BuzzerBeater Forums

Slovenija - I.1 > Sezona 31

Sezona 31

Set priority
Show messages by
From: copatar

This Post:
00
269708.129 in reply to 269708.128
Date: 8/6/2015 11:01:03 AM
Overall Posts Rated:
130130
Hmm....ok,uradno (vsaj pomojem) je tankiranje takrat: kadar plačujemo minimalno za ekipo in nam je vseeno,če izpademo.
Po tej uradni difiniciji midva nisva tankirala.Drugače,pa sem jaz plačeval skoraj minimalno (+100k glede na budget) in sem se hotel obdržati.Ti pa si imel na začetku in (ne vem točno) tam do sredine sezone ravno tako ekipo (če se ne motim) za katero si plačeval veliko manj,kot ti dovoljuje budget.
Potem imamo še "na pol-tankiranje" to recimo počne sensimen.Ima dokaj poceni ekipo,proti koncu sezone,pa se okrepi.
P.S.-jaz gledam na to,kot del taktike,ne pa,kot nekaj,kar bi bilo za obsojat

This Post:
00
269708.131 in reply to 269708.130
Date: 8/7/2015 1:09:49 AM
Overall Posts Rated:
130130
Sem vedel,da te bo to zmotilo in to samo zato,ker imaš takšen predsodek o tankiranju,kot,da je to
Tankiranje se ne nanaša na rezultat v ligi, ampak na seštevek plač igralcev v primerjavi z budgetom.Težko je določiti mejo med tankiranjem in šparanjem denarja.V prejšni sezoni so (tudi uradno) tankirali Doc,Slonavy in Slovenija Suns.Pomojem pa sem tankiral tudi jaz oz vem,da sem in me ni priznati......lahko še štejemo Magic stars Celje,pa delno tudi KK Nova Vas.
Razen,če pomeni tankiranje nekaj drugega....kot praviš:
Ne vem, kaj bi moral človek potem početi, da bi se ti zdelo, da resno igra.
Torej je tankiranje neresno igranje? Zase lahko potem rečem,da sem na pol tankiral-sem sicer resno igral,malo sprobaval taktike,malo treniral C/KC na OI in dosegel play off....... Torej,ali sem jaz tankiral?

Last edited by copatar at 8/7/2015 1:11:49 AM

This Post:
00
269708.134 in reply to 269708.132
Date: 8/7/2015 10:01:06 AM
Overall Posts Rated:
130130
Saj je vseeno kako gledaš na to in kaj si misliš o tem Je pa to nekakšno legitmno,"nečastno" nabiranje denarja,kot se to poskuša označiti zaradi fovšije in lastne nesposobnosti tega početja.
Zanimivo,da bi ti bilo dolgočasno,ker pomojem si ravno ti sposoben premagati marsikoga tudi z ekipo na minimalcu.To bi ti bil še večji izziv razen,če je konkurenca premočna oz bi ti bilo popolnoma vseeno,kakšno taktiko bi nastavil,minute itd...Pomojem,da lahko tankiraš in hkrati resno igraš tudi uživaš v tem in še služiš denar na takšen način.In se se v končni fazi tudi sposoben obdržati v ligi,odvisno od kompetitivnosti,moči nasprotnih ekip ter njihovih menedžerjev.To je znanje.
Toliko,pa od mene

This Post:
00
269708.135 in reply to 269708.133
Date: 8/7/2015 11:21:25 AM
Overall Posts Rated:
130130
Pri sebi imam popolnoma razčiščeno kaj je tankiranje-to je šparanje denarja na račun minimalnega ali majšega skupka plač igralcem.
Tisto ko sem zapisal " in nam je vseeno,če izpademo." To je POSLEDICA tankiranja,ker moramo vzeti v zakup,da bomo zaradi tega izpadli oz se težko obdržali.
To je bil,kot odgovor chabalu,ki mi je postavil vprašanje,zakaj,naj bi bil on kandidat za izpad.Mislim,da sem sedaj to razložil.Kot si zapisal:
S prvim bi se bolj ali manj strinjal. Na splošno bi rekel takole: tankiranje je strategija, pri kateri zaradi finančne koristi premišljeno povsem zanemarimo rezultatske posledice; možnost izpada iz lige je pri tem upoštevana in celo pričakovana.

Resno/neresno igranje-to lahko počnemo tudi z ekipo,ki ima zapolnjen budget.Malo sprobavamo taktike,igramo malo z levo roko itd..in ima za posledico slabši rezultat.Tudi to,več možnost namena:
Pri tankiranju radikalno znižamo stroške (plače igralcev pod salary capom, odpustitev osebja...) in nas pri tem ne zanima, kakšne rezultate bo imelo moštvo. Pogosto je izpad iz lige oziroma čim slabši rezultat pri tem celo nameren (recimo zaradi izbire na naboru).

V bistvu se samo okoli tega ne razumemo:
S tistim drugim bi se manj strinjal; uravnavanje stroškov za plače glede na potrebe tvojega moštva (tj. kaj potrebuješ za želeni rezultat, tudi če je to npr. zgolj obstanek v ligi oziroma vsaj peto mesto) nikakor ni isto kot tankiranje - tu si se pač konceptualno malo zmedel. In seveda lahko varčuješ tudi brez tega, da tankaš.
Tudi to je zame tankanje ali drugače povedano,če se sliši bolje: ŠPARANJE DENARJA ma račun minimalnega ali majšega skupka plač igralcem.

This Post:
00
269708.137 in reply to 269708.136
Date: 8/7/2015 12:11:39 PM
Dream Catchers
SKL
Overall Posts Rated:
7878
Second Team:
Mind Blowers
To pomeni, da npr. jaz lani v vmesnem obdobju, ko sem imel plače vsega skupaj 480k sem tankal? Niti pomislil nisem na to, samo glede na konkurenco sem vedel, da ne bo težav obstati in sem seveda s tem raje privarčeval več denarja.
In enako gledam na to dokler se ne odločim konkurirati za naslov. Kot je rekel Sensiman, glede na konkurenco se pač prilagodiš...zakaj bi metal stran denar, zmage pa so popolnoma iste oz. dosežem isti cilj z ekipo, ki je npr. 500k ali 700k?!

Ti nonstop pač iščeš neke malenkosti, da provociraš....čeprav praviš, da to ni tako mišljeno. ;) Meni osebno je zabavno spremljati debate, samo določene stvari pač usekaš mimo konkretno. Kot tudi to, da je Chabal bi kandidat za izpad... Na podlagi plače...

Oba vsa prišla iz najtežje 2.lige brez konkretnega presežka v plačah in minusov kot nekateri. Osebno sem nonstop ustvarjal plus...in niti ene sezone nisem tankiral, samo varčeval, ker osebno ne vidim smisla 3 mesce čakat na novo sezono, vmes pa...gledat rdeče cifre v razporedu tekem.

From: Mr.X

This Post:
00
269708.138 in reply to 269708.131
Date: 8/7/2015 5:30:28 PM
The Return
SKL
Overall Posts Rated:
6464
Potem jaz tankiram skoraj vsako sezono.Razen v tistih ko grem na naslov?Ker pač šparam z denarjem?

From: copatar

To: Mr.X
This Post:
00
269708.139 in reply to 269708.138
Date: 8/8/2015 2:54:38 AM
Overall Posts Rated:
130130
Lahko bi se nekako tako reklo in tako je tudi najbolj smotrno.Lahko pa se tudi odločiš za takšno taktiko,kot sensiman.TANK...khm,khm ŠPARA DENAR na račun majnšega skupka plač igralcem in se s pridobljenim denarjem okrepi proti koncu sezone

Advertisement