dobar dan svima, stiglo vrijeme za trening report...
ovaj petak solidan trening, 10 zelenih na 14 igrača, jako dobar napredak za centre i krila, vanjski su malo zakazali ovaj tjedan...
idemo redom:
Džihić +1 ID, +1 blokade, +1 JR, fantastičan trokorak za njega, najjači centar, forma 9... ide dalje trening unutrašnjeg šuta...
Bektić +1 ID, ide trening unutrašnjeg šuta, on nam je rezervni centar iako je najjači po primarnim skilovima, sekundarci su jako loši, ali dovoljno je dobar da odigra 10-12 minuta po tekmi...
Gatakčić +1 IS, i dalje trening 1 na 1, pa se prebacujemo na unutrašnje... sezonu mladji, ali ima potencijala da bude najkompletniji centar od kad sam ja selektor... još jednom svaka čast gule1 za trening...
Lukajić +1 driving, i dalje trening 1 na 1... upao u roster iz zahvale vlasniku za trening, u slučaju 9 forme može poslužit kao rezerva...
Šehović +1 ID, najjači SF, vjerujem da će biti prvi igrač sa 100 TSP u repki, pregovaram s vlasnikom oko treninga, skil passinga ili vanjske odbrane bi super legao...
Zika +1 IS, drugi SF, i on bi mogao do 100 TSP do kraja sezone, ide trening dometa šuta pa 1 na 1 ili JS... pozicija SFa nam nikad nije bila jača...
Uzelac +1 IS, najbolji unutrašnji gledano po vanjskim sekundarcima, čekaju se primarni... sad ide skil unutrašnje odbrane pa skil skoka...
Marić +1 passing, moj levat, konačno sam dočekao zelenu i kod njega, ide trening vanjske odbrane 2 skila pa opet skil passinga...
to je to što se tiče ovog treninga...
Šuka nam se oporavio od povrede, sad čekamo da mu skoči forma...
pozvao sam još dvojicu, Petrovića i Baljka, nažalost nema napretka od početka sezone, vlasnici su obećali jedno, rade drugo... poslao sam opet poruke sa upitom o treningu, sad se nadam pozitivnom odgovoru, takav je život nas selektora...
generalno gledano, forma nam je odlična, svi igrači su imali izmedju 48 i 70 minuta ovaj tjedan... svi bitni igrači su u formi 8 ili 9... jedine iznimke su Šehović i Zvonić sa jakim sedmicama...
sutra igramo protiv Moldavije... po platama su nešto jači od Luxa, igrali su laganicu prvo kolo, nadam se da i oni neće svom snagom protiv nas...
nadam se pobjedi, igra se u 16:30, dodjite na chat i podržite naše momke...
od ostalih tekmi, nadam se da će Makedonci trošiti ent protiv Bjelorusa, Litva ima odradjivanje posla protiv Norveške kao i Švabe protiv Luxa...
toliko od mene za ovaj tjedan, tipkamo se nakon tekmi sutra...
samo jako, samo BiH!