BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Sezon 32

Sezon 32

Set priority
Show messages by
From: Siwy

This Post:
00
272247.135 in reply to 272247.134
Date: 11/9/2015 3:02:09 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Widzisz, miałem nadzieję, że jednak Łomża lub Wielki Szu... Sporo ludzi pospadało z II lig.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
00
272247.136 in reply to 272247.135
Date: 11/9/2015 3:41:50 PM
Overall Posts Rated:
55
Witam, jestem tutaj dosc niespodziewanie, zważywszy że ostatnie moje sezony to balans na granicy bankructwa i brak aktywnosci:) http://www.buzzerbeater.com/player/13628822/overview.aspx Moja gwiazda z draftu sprzed 20 sezonow (5lat) byla na sprzedaz dzisiaj, a moglem kupić , wzruszylem sie..:P

From: akanders

To: Siwy
This Post:
00
272247.137 in reply to 272247.135
Date: 11/9/2015 4:03:37 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Teraz Siedler pewnie w jakiejś innej III lidze Ligę Rezerw założy :) chociaż jego spadek to też niespodzianka

This Post:
00
272247.138 in reply to 272247.137
Date: 11/9/2015 4:28:17 PM
Behemoty
II.2
Overall Posts Rated:
7373
witam wszystkich nowych graczy w lidze - rozgosccie sie i milej zabawy!

ja mam w planie wygrac p[ierwszy mecz i zobaczyc czy gadzety moga przekroczyc 60k ;)

This Post:
00
272247.139 in reply to 272247.138
Date: 11/9/2015 4:40:01 PM
Overall Posts Rated:
55
60k - niezle, maskotki z odwroconymi krzyzami musza niezle sie sprzedawac... a tak powaznie :) to zapomnialem juz jakie place w III lidze, pewnie rynek tez sie zmienil po latach- stopy procentowe, inflacja, wahania na gieldzie, strajk graczy.... i te przeklete wprowadzenie emerytowanych graczy w ktoryms tam sezonie , ktore zrujnowało moją kariere :)

This Post:
00
272247.140 in reply to 272247.139
Date: 11/9/2015 5:04:55 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Behemot gra wychowankami, dlatego zawsze będzie miał mnożone gadżety przez mniej więcej półtora... Teraz podobno nadeszły fajne czasy na to, by trenować. Ceny są najwyższe od kilkunastu sezonów i teraz taki Szawan czy Burdzy poszliby za parę milionów...

Last edited by Siwy at 11/11/2015 1:05:37 PM

This Post:
00
272247.141 in reply to 272247.140
Date: 11/9/2015 5:33:55 PM
Overall Posts Rated:
55
mnie kiedys kusilo podwyzszenie gadzetow za reprezentanta, szczegolnie ze PL jest silna, ale to bylo zgubne jak sie pozniej okazalo ;) no i ilosc rodzimych zawodnikow jakis wplyw ma na wysokosc gadzetow , przynajmniej w takim zyje przekonaniu . Co do cen na rynku to zauwazylem trend wzrosotwy, chociazby - wyrazniej kiedy zwyciezca B3 wyprzedawal sklad, przyznam tez ze wrazenie dosyc subiektywnie bo za czesto nie przegladalem listy transferowej. W kazdym razie miliony szly w obrot. Zrobilem nawet screena do rozpoznania - tej ekipy, jak za dawnych czasow ;p

Last edited by Synster Ray at 11/9/2015 5:37:54 PM

Message deleted
From: Lagunka

To: Siwy
This Post:
00
272247.143 in reply to 272247.140
Date: 11/9/2015 7:38:28 PM
Overall Posts Rated:
1111
Siwy please... Obecny rynek zawodników to kpina. Bez 1,5 mln nie podchodź. A już najgorzej jak chcesz kupić zawodników powyżej poziomu swojej ligi tak, żeby wygrywać. Gorzej tylko, że z cenami zawodników w górę idą także ceny trenerów. Już się odzwyczaiłem od trenowania trenerem poniżej 5 ale chyba niedługo będę musiał.

Pamiętasz może żeby ktokolwiek wprowadził kiedyś do polskiej U21 3 graczy? Bo na razie idę w dobrą stronę.

Last edited by Lagunka at 11/9/2015 7:40:45 PM

From: Siwy

This Post:
22
272247.144 in reply to 272247.143
Date: 11/11/2015 12:32:42 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Zanim przejdę do postu właściwego, odpowiadam: chyba pOzdrO pocwicz był o krok, ale jego 3 SF-owi trochę zabrakło. Wcześniejszych roczników nie znam i byłoby straszliwie ciężko coś w nich teraz znaleźć.

Co do cen zawodników, nie mam nic przeciwko inflacji: sprawia ona, że dobrzy trenerzy są coraz lepiej nagradzani za swoją pracę. Możliwe, że odczujesz tego przyjemne skutki, jeśli trend się nie załamie, i jeśli będziesz chciał sprzedać swoich U21 po sezonie. Ale ceny trenerów... Dzisiaj widziałem 300k za zaawansowanych 15-tysięczników bez specjalek. To oznacza, że z trenerami jest źle. A jeśli z trenerami jest żle, to cały argument o coraz więcej zyskujących trenerach idzie do kosza, bo koszty rosną równie szybko, co zyski.

SEZON 32 W PYTANIACH I ODPOWIEDZIACH

1. Kto wyszedł po sezonie 32 na plus, a kto na minus?

Coż, można zaryzykować opinię, iż ciężko tutaj wskazać oczywistych zwycięzców i przegranych. Ostatni sezon mimo wszystko wydaje się znacznie bardziej przewidywalny, niż poprzedni. Dlatego też wygrana Pony'ego i rewelacyjna postawa Legionu zaskoczyły niewielu. Już sam rzut oka na ich wzmocnienia w trakcie sezonu i uzyskiwane przez nich statystyki mógł być zapowiedzią dobrych wyników obu zespołów. Chociaż nikt nie spodziewał się, że warszawianie pożegnają się z play-off już w I rundzie...
Z tego samego powodu nie można też wytknąć słabszych, niż oczekiwane, wyników Astorii, Gruźlicy i Behemotów. Ci ostatni siłą rzeczy musieli być słabsi, biorąc pod uwagę utratę paru zawodników. W Bydgoszczy zaś już od połowy sezonu 31 mieliśmy do czynienia z postępującym upadkiem klubu, zakończonym spadkiem z ligi bez podjęcia walki. Grużlica zaś mogła co prawda zadziwiać w pewnym momencie sezonu swoimi ogromnym pensjami, lecz nie pokazywały one prawdy o zespole: poza tym w pewnym momencie olaf777 sprzedał swe największe gwiazdy i okazało się, że nie był on potem w stanie zapewnić sobie utrzymania

2. Czy opinia, że III.10 jest ciężką ligą, pozostaje aktualna?

Jak najbardziej! W tym roku widzieliśmy znaczny wzrost i tak już wysokiego poziomu. Najlepiej świadczą o tym rekordowe statystyki dt. ocen zespołowych, niezwykle długie występy niektórych drużyn w PP (Laguna w najlepszej 16-ce, Legion w najlepszej 32-ce, Falconsi w najlepszej 64-ce tych rozgrywek) i niezwykle wysokie pensje w trakcie play-off, kiedy to 300k pensji na tydzień nie robilo na nikim większego wrażenia.

3. Jakie wydarzenia zapadną nam w pamięć?

Po krótkiej lekturze wpisów na forum można wyłonić w tej konkurencji zdecydowanego faworyta - forumową wojnę akandersa z Get backiem. Chociażby sam fakt, że chicago bulss nie byli faworytem w sezonie 31, stawiał słuszność ich sukcesu pod znakiem zapytania. No, a przynajmniej tak ten fakt został zinterpretowany przez wielkiego przegranego tamtego starcia, Kija. Nic więc dziwnego, że wyniknęła z tego kolejna już w historii tego forum burzliwa dyskusja.
Oczywiście, poza tym na ligowym forum musiało znaleźć się miejsce na odzwierciedlenie ogólno-BB-owskich wydarzeń, jakimi były rekordowe opóżnienia na początku sezonu, czy między innymi wzrost zysków z gadżetów.
Na pewno też zapamiętamy kolejną edycję LR. Z racji jednak najbardziej pamiętnego, związanego z nią zdarzenia (zamieszanie związane z 300-kami), rozgrywki jeszcze trwają. Niemniej po jutrzejszym finale (WTK Anwil vs. Legion) będzie można już podsumować ten turniej.

A wy, jakie pytania a propos tego sezonu chcielibyście zadać? Czy macie na nie jakieś inne odpowiedzi? Jeśli tak, zapraszam do dyskusji: wszak pozostały nam jeszcze 3 dni przed rozpoczęciem kolejnych rozgrywek...

Message deleted
Advertisement