To ja ten spokój zaburzę, bo po kilku dniach uznałem, że fajnie byłoby jeszcze zamknąć sprawę wojenki szewaa - Tomek.
Przemyślałem całą sprawę, i przeczytałem posty jeszcze raz. Choć wina szewyy nadal pozostaje niepodważalna, muszę przyznać, że Tomek w pewnych miejscach wyraźnie go prowokował. Usunięta przez Tomka wiadomość była złośliwą oceną, i choć takie złośliwe oceny mogą być wypowiadane, wraz z zdecydowanie zbyt ostrą odpowiedzią spowodowała cały konflikt. Porównanie do Jarka Psikuty było śmieszne za pierwszym razem. Potem wyglądało, jakby było używane nie przez jego trafność, lecz dlatego, że powodowało ono reakcję szewyy.
Co prawda te działania nie zabronione przez regulamin BB, ale mogło powodować niesmak u niektórych użytkowników.
Chciałbym też oznajmić, że obie strony konfliktu są na cenzurowanym. Jeśli szewaa tuż po odbanowaniu będzie dążył do dalszego starcia z Tomkiem, będę zmuszony do użycia dalszych kroków. Jeśli Tomek (lub ktokolwiek) zechce użyć "Psikuty", by sprowokować dalszą dyskusję, będę traktował to jako atak osobisty. Mam nadzieję, że teraz sobie wszystko wyjaśniliśmy i oboje będziecie przestrzegać tych reguł.
Last edited by Siwy at 5/13/2018 3:53:51 PM
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.