Še ena (zanesljiva) zmaga. Tekme sicer nisem gledal, a ne vem zakaj tak padec v 2. četrtini. Malček sem eksperimentiral s Koscem na KC in izplačalo se je. Južna Koreja ima igralce zelo uravnovešene. Zato bi bila sicer dobra taktika z normalnim težiščem, a sem mislil, da nas bodo predvidevali, in nastavili: Predvidevanje: Normalno težišče. Zakaj bi to predvidevali? Zadnji 2 tekmi, ki su jo izgubili, so njeni nasprotniki odrigali z normalnim težiščem. Zato sem se bal, da jih v tretje ne bo moč ukaniti. Spet sem pričakoval, da nam bodo poskušali postaviti cono, zato tudi "Prostor za notranjega" nisem odigral. In glede na to, da nisem hotel odigrati ne nevtralne taktike (se pravi taktike z normalnim težiščem) in taktike za centre (pod koš, na posta...) in se nisem hotel ponavljati z isto taktiko, je bilo na sporedu zunanja linija. Gibanja nisem hotel odigrati, ker bi preveč odrezali naše centre od igre. Prav tako bi se to zgodilo pri "Teci in vrzi" taktiki. Na izbiro mi je torej ostalo le še "Prostor za zunanjega" in pa "Podaja navzven". Hotel sem, da bi bil ritem čim hitrejši, zato sem izbral "PR. za zunanjega". Prvi strelec srečanja je sicer bil Južnokorejčan J. Namkoong (B), a mu soigralci niso sledili (le še en je dosegel mejo dvomestnega št. točk). Glavni akterji v naši ekipi so bili Šosterič (19), Hribar (18), Juvanc (15), Kosec (18). Kljub najmanjši minutaži v ekipi, je s klopi pridno nabiral točke Gaj Breg (6 točk v 10 minutah; 3/6 za 2, 0/1 za 3, 0/4 PM). Juvanc je povsem odrezal S. Kima (met 3/18). Zame je (po statistiki sodeč) najboljši igralec te tekme, saj je super obrambo začinil s 12 skoki, 4 podajami in 15 točkami (6/13 met za 2).