. כלומר אין מחליפים סבירים).
המשמעות היא מינימום (מוערך) של 106 דקות.
להלן הסיבה.

13) אגב, מישהו שמרבה להשתמש בפוסטים מהסוג הזה בסמיילי מראה בעיקר על עצבנות. את הסיבה לכך תיארתי לעומק.

This Post:
00
271113.17 in reply to 271113.16
Date: 6/21/2015 1:56:39 PM
F.C Kiryat-Gat
II.4
Overall Posts Rated:
00
דבר ראשון, תודה לך על העצות כל הכבוד לך על ההשקעה.
דבר שני, אני לא באמת רואה סיכוי לנצח את אינברים כי זאת באמת קבוצה בכמה רמות מעלי ,מה גם שבשבוע הקודם פספסתי קביעה של הרכב ,דבר שיצר כמות דקות גדולה לשחקנים המובילים וכתוצאה מכך ירידה בכושר המשחק.

This Post:
00
271113.18 in reply to 271113.17
Date: 6/21/2015 2:05:42 PM
Overall Posts Rated:
105105
כמו שכתבתי, ההחלטה מה לעשות היא שלך.

אתה לא באמת פוגש את עינברים, אלא תת-קבוצה של עינברים.
כאשר שחקן אחד יהיה בעלות של פחות מ-9 אלף וגם האחרים לא יהיו הכי טובים שיש לו להציע (אלא אם יוותר פתאום על הליגה ואני בספק).

מהצד שלך, אתה יכול ללכת לפלייאוף, שם הסיכויים נראים לא משהו, לאור היעדר הביתיות (למרות שאני לא יודע מה אתה מתכוון לעשות עם הכסף שצברת), או ללכת על הגביע ולזכות (אולי) ב-80 אלף של המשחק הספציפי הזה (ובסבירות נמוכה בהרבה בעוד כסף בסיבוב הבא.

בנוסף, ברור שעינברים לא יעשה עליך קראנץ' כשיתרון הביתיות הוא שלך.
ייתכן שאפילו ייבחר ללכת רגוע (לגבי זה אני בספק).

כן, יש כאן בחירה.
זה לא חד-משמעי, ולכן זה לא הוצג ככזה.
האם יש כאן אפשרות? כן בהחלט.

בסופו של דבר הכל זה כסף.
יש לך סיכוי כזה או אחר לנצח את משחק הליגה הקרוב שלך. ניצחון או הפסד יביא לך סכום מסויים במשחקים הבאים מהכנסת צופים.
יש לך סיכוי כזה או אחר להפתיע בגביע. 80 אלף מובטחים במקרה של ניצחון ועוד השפעה על הכנסות מצופים (וגם סתם סיפוק שהיית אחת הההפתעות של העונה).

ההחלטה מה לעשות היא שלך.

כמה ממשי הסיכוי שלך להפתיע? אני חושב שמידת הלחץ שמפגין טרינז די נותן לך את התמונה המלאה

Last edited by Pini פיני at 6/21/2015 2:06:41 PM

This Post:
00
271113.19 in reply to 271113.18
Date: 6/21/2015 2:23:26 PM
Overall Posts Rated:
105105
שכחתי לציין שב-34 דקות משחק או אפס דקות לשחקנים הבולטים שלו, המשמעות היא שיתר 14 דקות פר עמדה (70 דקות סה"כ) בכל אחד משני המשחקים ישחק שחקן חלש מאד.
אלא אם ייבחר להעמיס חלק מהדקות הנ"ל על השחקנים הבכירים.
נניח שיחלק את כולן? כלומר 140 דקות לשמונה שחקנים (נספור אפילו את השחקן של ה-8 אלף ומשהו), זה יוצא תוספת של 17.5 דקות לשחקן בממוצע.
כלומר השחקנים לו לפי חישוב זה ישחקו בין 90 דקות ל-100 דקות...
לא. זה לא נשמע ריאלי.

רק 14 הדקות האלה הם כבר סיבה לכך שאני מאמין שיש כאן הזדמנות.
האם אני טועה? ברור שלא.
האם זו הערכה מיקצועית? בהגדרה.
האם בפועל זה מה שמפריע לטרינז? לא יודע. אבל יודע מה סביר ש...

עריכה:
פתאום חשבתי על זה.
הרי אם המטרה שלי היא שטרינז יעלה בהרכב מוחלש מולי בליגה, מה זה עוזר לי שאני טוען שיש לקבוצת הגביע שמולו הזדמנות?
כנראה שלא זה מה שמפריע לו

Last edited by Pini פיני at 6/21/2015 2:39:27 PM

This Post:
00
271113.20 in reply to 271113.15
Date: 6/21/2015 4:34:49 PM
Overall Posts Rated:
105105
בהמשך לניסיון שלי להוכיח שהטענה שלי לגבי הקבוצה של עינברים ופגיעותה נכונה, הנה עוד כמה פרטים.

אגב, זה לא ממש משפר את הסיכוי שאקבל בליגה את עינברים מוחלשת אלא להפך (ומנגד, בכך לא באמת פועל הפוך מהטענה שלי לגבי הגביע)

מעבר לנושא הדקות, הסגל הצר של שבעה שחקנים בכירים וקיום משחק הטלוויזיה ביום שלישי יש עוד פרט מעניין לבחון.
הגילאים של הסגל.
נזכיר שמגיל 33 היכולות יורדות וככל שהגיל עולה הקצב ירידה מהיר יותר;
הש"ג (השחקן היקר בסגל) בן 34.
הגארד המישני בן 35
הס"פ בן 34
שחקן הפנים השני (לפי מחיר) בן 36!

ארבעה שחקנים בגיל 34 פלוס!!!
אין לדעת איזה תכונות נפגעו ואיזה בסדר.
אולי הלחץ נובע מהעידכון האחרון ביום שישי.
אין לדעת

אגב, אני מעריך (וזו באמת רק הערכה) ש-שניים מאלה ישחקו מולי ושניים מול ארסנל. השאלה מי?

עריכה:
ניסיתי להבין מה מלחיץ כ"כ את עינברים ואיך הנתונים שהבאתי למעלה קשורים לזה.

מבט על המשחק האחרון שלו בליגה כנראה מספר המון מהסיפור.
הוא שיחק בחוץ מול קבוצה שמדורגת 4-6 משותף, עם השחקנים הכי טובים שלו, ובגישה זהה.
נראה שהיריבה שלו שלחה את ה-ס"פ המחליף (ציון 14.5 לפותח, ו-16.5 למחליף) יחד עם הרביעיה החזקה ביותר שלו
למרות זאת, המשחק לא הגיע לגארבג' (מה שגרם לו לבעיית דקות).
נכון, הוא ניצח בסופו ב-20 הפרש, אבל ביחס לנתונים לעיל, ברור שיש כאן היחלשות ברורה.
גם כשמסתכלים על מי תיפקד ואיך, מגלים שבעיקר הסנטר היה מצויין והיתר בינוניים ביותר.

ונזכיר, הוא לא יוכל לשחק עם החמישיה הטובה ביותר שלו בשני המשחקים (אלא אם הוא רוצה לזרוק לפח את המשך הליגה והגביע)

לכן, אני מעריך שהלחץ שהוא מפגין בצורה ברורה נובע מאיבוד תכונות קריטי שמתווסף לבעיית חלוקת דקות לקראת שני המשחקים.

עריכה 2:
יש לזכור שלעינברים יהיו שלושה משחקים לא פשוטים בכלל בשבוע הבא - מקום שני ושלישי בבית שלו ואם יעבור סיבוב בגביע עוד משחק גביע (לא פשוט בכלל כנראה לאור השלב).
כך שהסיכון של כושר משחק ירוד בהחלט יכול לייצר כדור שלג לא פשוט.

Last edited by Pini פיני at 6/22/2015 4:31:04 PM

This Post:
11
271113.21 in reply to 271113.20
Date: 6/21/2015 5:09:38 PM
Overall Posts Rated:
168168
הו פיני, איזה כיף שחזרת לפורומים :)
התגעגעתי לווכחנות ולפעילות המוגזמת סביב נושאים כל כך איזוטריים ושלא מעניינים את הכלל!

This Post:
00
271113.22 in reply to 271113.21
Date: 6/21/2015 5:15:04 PM
Overall Posts Rated:
105105
לא מפתיע שזה לא מעניין את הכלל. זה גביע
יש כרגע 16 קבוצות.
למרות שיש לי תחושה שיצרתי עניין קצת מחוץ ל-16 קבוצות האמורות

נ.ב. - מהו נושא שאינו איזוטרי שמעניין את כולם? כלומר חוץ מאיזה באג או איזה פיצ'ר חדש?

עריכה: כפי שכתבתי, לרוב תגובות מהסוג שכתבת מעידות על נגיעה בעצב חשוף (כלומר, חשיפת ה-"מאסטר-פלאן". איך עושים אימוג'י של אוסטין פאוורס?). האם זו הסיבה?
למרות שאין לי מושג איך הגעת לזה, כי במקרה של המשחקים שלכם, לא הרגשתי שיש כאן סיכוי גבוה (יחסית) להפתעה

Last edited by Pini פיני at 6/21/2015 5:20:36 PM

This Post:
00
271113.23 in reply to 271113.22
Date: 6/21/2015 5:30:31 PM
Overall Posts Rated:
168168
האמת שאפילו לא קראתי מה כתבת עליי..זה לא מספיק אכפת לי ואני מעדיף שלא להגיב בכלל בנוגע למשחק, כי בגביע ההיבט הפסיכולוגי הוא עצום.
שיהיה בהצלחה לכולם! :)

From: Arbelon
This Post:
00
271113.24 in reply to 271113.23
Date: 6/21/2015 9:36:56 PM
Ramat-Ilan Pilots
II.3
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
לגבי המשחק שלי מול סקסס. אני הייתי צריך לקבל החלטה ביום שישי כשהכושר התעדכן. איך שקיבלתי אותה שלחתי הודעה פרטית לסקסס שאני מוותר על המשחק מולו. ככה אני נוהג. אולי זה לא ספורטיבי, אבל לדעתי זה חברי והייתי שמח אם ינהגו כך מולי. זה מאוד מבאס לעלות עם הרכב חזק בגביע, להפסיד התלהבות (מבחינתי נורמל זה לחלוטין הפסד התלהבות) ולגלות שהקבוצה שמולך וויתרה. הודעה שכזו גם תורמת לי מאוד. אם לא הייתי אומר לו והוא היה עולה מולי עם הרכב חזק, יש סיכוי סביר שהשחקנים החלשים שלי היו יוצאים עם שש עבירות וככה מפסידים או אימון או כושר.

לגבי השאלה למה להפסיד מראש? כי זה ריסק. ובעונה בה יש לי סיכוי חזק לעלות ליגה, הגביע בעדיפות שנייה לגמרי. אמנם יש לי סגל מאוד חזק וכבר ניצחתי קבוצות חזקות של ליגת העל בליגה הפרטית (טאזמניה, לינקס, גל ירוק) אבל כדי להוציא ניצחון שכזה לפועל אני אצטרך להפסיד משחק ליגה כי אני לא מוותר על אימון ולא מאמן כושר משחק (ואגב הכושר שלי הוא בעיקר 8 ואני חייב שיעלה לקראת הפלייאוף). אז נכון שיש לי יתרון של שני משחקי ליגה על הקבוצה המפחידה השנייה בליגה שלי - קרית גת, אבל, וזה אבל גדול מאוד, אין לי יתרון בהפרש סלים ויש לי מולם משחק חוץ מאוד קריטי עוד מעט. הפסד השבוע בגלל הגביע+הפסד מאוד אפשרי מול קרית גת והופ הלך יתרון הביתיות.
תוסיפו לזה שאאלץ לעלות נורמל מול סקסס ולא לצבור התלהבות וכמובן יש את הסיכוי שאפסיד ואז בכלל לא אוכל לצבור התלהבות נורמלית שבוע אחרי זה והנה הלכה האליפות המיוחלת.

נ.ב חשוב
שימו לב, החמישייה השנייה שלי הרבה יותר חזקה מהחמישייה השנייה של סקסס, כך שגם ככה הוא ייאלץ לעלות עם הרכב חזק מולי. זה לא שאני אעלה בלי שחקנים.

Advertisement