BuzzerBeater Forums

Slovenija - II.2 > 25. Sezona

25. Sezona

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248313.14 in reply to 248313.13
Date: 10/1/2013 6:58:42 AM
Overall Posts Rated:
7979
Samo preveril sem ali imam letos kakšne možnosti z istimi igralci za napredovanje.Zdi se mi nesmiselno vzdrževati tako drage igralce (padal sem v minus;takrat že v minus -230 000 pa še minus po domači tekmi), če niso sposobni premagat na vso moč ekipo ,ki lahko napreduje.To bi pomenilo še naprej padati z denarjem.če pa bi ga (kar ga nisem) ,če bi ga premagal potem bi bile možnosti ,če bi prišel v končnico z višjo ekipno ter osebno pripravljenostjo na moji strani.Zato sem razprodal najboljše v ekipi(zato sedaj grem močno v plus s denarjem).Lansko leto sem prišel v to ligo z dosti manjšo dvorano.Čeprav sem jo v golden sezoni povečal zelo močno se mi zdi ,da imam letos drugo najmanjšo dvorano v tej ligi s tem ,da razen SKL lovca ,ki ima občutno večjo imajo novinci razen zadnjega nasprotnika golden sezono(polno dvorano tudi ,če bodo imeli vse tekme s porazi).Meni pa obisk že sedaj pada na domači tekmi kar se vidi če klikneš mojo dvorano zato sem znižal cene vstopnic za domače tekme.Tega se zavedam zelo močno zato že sedaj gledam ,da bom imel denar ,če se bom moral boriti za obstanek v ligi.Zelo majhna je razlika med klubi manjša kot kažejo rezultati po tekmah.V resnici se že sedaj pripravljam za naslednjo sezono saj sem po prvih dveh tekmah dojel ,da letos možnosti za napredovanje nimam.Če bi lansko leto to dojel bi letošnjo sezono namesto z minusom začel s težkim plusom.Leto upam ,a bi prilezel na 5 mesto a tudi v to še nism prepričan bolj vidim tam Silver klub.lp

This Post:
00
248313.15 in reply to 248313.14
Date: 10/1/2013 7:19:22 AM
Overall Posts Rated:
7979
Če seveda nima v načrtu pasti s samimi porazi v nižjo ligo.((Če bo namerno močno izgubljal se izogne naši ligi saj bo preslab za našo)),ter z dvema golden sezonama pride z lahkoto v skl ligo.Glej ,ker je afrika namerno močno izgubljal je padel v ligo kjer je normalno ,da pride v končnici klub ,ki ne zna v končnicah preprečit poškodbe.Torej tako lahko ligo ,da v končnici je eden izmed glavnik kandidatov klub s poškodbami.Vsako leto se lastnik tega kluba oglaša ,da ima poškodbe pravi random poškodbe...Ker se klub Copatar ali vrtec predlansko letni zmagovalec ni nič izkazal je padel v ne - našo ligo.Torej vem ,da je Silver klub poleg Afrike najbolši klub vem ,da se igra tudi vem ne vem pa kaj ima v načrtu.Če pa je pogoj ,da se loviš z denarjem samo zato da ti piše SKL pa bo večno drugoligaš.Ne vem kaj razmišlja vem samo ,da je dosegel vse kar se v igrci ,da takrat ti je vseeno kje si. Verjamem pa osebno če nimaš predragega igralca za vzdževat ,da je lažje s poceni igralci priti do denarja v drugi ligi kot pa SKL ligi.Zaradi omejitve plač.Klub gre v minus s plačami igralcev za večji znesek kot so TV pravice plus reklamni izdelki.Torej prednost nabiranja denarja skoraj odpede.Večji obisk je edina prednost.lp

This Post:
00
248313.16 in reply to 248313.15
Date: 10/1/2013 7:33:08 AM
Overall Posts Rated:
952952
Verjamem pa osebno če nimaš predragega igralca za vzdževat ,da je lažje s poceni igralci priti do denarja v drugi ligi kot pa SKL ligi.Zaradi omejitve plač.Klub gre v minus s plačami igralcev za večji znesek kot so TV pravice plus reklamni izdelki.Torej prednost nabiranja denarja skoraj odpede.Večji obisk je edina prednost.

Tako je. V Ligi SKL že za obstanek rabiš ekipo, ki ti poje skoraj ves dobiček...da ne govorimo o ekipah, ki se uvrščajo v končnico. Če hočeš zraven še trenirati, pa si hitro v minusu.

Če hočeš napredovati v SKL ligo, je fajn kakšno sezono ali dve najprej nabirati denar in vmes trenirati igralce. Za preboj v SKL moraš vsaj v tej ligi imeti tako ekipo, s katero ne moreš delati plusa.
Sam upam, da naslednjo sezon ne padem v to ligo, čeprav bi bilo prav zabavno igrati z ekipami, s katerimi sem preživel najbolj fajn sezone v BBju. Nameravam namreč takoj po izpadu v drugo ligo napredovati nazaj v SKL in manj denarja, kot moram zapravit za to, bolje zame.

This Post:
00
248313.17 in reply to 248313.15
Date: 10/2/2013 2:27:10 AM
Overall Posts Rated:
130130
..Ker se klub Copatar ali vrtec predlansko letni zmagovalec ni nič izkazal je padel v ne - našo ligo.

Tudi izpad v "ne-našo ligo"- je random
Copatar je igral pol sezone s 500k ekipo medtem,ko so drugi imeli 700k ekipe.V drugi polovici sezone pa je vrtec imel 600k ekipo in je nanizal nekaj zmag in v tekmah za obstanek- naletel na tvojega sogovornika,ki je imel 800k ekipo.
Res je, nisem se najbolj izkazal-predvsem v predvidevanju nasprotnikov in kar nekajkrat igral na vso moč in povrh še izgubil.
Kljub temu pa sem dobil dovolj izkušenj,da bom ob ponovnem igranju v SKL...s kakšnih 600k-700k z lahkoto obdržal v ligi ali pa šel celo na vrh.

This Post:
00
248313.18 in reply to 248313.17
Date: 10/2/2013 10:59:45 AM
Overall Posts Rated:
7979
Na tvoji strani se je kk odpisani (kljub ,ki mi je prodal Goran Pereca ) a sem ga nehal trenirat ker je za zunajno obrambo rabil več kot dva tedna.Torej klub odpisani je nehal igrati.Rabil si le dve zmagi ,da igraš v končnici.Lahko bi preprosto zmagal dve tekmi prodal vse igralce šparal denar in z viškom denarja na koncu sezone močno ogrozil Bonifiko.Namesto tega si čeprav je Odpisani nehal igrati zapravljal denar.In brez denarja prišel v končnico za izpadanje.Seveda te je Bonifika klub z lahkoto premagal.Rabil si dve zmagi ne 8!Na nasprotni strani so vsi igrali in si te računice niso mogli privoščiti.Torej niso mogli igrati na dve zmagi.lp

This Post:
00
248313.19 in reply to 248313.18
Date: 10/2/2013 11:33:44 AM
Overall Posts Rated:
130130
SKL liga ni dobičkonosna,če se hočeš obdržati.Zapravil sem preko 1,5 m za dvorano+ 500k za trenerja,skratka 2m za -ne igralce.Oh,če bi to vložil v igralce,mislim,da ne bi bilo nobenega problema.Obdržati se v SKL nima smisla,razen,če si v to primoran zaradi igralcev(trenirancev) z visoko plačo.
Pomembno je,da z nizko proračunsko ekipo dosežeš čim več oziroma več,kot ekipe z enakim proračunom.

This Post:
00
248313.20 in reply to 248313.15
Date: 10/2/2013 3:23:06 PM
Overall Posts Rated:
130130
Preboj v SKL
Šparat pa šparat nekaj sezon,da se ti nabere dovolj denarja za:
a) igralce z visoko plačo
b) igralce z zmerno plačo in veliko skillpointov
c) oboje

a) Igralci z visoko plačo-to so tisti igralci,ki presegajo 100k plačo.Za vzdrževanje takšnih igralcev potrebuješ kakšen 1m ali pa še več,da lahko vzdržuješ 500k ekipo,ki ti lahko pobere tudi preko 100k proračuna tedensko (v kolikor imaš več takšnih igralcev)

b) Igralci z zmerno plačo in veliko skillpointov-to so tisti igralci z okoli 50k plače,vendar imajo visok seštevek skilov in so konkurenčni igralcem z 100k plače.Za takšne igralce je treba odšteti 1m ali pa še več. (več takšnih igralcev-recimo 2,pa smo že na 2m)

c)oboje-kombinacija a in b (zato pa je potrebno več miljončkov)

Vse skupaj se da poenostaviti,tako,da si finančno olajšaš stvari.Natreniraš si igralca z zmerno plačo,vendar visokimi seštevkom skilov (po možnosti je takšen igralec še treniranec in ravno pred dosegom potenciala,zato še ne dosega max. plače).Najbolj se to pozna pri igralcih,ki so trenirani,kot krilo.

Kdaj se okrepiti? Takoj na začetku sezone ali bolj proti koncu?
Odvisno je od lige,konkurence in predvsem je priporočljivo izbrati primeren čas oz sezono.
Moj koncept je sledeči:
Na začetku se okrepiš z igralci z zmerno plačo (b) na zunajnih položajih.Pod košem pa z igralci do 100k in jih proti koncu sezone zamenjaš,za igralce z visoko plačo (a)
P.S. Z uvedbo padca pripravljenosti ob nakupu igralca,je potrebno igralce dokupiti najmanj en teden pred končnico
l.p.

This Post:
00
248313.21 in reply to 248313.20
Date: 10/3/2013 10:18:12 PM
Overall Posts Rated:
7979
Manager Copatar je bil v SKL ligi.Jaz še nisem bil.
Nisem rekel ,da slabo igraš niti pod razno.Si klub ,ki je mogoče dosegel več kot bom jaz kdarkoli.Vseeno pa je tale igrca čudovita ,da tudi za tiste ,ki mogoče nenamerno ali namerno pozabijo preteklost ,da se s klikom SKL liga ter 25 sezono spremeniš v 24 sezono ,da vse preverit.
Odličnih osem Dobrih 8
Imel si 3 zmage
Klub pod tabo ni imel več igralcev vse so prodali torej 0 igralcev in eno zmago.
Golden sezona ti je dajala dosti polno dvorano.Pokal ti je dajal npr 70 000 za plače igralcev si dajal kot sam praviš 500 000.Če bi rekel ,da si želel priti čim dlje v pokalu bi se ti iskreno opravičil .Ker pa nisi tega napisal so v igrci vidl ,da vzdržuješ 500 000 drago ekipo ,da zaslužiš mogoče celo 100 000 a to je še vedno 400 000 minusa.okej pri nas je omejitev
185 687 plačaš če imaš ali nimaš igralcev.Namesto 400 000 si imel 300 000 minusa klub pod tabo ni igral.Da si zaslužil 100 000 saj klub pod tabo ni imel niti enega igralca si šel 300 000 v minus kar je vsak teden minus 200 000 in od tega nobene koristi.No in ker so vidl ,da greš v minus s denarjem brez koristi si padel v ne našo ligo.lp

This Post:
00
248313.22 in reply to 248313.21
Date: 10/4/2013 12:40:13 AM
Overall Posts Rated:
130130
Povprčna ekipa v 2. ligi si lahko privošči približno do 400k ekipo
Povprečna SKL ekipa pa približno do 700k ekipo
Minimanla plača za igralce v 2. ligi je okoli 185k
Minimalna plača igralcev v SKL pa okoli 400k

Bistvena razlika pa je v tem,da v 2. ligi lahko igraš z 200k-300k ekipo,prišparaš dobrih 100k ali pa še več na teden in se obdržiš v ligi.
V SKL pa imaš z 500k-600k ekipo, ravno tako dobrih 100k ali pa še več profita na teden,vendar se ne moreš obdržati v ligi.

V 2. ligi lahko par sezon igraš z 300k ekipo in si nabereš okoli 3m in si s prišparanim denarjem ustvariš ekipo za naslov.
V SKL ligi pa te možnosti nimaš,ker ima vičina ekip okoli 700k vredno ekipo in se enostavno ne moraš kosati z 400k-500k ekipo.

To je razlog,da se nekatere ekipe namenoma vračajo v 2. ligo,kjer se bodo z lahkoto obdržale v ligi in še imele dobrih 100k profita na teden.

From: chabal

This Post:
00
248313.23 in reply to 248313.1
Date: 10/4/2013 10:21:38 AM
Overall Posts Rated:
3737
Kljub temu, da nas prvoligaši in bivši prvoligaši opozarjajo na probleme igranja v SKL, se mi zdi, da je to nekatere ekipe samo še podžgalo v boj. Tako imamo LOGO Grosuplje, KK Skico in KK Ločana, ki so odkrito napovedali željo za napredovanje. Kot kaže se jim bodo zoperstavili KK Lumpi, Zeljo1 in standardno Grupa TNT. Morda pa ima še kdo svojo računico? Že nekaj časa ni bilo tako zanimivo v boju za vrh.

From: copatar

This Post:
00
248313.24 in reply to 248313.23
Date: 10/4/2013 2:33:15 PM
Overall Posts Rated:
130130
Samo še to,potem pa bom nehal pametovati......da se ne bomo narobe raumeli: zelo se splača napredovati v SKL,ko pa si enkrat tam,pa se najbolj splača,kar izpasti in se ponovno uvrstiti v SKL ter iti na naslov.
a) da greš takoj na naslov-v tem primeru potrebuješ,ne samo 700k ampak 800k ekipo,kar pomeni,da moraš imeti nekaj prišparanega denarja,kljub 1m,ki ga dobiš ob napredovanju v SKL
b) močno ekipo s katero poskusiš osvojiti pokal in na takšen način zaslužiš in se morda obdržiš v ligi
c) tankaš in ogromno zaslužiš

Lahko pa imaš močno(povprečno) ekipo in upaš,da se uvrstiš na varno peto mesto,morda v končnico,vendar v tem primeru skoraj nimaš nič profita (v najboljšem primeru kakšnih 50k tedensko).V Skl-ju niamš močne ekipe zato,ker bi rad osvojil naslov,ampak zato,da se lahko sploh obdržiš v ligi
l.p.

Last edited by copatar at 10/4/2013 3:18:10 PM

Advertisement