Pozdrav svima,
prije svega upucujem izvinjenje sto nisam pisao trening izvjestaj i najavu utakmice u zadnja 3-4 dana.
Trening u petak je bio poprilicno los, tako da nisam imao mnogo toga pozitivnog da zabiljezim (osim Cordasevog skoka na Vanjskoj Odbrani, kojeg je vecina vas ionako mogla vidjeti).
Sto se tice losih strana, vrijedi istaci dva pada kod Milijasa (sreca pa ga i dalje mozemo trpiti na pleju) i jedan pad kod Rudonjica (prvi u zadnjih sezonu i po!)
Ni forma u timu nam nije bila izvanredna, uprkos odlicnim minutama. Puklek je pao na 7 a u timu smo imali samo tri devetke. Crnogaj i Rudonjic su pali na 7 i 6 zbog transfera, ali vjerujem da ce nam moci posluziti vec u sljedecoj utakmici Utjesnog Turnira.
Sto se Utjesnog Turnira tice, danas smo u Pecigradu kod Cazina odigrali odlican mec sedmog kola Utjesnog Turnira, a nastradao je Paragvaj. Bilo je 53 razlike za nase momke:
(39349)Ovo je vjerovatno bila i jedna od najboljih defanzivnih partija u historiji nase reprezentacije.
Nisam pisao nikakve najave pred mec jer sam znao da im je selektor bot te sam ocekivao ubjedljivu pobjedu. Gadjao sam i GDP jer nam je svaki kos bitan za odlicnu kos razliku.
Fantastican mec su odigrali svi nasi reprezentativci, tako da ne treba izdvajati pojedince. Bitno je istaci da nam se vec u prvoj cetvrtini povrijedio Kostadinovic nakon nesportske licne greske jednog od paragvajskih igraca, koji je vjerovatno bio izrevoltiran cinjenicom da je do tog trenutka njegov tim postigao samo dva poena.
Ipak, kao ilustraciju odlicnog timskog duha koji trenutno vlada u nasem timu, vrijedi izdvojiti i ekvivalentan potez Dzafera Fatica, koji je odlucio da Paragvajci ne mogu tek tako povrijedjivati nase igrace, te je sredinom utakmice u stilu Emira Spahica nokautirao jednog od paragvajskih kosarkasa, onesposobivsi ga za nastavak utakmice.
Bravo Dzafere, tako se voli svoja domovina!
U sljedecem kolu igramo sa Malezijom u gostima. Bice tesko jer ce i Malezijci biti nabrijani na ovaj mec i trazice svoj prolazak u drugi krug (ukoliko kasnije u toku dana savladaju Meksiko). Mi smo obezbijedili prolazak u drugu fazu ovog takmicenja te cemo u drugom krugu startati sa prilicno visoke pozicije (s obzirom na odlicnu kos razliku). Dotada ce se i nasi igraci koji su u fazi mijenjanja kluba stabilizovati kod svog novog vlasnika.
Cujemo se za par dana.
Naprijed BiH!